تهران- ايرنا- محققان كانادايي مي گويند كه برخورد ميان بازيكنان در ورزش هايي مانند فوتبال يا هاكي روي يخ، ساختار و عملكرد مغز را تغيير مي دهد.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، اسكن هاي مغزي نشان دادند كه اين تغييرات به ويژه در ورزش هايي مشخص مي شود كه بيشترين خطر برخورد بدني را دارند.
'ناتان چرچيل' پژوهشگر ارشد اين مطالعه و محقق پسا دكترا در برنامه تحقيق عصب شناسي در بيمارستان سنت مايكل در تورنتو گفت: نگراني هاي روزافزوني در مورد مخاطرات برخورد و تصادم در ورزش وجود دارد. با اين وجود، تاكنون محور توجه بيشتر تحقيقات بر ورزشكاران حرفه اي بازنشسته اي بوده است كه دهها سال تجربه اصابت ضربه به سر در ورزش داشتند و اطلاعاتي در مورد عواقب برخوردهاي مكرر ميان ورزشكاران جوان و فعال و ضربه به سر آنها در دست نيست.
چرچيل گفت: در اين مطالعه جديد محققان متوجه با تحقيق روي 65 دانشجوي ورزشكار، متوجه تفاوت هايي در مغز افرادي شدند كه در ورزش هاي پر برخورد فعال بودند، اما اين تفاوت ها در مغز افرادي كه ورزش هاي بدون برخورد انجام مي دادند، مشاهده نشد.
براساس يافته محققان، شركت كنندگان در ورزش هايي با سطوح بالاتر برخورد، علائمي از كاهش فعاليت در مناطق مغزي دخيل در بينايي و عملكرد حركتي داشتند.
در اين مطالعه تغييراتي نيز در مواد شيميايي مغز برخي از ورزشكاران مشاهده شد كه معمولا با ضربه مغزي و آسيب مغزي مرتبط هستند. اين تفاوت ها شامل تغييراتي در ساختار ماده سفيد مغز است، فيبرهايي كه بخش هاي مختلف مغز را به هم مرتبط مي كند و به آنها اجازه مي دهد كه با يكديگر ارتباط برقرار كنند.
محققان يافته هاي جديد را گامي در جهت درك پيامدهاي درازمدت برخوردهاي مكرر به سر دانستند كه مي تواند به درك بهتر اين موضوع كمك كند كه چرا برخي از ورزشكاران در ورزش هاي پر برخورد به مشكلات قابل توجهي در سلامتي مبتلا مي شوند.
با اين همه، يك كارشناس اورژانش خاطرنشان كرد كه مغز مي تواند خود را ترميم كند و تغييرات مشاهده شده در اين مطالعه آنقدر كوچك است كه حتي علائمي ايجاد نمي كند.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان*انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@ https://telegram.me