اهواز – ایرنا – یك متخصص جراحی لثه و ایمپلنت گفت: جرم گیری یك راه درمانی است و برخلاف تصور برخی از افراد مینای دندان را از بین نمی برد.

دكتر ندا رسایی چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: در صورت مسواك نزدن و رعایت نكردن بهداشت دهان بلافاصله میكروب ها روی سطوح لثه و دندان تجمع كرده و به تدریج ساختار میكروبی تبدیل به ساختار پیچیده تری به نام پلاك میكروبی می شود.
وی افزود: در واقع جرم، پلاك میكروبی است كه مواد معدنی روی آن رسوب كرده و بالا یا زیرلثه به وجود می آید .
رسایی ادامه داد: جرم دندان ابتدا به رنگ سفید نمایان می شود و به تدریج بر اثر تجمع رنگدانه های غذایی یا نوشیدنی ها تبدیل به جرم های تیره و قدیمی در بالا و زیر لثه می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی اهواز بیان كرد: مردم تصور می كنند پاك كردن جرم ها باعث تحلیل رفتن دندان ها و لثه ها می شود در حالی كه رسوب جرم باعث این حالت می شود بنابراین جرم گیری پیشگیرانه و درمانی است.
وی گفت: جرم گیری با استفاده از وسایل پیشرفته و تكنیك های صحیح انجام شده و به مینای دندان آسیب نمی رساند چون مینا به عنوان سخت ترین ماده بدن انسان و حتی از استخوان ها محكم تر است و 97 درصد مینا از مواد معدنی كلسیمی تشكیل شده است.
رسایی در خصوص اینكه عده ای بعد از جرم گیری از تحلیل رفتن لثه های خود شكایت دارند اظهار كرد: برخی از افراد چندین سال دندان های خود را جرم گیری نكرده اند در نتیجه جرم ها به قدری انباشته شده كه به سمت ریشه های دندان پیش روی كرده است حتی گاهی جرم آن قدر زیاد شده كه دندان لق می شود.
این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت بیان كرد: زمانی كه به بهداشت دندان توجهی نشود، جرم های دندان به مرور روی هم انباشته شده و حالت ناهموار و زبری ایجاد می كند در نتیجه میكروب های جدید تر راحت تر رسوب كرده و تشكیل پلاك میكروبی بر روی جرم ها تسریع می شود و به سمت تحلیل ریشه می رود.
وی ادامه داد: جرم ها مانند سیمان قطوری دندان را می پوشاند و بعد از پاك شدن، فضای خالی ریشه دندان ها در مجاور هوا و آب سرد درد می گیرد.
رسایی اضافه كرد: برای رفع این مشكل باید باید از ژل ها و خمیردندان های ضد حساسیت در مطب یا روزانه در منزل به مدت یك یا 2 هفته استفاده شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی اهواز در خصوص دفعات انجام جرم گیری گفت: انجام جرم گیری به میزان تشكیل جرم و مراقبت از دندان بستگی دارد چون برخی از افراد هر 6 ماه یكبار باید انجام دهند اما دندان ها حداقل سالی یك بار باید از نظر داشتن جرم بررسی و در صورت لزوم جرم گیری بالا و زیر لثه انجام شود.
وی در خصوص مراقبت از دندان و استفاده از خمیردندان های مناسب اظهار كرد: استفاده از نخ دندان و مسواك زدن به روش صحیح از اصول اولیه است.
رسایی افزود: خمیردندان های سفید كننده بیشتر جنبه تبلیغاتی ولی خمیردندان های ضدحساسیت حالت درمانی دارند و خمیردندان های ضد جرم نیز مناسب است.
این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت ادامه داد: خمیر دندان های سفید كننده بیشتر برای افراد سیگاری و مصرف كننده چای و قهوه مناسب است ومواد ساینده بیشتری دارد.
وی گفت: استفاده از نمك برای شستن دندان به هیچ وجه توصیه نمی شود چون به شدت ساینده است و مینای دندان را از بین می برد و خراشیدگی دندان و تحلیل لثه را ایجاد می كند.
3004/6002
خبرنگار: خاطره غفاری**انتشار دهنده : كبری آقازری