سنندج - ايرنا - مدير عامل سازمان تعاون روستايي كشور با اشاره به توليد محصولات باغي ارگانيك در استان كردستان گفت: ايجاد صنايع تبديلي وابسته به بخش كشاورزي و باغي در اين استان يك ضرورت و اولويت است.

حسين صفايي روز پنجشنبه در حاشيه بازديد از باغات شهرستان سروآباد در گفت و گو با خبرنگار ايرنا به توليد سالانه 50 هزار تن انگور در باغات استان كردستان اشاره كرد و افزود: بيشترين سطح توسعه باغات محصولات باغي بويژه انگور در اين استان است و بايد براي ايجاد صنايع تبديلي سرمايه گذاري كرد.
وي اظهار كرد: در صورتي كه صنايع تبديلي وابسته به بخش زراعي و باغي در استان كردستان ايجاد شود مي توان نسبت به كاهش هزينه هاي حمل و نقل و افزايش اشتغال اقدام كرد و امكانات و زيرساخت هاي لازم براي صنايع فرآوري نظيره كنسانتره و توليد كشمش را ايجاد كرد.
مديرعامل سازمان تعاون روستايي كشور يادآور شد: از امسال شرايطي فراهم شده كه تعاوني ها و اتحاديه هاي كشاورزي استان كردستان محصول انگور خود را در غرفه هاي خاص سازمان ميادين استان تهران كه يكي از بازارهاي پر فروش كشور است، عرضه كنند.
وي تاكيد كرد: با توجه به اينكه انگور كردستان در شهريور و در يك دوره كوتاه مدت 30 تا 40 روزه برداشت مي شود به دليل نبود سردخانه در اين استان بايد سريع به بازار مصرف عرضه شود بنابراين براي اينكه دوره عرضه اين محصول را افزايش داده و ارزش افزوده بيشتري نصيب توليد كنندگان شود، ساخت سردخانه در استان توسط تشكل هاي كشاورزي يكي از برنامه هاي مهم و اولويت دار سازمان تعاون روستايي است.
به گفته وي، بازاريابي درست، نگهداري صحيح محصول و بسته بندي مورد پسند بازار بايد در دستور كار تشكل هاي كشاورزي اين استان قرار گيرد.
صفايي گفت: البته بخشي از انگور توليد شده درجه سه است كه بايد به كنسانتره تبديل شود كه در حال حاضر اين محصول به براي تبديل به كنسانتره به استان هاي شمال شرق كشور از جمله آذربايجان غربي فرستاده مي شود.
وي اضافه كرد: يكي از مزيت هاي كشاورزي و باغداري در شهرستان سروآباد استان كردستان باغات انگور آن است كه براساس آمار سالانه بيش از 13 هزار تن انگور در اين باغات برداشت مي شود كه به دليل ارگانيك بودن آن، محصول بسيار خوبي براي بازار مصرف است.
وي ادامه داد: براي اينكه انگور ارگانيك شهرستان سروآباد ارزش واقعي خود را بدست آورد و ارزش افزوده بيشتري نصيب توليد كنندگان شود بايد تبليغات خوبي كرد و توليد كنندگان بازار رساني مناسبي در زمان برداشت اين محصول داشته باشند.
رئيس هيات مديره و مدير عامل سازمان تعاون روستايي كشور افزود: يكي از كارهايي كه بايد براي عرضه شناسنامه دار اين محصول در بازارهاي مصرف انجام شود انتقال آن به سردخانه است و مهمتر اينكه در زماني غير از زمان برداشت با برند انگور سروآباد به بازار مصرف عرضه شود.
به گزارش ايرنا، شهرستان سروآباد با 2 بخش مركزي و هورامان و جمعيتي افزون بر 52 هزار نفر در فاصله 90 كيلومتري از سنندج مركز استان كردستان واقع شده و 24 كيلومتر مرز مشترك با كشور عراق دارد.
خبرنگار: فرزاد آداك ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
7354/9102