تهران- ايرنا- طرح هاي پيشنهادي ايران در چهاردهمين نشست سالانه مجمع آسيايي فناوري نانو (Asia Nano forum-ANF summit 2017) تصويب شد.

به گزارش روز پنجشنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري رياست جمهوري،چهاردهمين نشست سالانه مجمع آسيايي فناوري نانو در روزهاي 30 و 31 مرداد 1396 در شهر جوهورباهرو كشور مالزي برگزار شد.
طرح هاي پيشنهادي ايرن؛ مربوط به برگزاري نشست مشترك آسيا و اروپا تحت عنوان 'گفتگوي آسيا و اروپا در حوزه ايمني نانو و گواهي‌دهي محصولات نانو' در تاريخ هفتم آذر ماه 1396 همزمان با برگزاري كنفرانس بين المللي نانوپزشكي و ايمني نانو (8-9 آذر 1396) در تهران بود.
پيشنهاد اين نشست، قبلا به‌وسيله‌ ستاد فناوري نانو به نمايندگان مرتبط در اتحاديه اروپا ارايه شده بود. پيشنهاد برگزاري اين نشست با همكاري مجمع آسيايي نانو مورد استقبال اعضا قرار گرفت و تصويب شد.
هدف از آغاز اين گفتگو بين كشورهاي آسيايي و اروپايي، تبادل تجربيات و دانش در اين حوزه و به اشتراك گذاردن تلاش‌ها و منابع و همچنين هماهنگ كردن فعاليت‌ها و جهت‌گيري‌هاي مرتبط با حوزه ايمني و گواهي‌دهي در فناوري نانو است. گفتني است كه ايران به همراه چند كشور ديگر شامل روسيه، تايوان، مالزي و تايلند، از كشورهاي پيشرو در حوزه استانداردسازي و گواهي‌دهي به محصولات فناوري نانو به شمار مي‌روند.
همچنين ايران با ايجاد زيرساخت‌هاي لازم در وزارتخانه‌هاي مرتبط، گام‌هاي عملياتي موثري را در اين راستا برداشته است. بعلاوه ايران تاكنون 61 استاندارد ملي و 3 استاندارد بين المللي (در كميته استانداردسازي سازمان ايزو ISO/TC229) را تدوين نموده، هم اكنون 4 استاندارد بين المللي ديگر را در دست تدوين دارد.
طرح دوم پيشنهادي ايران كه در اجلاس قبل به‌صورت كلي تصويب شده بود، طرح 'المپياد بين المللي فناوري نانو' بود. اين طرح براساس تجربيات برگزاري 8 سال المپياد ملي نانو درايران، در سال 2015 به‌وسيله‌ ستاد نانو به مجمع آسيايي نانو پيشنهاد داده شده بود. طرح مذكور در سال گذشته با همكاري و تعامل نزديك ايران، روسيه، تايوان و كره جنوبي بعنوان كشورهاي مؤسس پيگيري شد. متعاقبا دبيرخانه دائمي المپياد در ايران تأسيس شد و مقرر شد اولين دوره آن در فروردين ماه 1397 در ايران برگزار شود. اهداف، كاركردها، ساختار و مدل اجرايي المپياد، مورد توجه نمايندگان كشورها قرار گرفت. چندين كشور عضو در اين نشست براي حضور در اين رويداد ابراز علاقه كردند.
در چهاردهمين نشست مجمع آسيايي نانو، كشورهاي عضو گزارشي از آخرين دستاوردها و پيشرفت‌هاي خود را در حوزه فناوري نانو ارائه دادند. دكتر بيت الهي، نماينده ستاد نانو در اين نشست، گزارشي از دستاوردهاي ايران در فناوري نانو در سال گذشته ارائه دادند كه مورد توجه حاضرين قرار گرفت.
همچنين در حاشيه اين نشست، دو كارگاه در زمينه نانوايمني و تجاري‌سازي فناوري نانو برگزار شد. در كارگاه تجاري سازي، شركت‌هايي از مالزي تجربيات خود را در تجاري‌سازي فناوري نانو مطرح و به بحث گذاشتند.
مجمع آسيايي نانو، شبكه‌اي متشكل از 15 كشور آسيايي شامل ايران، كره جنوبي، ژاپن، مالزي، استراليا، اتريش،تايلند،فيليپين،استراليا و تايوان است كه در حوزه‌هاي استاندارد، آموزش، تجاري سازي، ايمني و زيرساخت مرتبط با فناوري نانو با هم همكاري مي‌كنند. معاونت اين مجمع در دو سال گذشته به عهده نماينده ستاد فناوري نانو بوده است.

علمي**1023**
تنظيم:ابوالقاسم تيموري**انتشار: مرضيه فاتحي