به گزارش روز جمعه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، اين فناوري جديد از طريق تفكيك اجزاي مختلف محتواي صوتي و اتصال آنها به بلندگوهاي مختلف موجود در محيط كار ميكند.
در حال حاضر كاربران با استفاده از بلندگوهايي كه در فواصل خاصي از هم قرار ميگيرند، امكان شنيدن صداي سه بعدي را دارند، اما اين كار نيازمند بهرهگيري از چندين بلندگو با يك چيدمان پيچيده است. به همين علت دسترسي به اين چيدمان براي كاربران عادي و خانگي امري دشوار است و به سينماها محدود ميشود.
بخش عمده امواج صوتي كه مخابره ميشوند، در قالب استريو دو كانالي هستند كه بر اساس اصول قديمي متعلق به 130 سال قبل كار ميكنند و تاكنون از تكنيكهاي صوتي چندكانالي براي بهبود كيفيت صداي پخش شده براي عموم استفاده نشده است.
اين در حالي است كه فناوريهاي پيشرفته سينماي خانگي مانند تلويزيونهاي سهبعدي و توسعه فناوري واقعيت مجازي براي بازيهاي ويديويي نياز جديدي را به ظهور فناوريهاي پيشرفته صوتي متناسب با فناوريهاي تصويري ايجاد كرده است.
در حال حاضر پخش صداي سهبعدي در خانه مستلزم خريد و نصب سيستمهاي ويژهاي است؛ اما هدف محققان از توسعه اين فناوري جديد، خارج كردن صداي سهبعدي از لابراتوار و آوردن آن به خانه مردم است تا تجربه حضور در قلب وقايع در اتاق نشيمن آنها شبيه سازي شود.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار: گلشن
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۲
تهران – ايرنا- محققان دانشگاه ساري در انگليس فناوري جديدي موسوم به Media Device Orchestration توليد كردند كه با استفاده از تمام تجهيزات و وسايل موجود در اتاق نشيمن، از جمله لپتاپ، گوشي هوشمند يا بلندگوهاي كوچك بيسيم، امكان پخش صداي سهبعدي و تجربهاي بينظير را براي كاربر فراهم ميكند.