تهران - ايرنا - معاون علمي و فناوري رييس‌جمهوري، توسعه اقتصاد دانش‌بنيان بر پايه توانمندي نيروي انساني جوان، تحصيل‌كرده و خلاق را يكي از مهم‌ترين اولويت‌هاي معاونت علمي و فناوري و دولت دوازدهم عنوان كرد و از تحقق اقتصاد دانش‌بنيان بر پايه توانمندي انساني با روندي پرشتاب در 4 سال آينده خبر داد.

به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از روابط عمومي و اطلاع‌رساني معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، سورنا ستاري ايجاد زيست‌بوم كارآفريني و نوآوري را مهم‌ترين اولويت دولت دوازدهم عنوان كرد و افزود: ايجاد و توسعه زيست‌ بوم كارآفريني و نوآوري، تقويت كسب و كارهاي فناور و نوآور و شركت‌هاي دانش‌بنيان در دستور كار ما در دولت دوازدهم قرار دارد.

**ايجاد فضاي حمايتي شركت‌هاي دانش‌بنيان و نوآور
معاون علمي و فناوري ريس‌جمهوري، يكي از ضرورتهاي توسعه شركت هاي دانش بنيان، ارتقاي سهم آنان در اجراي طرح‌هاي ملي و بين‌المللي دانست و گفت: ارتقاي توان صادرات محصولات دانش‌بنيان، افزايش جذب سرمايه‌گذاري و همكاري‌هاي خارجي در طرح‌هاي فناورانه از ضرورت‌هاي ديگر اين بخش از اقتصاد كشور است كه معاون علمي و فناوري با ايجاد زيرساخت‌هاي حمايتي لازم دنبال مي‌كند.
ستاري به حمايت‌هاي گوناگون در صادرات، معافيت‌ها، معرفي محصولات، ثبت اختراعات و پتنت ذيل قانون حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان، گفت: دولت در بستر مناسبي چون قانون حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان از اين شركت‌ها با اعطاي معافيت هاي مالياتي يا گمركي حمايت مي‌كند يا از طريق كريدور صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنيان زمينه ورود اين محصولات را به بازارهاي منطقه‌اي و جهاني فراهم مي‌كند.
ستاري با اشاره به ورود صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري جسورانه به عرصه حمايت از كسب و كارهاي فناور ‌ادامه داد: در حوزه مالي صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري جسورانه يا VC براي حمايت از آنها وارد بورس شده‌اند تا زمينه ورود سرمايه‌گذاران در عرصه‌ي استارتاپ فراهم شود. زيرا راه حمايت از كسب و كارهاي نسل جديد سوق دادن اقتصاد و پول به محيط علم و دانش است.
ستاري با بيان اين‌كه پايه و اساس اقتصاد دانش‌بنيان نيروي انساني خلاق است اظهار كرد: توسعه اقتصاد دانش‌بنيان بر پايه توانمندي نيروي انساني جوان، تحصيل‌كرده وخلاق يكي ازمهم‌ترين اولويت‌هاي معاونت علمي و فناوري است كه در 4 سال آينده به طورجدي دنبال خواهد شد.
وي با بيان اينكه اقتصاد دانش بنيان نه تنها توليد علمي بلكه علم را هم كاربردي مي كند، تاكيد كرد: بحث دانش‌بنيان ضمن حل بسياري از چالش‌هاي موجود همچون اشتغال، مسائل گريبان‌گير روزمره ما همچون مشكلات زيست‌محيطي را نيز حل مي‌كند.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور ادامه داد:بسياري از مسائل و چالش‌هاي جدي موجود در كشور همچون نبود بهينه‌سازي مصرف انرژي، خشكسالي، مديريت محيط‌ زيست پاسخ‌هايي از جنس فناوري و نوآوري مي طلبد.

**فرهنگ‌سازي و ايجاد زيست بوم كارآفريني مهم‌ترين لازمه شكوفايي كسب و كارهاي نوپا
ستاري با تاكيد بر تحول در زيرساخت‌هاي بنيادين فرهنگي و همچنين ساختارهاي آموزشي گفت: بايد در امر آموزش به طور خلاق و نوآورانه تغيير جدي ايجاد شود و براي تسهيل اين روند نيز هماهنگي هايي با وزارت علوم و آموزش و پرورش داشتيم.
رييس بنياد ملي نخبگان، به آسيب‌هاي ناشي از اقتصاد نفتي را يادآور شد و افزود: تكيه صرف به درآمدهاي حاصل از فروش نفت كشور را دچار آسيب‌هاي فراواني كرده است و دانشگاه‌هاي كشور با حركت به سوي دانشگاه كارآفرين و تربيت نيروي انساني نوآور، به اصلاح اين ساختار فرهنگي نادرست كمك كنند.
معاون علمي و فناوري رئيس جمهور افزود: تحقق مفاهيم دانش بنيان آسان نيست و بودجه نفت خلاقيت فرزندان ما را از بين برده است و استخدام در سازمانهاي دولتي به هدف آنان تبديل شده است.
ستاري با تاكيد بر اين‌كه فرهنگ ارزش‌گذاري بر مبناي دارايي‌هاي فيزيكي بايد جاي خود را به خلاقيت، ايده و نوآوري نيروي انساني بدهد، اظهار كرد: افراد بايد بر اساس ايده هايشان ارزش گذاري شوند، و كساني كه با اعتماد به‌نفس، جسارت و پشتكار ايده‌هاي خود را تحقق مي‌بخشند، مهم‌ترين سرمايه اقتصاد مبتني بر دانش و نوآوري به‌شمار مي‌روند.
وي با اشاره به پيشينه ديرين كارآفريني و نوآوري ايرانيان گفت: كارآفريني در ژن ايراني ها بوده است اما اكنون فرهنگ آن در سيستم ما به دليل وابستگي به نفت از بين رفته است.
علمي ** 1836 **1440
تنظيم:يوسف درويشي** انتشار: گلشن