به گزارش ايرنا، محمدرضا پورابراهيمي روز شنبه در شوراي عالي پسته با حضور مديرعامل بانك كشاورزي افزود: هفته گذشته در نشستسي با حضور استاندار كرمان جمع بندي بر اين شد كه بخشي از اعتبارات مورد نياز در حوزه صادرات پسته از صندوق توسعه ملي دريافت شود و در اين رابطه قرار شد بين 100 تا 200 ميليارد تومان اعتبار به بانك كشاورزي اختصاص يابد.
وي اظهار كرد: همچنين سپرده ارزي از صندوق توسعه ملي نزد بانك كشاورزي ديده شده و راهكارهاي استفاده از اين منابع نيز در نظر گرفته مي شود.
پورابراهيمي استفاده از منابع داخلي بانك كشاورزي را نيز مورد اشاره قرار داد و افزود: بانك كشاورزي يكي از بانك هايي است كه در عرصه خدمت رساني به مردم طي سال هاي اخير در رتبه هاي برتر كشوري بوده است.
وي هدف از تشكيل نشست هاي قبلي ستاد عالي پسته را تجهيز منابع و تصميم گيري در حوزه صادرات پسته دانست و گفت: در سال گذشته اقدامات خوبي از سوي بانك كشاورزي انجام شده است.
وي خاطرنشان كرد: سال گذشته در شرايط نامطلوب وضعيت پسته، نشستي برگزار شد و بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده، قيمت پسته 25 درصد افزايش يافت.
نماينده مردم كرمان و راور در مجلس شوراي اسلامي عنوان كرد: سال جاري پيشهاد شد كه مسير سال گذشته را براي حمايت از صادركنندگان پسته دنبال كرده و در كنار آن به صادرات پوست پسته نيز توجه شود.
پور ابراهيمي بر استفاده از ظرفيت بورس كالا در حوزه صادرات پسته تاكيد كرد و گفت: صادرات سنتي پسته نيز مي تواند ادامه يابد.
وي با تاكيد بر اينكه تشكيل صندق پسته امروز كليد خواهد خورد عنوان كرد: قرار است در شهرستان هاي پسته خيز استان كرمان شعبه هاي بانك كشاورزي در اختيار قرار گيرد تا به عنوان عوامل بورس كالايي در حوزه پسته فعال باشند و در اين زمينه عمليات بخش توليدكنندگان و صادر كنندگان نيز ديده شده است.
وي با بيان اينكه نظام بانكي بايد روند ورود صادركنندگان پسته به بورس كالا را تسهيل كند گفت: براي تامين مالي صادرات خرما نيز در هفته آينده نشستي در تهران برگزار مي شود و راهكارهاي اين حوزه نيز بررسي خواهد شد.
** شناسايي بازارهاي هدف، نياز اساسي كشور
نماينده مردم سيرجان و بردسير در مجلس شوراي اسلامي نيزدر اين نشست گفت: نياز اساسي كشور اين است كه محل امني را در خارج از كشور براي شناسايي بازارهاي هدف داشته باشيم.
شهباز حسن پور با تاكيد بر اينكه استان كرمان در تمام زمينه ها در حال جهش بزرگ اقتصادي است ادامه داد: امروز 6 گمرك فعال در استان كرمان وجود دارد و اين در حالي است كه برخي استان ها حتي يك گمرك ندارند.
وي از اقدامات بانك كشاورزي نيز تقدير كرد و گفت: بانك كشاورزي را محور توسعه پايدار كشور مي دانيم.
** لزوم افزايش راندمان توليد پسته در هكتار
نماينده مردم كرمان و راور در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: هزينه توليد پسته در حال حاضر بالا است و انتظار مي رود كه تسهيلاتي به توليدكنندگان داده شود تا در زمينه اصلاح، بازسازي و بهينه سازي براي افزايش توليد در هكتار به كار رود.
محمد مهدي زاهدي افزود:كاهش سود تسهيلات و اعتبارات نيز از ديگر مواردي است كه حوزه پسته بايد مد نظر باشد.
وي خاطرنشان كرد: در حوزه صادرات سير نيز مي توانيم از صادركنندگان خوب كشور و دنيا باشيم.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان كرمان نيز گفت: اگر منابع اختصاص يافته از سوي استان در حوزه صادرات پسته با منابع صندوق توسعه ملي تلفيق كنيم و درصد سود كمتر شود، مطلوب تر خواهد بود.
مهدي طبيب زاده افزود: پيش بيني شده كه در سال جاري 150 هزار تن پسته در استان كرمان توليد شود.
استان كرمان با توليد حدود 80درصد از محصول پسته كشور به لحاظ ارزاوري از قبل صادرات اين محصول به خارج از كشور در تقويت بنيه اقتصادي كشور سهم عمده اي دارد.
خبرنگار: سميه حسن شاهي ** انتشار دهنده: نجمه حسني*
7440/3029/ 5054
تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۸
كرمان - ايرنا - رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي به تعيين مشوق هايي براي توسعه صادرات پسته از طريق بورس كالا اشاره كرد و گفت: كارگزاري هاي متعددي براي ورود صادركنندگان پسته به بورس پسته اعلام آمادگي كرده اند.