دمشق - ایرنا - مدیر پروژه های نیروگاهی ایران موسوم به 'مپنا' گفت: این گروه پنج واحد نیروگاه 25 مگاواتی برای تامین برق شهر حلب سوریه می سازد.

حسین گنجی زادگان روز شنبه در حاشیه نمایشگاه بین المللی دمشق، در گفت و گو با ایرنا افزود: گروه مپنا از 12 سال پیش فعالیت خود را در سوریه آغاز كرد و در این 12 سال دو نیروگاه سیكل تركیبی 500 مگاواتی را در مناقصه برنده شد و اجرا كرد.
وی اضافه كرد: نیروگاه تشرین در 50 كیلومتری جنوب شرقی دمشق و نیروگاه جندل در 10 كیلومتری شهر حمص از نخستین پروژه های گروه مپنا در سوریه است.
گنجی زادگان اظهار داشت: نیروگاه تشرین تحویل قطعی شد ولی نیروگاه جندل در اواسط كار ساخت به دلیل آغاز بحران سوریه و به گروگان گرفته شدن هفت پرسنل مپنا، كارگاه تعطیل شد.
وی بیان كرد: برغم این مشكلات كار به طور كامل متوقف نشد و از دوسال و نیم پیش با تامین شرایط امنیتی، كار در نیروگاه جندل از سر گرفته شد و بخش بخار آن راه اندازی و تحویل شد و اكنون در مرحله تحویل نهایی این نیروگاه هستیم.
مدیر مپنا در سوریه گفت: هم اكنون در حال كار بر روی طرح های جدیدی هستیم كه پنج واحد 25 مگاواتی برای شهر حلب نمونه ای از این پروژه هاست.
گنجی زادگان اظهار داشت: حلب هم اكنون بیش از دو نیم میلیون نفر جمعیت دارد ولی برق آن از طریق موتور برق تامین می شود.
وی افزود: از ویژگی های واحدهای 25 مگاواتی، نصب سریع آن است كه هر پنج واحد در طول یك سال نصب می شود.
گنجی زادگان بیان كرد: این واحدها دو سوخته است كه با گازوئیل و گاز كار می كنند و تامین مالی این طرح با شركت مپنا است.
وی گفت: پروژه دیگری كه در دست مذاكره است و موافقت اولیه آن و به درخواست وزارت برق سوریه گرفته شده، یك طرحی شبیه نیروگاه های 25 مگاواتی شهر حلب برای شهر بانیاس است و یك نیروگاه بزرگ 450 مگاواتی برای استان لاذقیه نیز در آینده اجرا می شود.
مدیر گروه مپنا در سوریه اضافه كرد: با اجرای دو نیروگاه در بانیاس و لاذقیه بخشی از مشكلات و كمبود برق خط ساحلی سوریه برطرف می شود.
گنجی زادگان اظهارداشت: با توجه به مشكلات دولت سوریه در تامین مالی پروژه ها، درحال حاضر هزینه اجرای پروژه ها یا به صورت سرمایه گذاری و یا به صورت تامین مالی توسط خود شركت و یا استفاده از خط اعتباری تامین می شود.
وی افزود: با توجه به روابط خوب شركت مپنا در طول چند سال گذشته، مدیریت مپنا تصمیم گرفت كه این طرح ها را با سرمایه شركت اجرا و هزینه ساخت را به صورت تاخیری و در طول پنج سال از دولت سوریه دریافت كند.
گنجی زادگان گفت: با گسترش امنیت و بهبود وضعیت اقتصادی سوریه، فرصت های مناسبی برای سرمایه گذاری شركت های ایرانی در این كشور فراهم می شود.
پنجاه و نهمین نمایشگاه بین المللی دمشق از پنجشنبه 17 تا 26 اوت( 26 مرداد تا 4 شهریورماه) به مدت 10 روز در شهرك نمایشگاهی دمشق برقرار است.
این نمایشگاه با حضور شركت های بخش های دولتی و خصوصی 43 كشور از جمله جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود كه 23 كشور به طور رسمی و با هماهنگی سفارت های آن ها و شركت هایی از 20 كشور دیگر از سراسر جهان برگزار می شود.
كشورهای ایران، روسیه، ارمنستان، بلاروس، چین، كوبا، مصر، هند، اندونزی، عراق، كره شمالی، لبنان، فلسطین، آفریقای جنوبی، سودان، یمن، ونزوئلا، برزیل، عمان و پاكستان از جمله كشورهایی هستند كه به صورت رسمی در این نمایشگاه شركت كرده اند.
شركت هایی نیز از كشورهای بلژیك، انگلیس، آلمان، فرانسه، هلند، دانمارك، امارت متحده عربی، اسپانیا، ژاپن، هنگ كنگ، كره جنوبی، تایلند، مالزی، تایوان، لهستان، بلغارستان، ایتالیا، اردن، بحرین، یونان و جمهوری چك در پنجاه و نهمین نمایشگاه بین المللی دمشق حضور دارند.
جمهوری اسلامی ایران با 31 هلدینگ بزرگترین شركت كننده پنجاه و نهمین نمایشگاه بین المللی دمشق است.
آخرین دوره نمایشگاه بین المللی دمشق در سال 2011 برگزار شد و این نمایشگاه در پنج سال گذشته به دلیل مشكلات ناشی از جنایت های تروریست های تكفیری برگزار نشد.
خاورم**6116**1144
* انتشار دهنده: علیرضا جباری