به گزارش ايرنا تقي رستم وندي، يكشنبه در نشست شوراي اداري شهرستان قوچان با بيان اينكه آسيب هاي اجتماعي لطمات مالي گسترده و آثار زيانباري بر جامعه وارد مي سازد، افزايش آسيب هاي سياسي و امنيتي و نيز بازداشتن افراد آسيب ديده از پيمودن مسير فضيلت انساني و تعالي را از ديگر عواقب اين آسيب ها عنوان كرد.
وي با بيان اينكه متاسفانه تاكنون كمتر كار قابل توجهي در خصوص آسيب ها انجام شده، افزود: مقوله آسيب هاي اجتماعي از 2 سال پيش با جدي شدن بحث سياست هاي اقتصاد مقاومتي در كشور مورد توجه جدي قرار گرفته است.
قائم مقام وزير كشور با بيان اين كه مطالعات خارجي، منشاء آسيب هاي اجتماعي را فقر، بيكاري و شكاف طبقاتي؛ و مطالعات داخلي مسائل روحي رواني، هويت و شخصيت تكامل نيافته فرد مي دانند، افزود: بايد هر 2 مولفه در نظر گرفته شود تا بتوان آسيب هاي اجتماعي را در جامعه ايراني كاهش داد.
رستم وندي ادامه داد: براي سال جاري 2 راهكار اصلي براي كاهش اين آسيب ها در دولت مصوب شده كه نخستين آن ارتقاي فرآيند آموزش مهارت و توانمندسازي است و راهكار دوم تقويت تشكل هاي مردمي و فعال سازي ظرفيت هاي مردمي است و اگر فرمانداران طرح هاي ويژه اي با اين رويكردها داشته باشد اعتبار لازم براي اجراي آن منظور مي شود.
* افسردگي نخستين علت روي آوري به اعتياد
وي اعتياد را يكي از آسيب هاي اصلي در كشور برشمرد و گفت: مطالعات نشان داده كه يك سوم از افراد افسرده به مصرف مواد مخدر روي مي آوردند كه اگر ميانگين شيوع مواد مخدر 5.4 درصد باشد اين ميزان بيشتر در دانشجويان و دانش آموزان به خاطر استرس بالا ديده مي شود.
رستم وندي، آمار كنوني مصرف كنندگان سيگار در كشور را پنج ميليون نفر عنوان كرد و افزود: آخرين مطالعه مربوط به مواد مخدر در سال 83 حاكي از آن بود كه سالانه از اين ناحيه خسارتي افزون بر 100 هزار ميليارد ريال به صورت مستقيم و غيرمستقيم وارد مي شود كه اقتصاد كشور تحمل اين حجم از لطمات اقتصادي را ندارد.
قائم مقام وزير كشور با بيان اينكه در سال 90 تعداد معتادان كشور يك ميليون و 325 هزار نفر اعلام شده بود، گفت: در پيمايش سال 94 بهزيستي كه در ماه گذشته اعلام شد شمار مصرف كنندگان مستمر مواد در كشور 2 ميليون و 802 هزار نفر عنوان شد كه بايد اين آمار اصلاح شده و رقم سه ميليون و 100 هزار نفر جايگزين آن شود.
رستم وندي افزود: هم اكنون سه ميليون و 100 هزار نفر در كشور معتاد به مواد مخدر هستند كه اگر 50 درصد هم به صورت تفنني مصرف كننده باشند اين آمار به 4.5 ميليون نفر مي رسد كه با توجه به پراكنش آنان در خانواده ها، يك چهارم جمعيت كشور با بحث با مواد مخدر درگير هستند.
* خسارات تصادفات جاده اي برابر 8 درصد توليد ناخالص ملي
وي در خصوص قربانيان تصادفات جاده اي نيز اظهار كرد: تا چند سال پيش سالانه 27 هزار نفر در تلفات جاده اي كشته مي شدند كه اكنون اين رقم به 17 هزار نفر رسيده است و زيان هايي كه ناشي از اين بخش به كشور تحميل مي شود معادل هشت درصد توليد ناخالصي است كه با سقوط هر هفته يك هواپيماي بوئينگ برابري مي كند.
وي اضافه كرد: سالانه 450 هزار نفر در تصادفات جاده اي مجروح مي شوند كه 40 هزار نفر آنان دچار مجروحيت شديد و معلوليت مي شوند.
مركز شهرستان 180 هزار نفري قوچان در 137 كيلومتري شمال غربي مشهد واقع است.
خبرنگار: حبيبه احسني ** انتشار دهنده: علي اصغر ايزدي
7501/5132
تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۳
مشهد - ايرنا - قائم مقام وزير كشور در امور اجتماعي، فرهنگي گفت: موفقيت در كنترل و مهار آسيب هاي اجتماعي در گرو توجه به سلامت روان و جسم شهروندان و در درجه بعد سلامت معنوي آنان است.