تهران - ایرنا - رییس شورای راهبردی جشنواره ادبی داستان كوتاه خاتم با بیان اینكه سومین دوره این رویداد متفاوت از دو دوره گذشته برگزار می شود، گفت: از شرایط شركت در این دوره، تالیف و ارسال آثار برای همه گروه های سنی، پیروان همه ادیان و مذاهب و به زبان های مختلف است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی اكبر اشعری عصر روز یكشنبه در نشستی خبری اظهار داشت: امروز فراخوان جشنواره در فضای مجازی و سایت ها منتشر می شود، بر اساس روال سالهای گذشته، موضوع داستان های ارسالی باید برگرفته از ویژگی شخصیتی و سیره حضرت رسول(ص) به عنوان الگو با توجه به نیازهای مخاطب و شرایط امروز جهان و مستند به اسناد و روایات معتبر باشد.
وی با بیان اینكه حجم آثار ارسالی حداكثر پنج هزار كلمه است، ادامه داد: مهلت ارسال آثار سی ام بهمن سال جاری است و آیین اختتامیه و تقدیم جوایز همزمان با عید مبعث در فروردین 97 برگزار می شود.
رییس شورای راهبردی جشنواره ادبی خاتم در باره جوایز این جشنواره توضیح داد: نویسندگان سه اثر برتر در هر یك دو حوزه كودك و نوجوان و بزرگسال به ترتیب زیر جوایز را دریافت می كنند. نفر اول، دوم و سوم به ترتیب 10 ، هفت و پنج سكه تمام بهار آزادی به همراه دیپلم افتخار و نفرات چهارم تا ششم فقط لوح قدردانی دریافت می كنند.
وی اضافه كرد: جایزه ویژه هیات داوران نیز كه پنج قطعه سكه تمام بهار آزادی است به همراه یك لوح قدردانی به اثری تعلق می گیرد كه داوران در باره آن به اجماع رسیده باشند.
به گفته اشعری، امسال جشنواره با همكاری نهاد كتابخانه های عمومی كشور، مجمع ناشران انقلاب اسلامی، شهر كتاب و دفتر نشر فرهنگ اسلامی برگزار می شود.

** تفاوت عمده این دوره با دوره های گذشته
اشعری گفت: از آنجا كه برخی نو قلمان و داستان نویسان تمایل داشتند با داوران جشنواره مشاوره ای داشته باشند این امكان فراهم شده تا قبل از ارسال آثار این افراد برای داوری با نویسندگان حرفه ای مشاوره داشته باشند.
وی خاطرنشان كرد: در سال اول جشنواره شركت كنندگان محدود به جغرافیای ایران بودند، سال دوم نیز شركت افراد را محدود به فارسی زبانان كردیم كه در این میان یك فرد افغانستانی حائز رتبه شد، اما امسال هركس با هر زبانی می تواند در جشنواره شركت كند.
به گفته اشعری، قرار است كارگاه های داستان نویسی از فردا (دوشنبه) به مدت سه روز برای حدود 30 نفر از افرادی كه در جشنواره های قبلی حائز رتبه شده اند در مركز آفرینش های فرهنگی هنری كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان برگزار شود.
اشعری گفت: در این كارگاه ها اساتیدی چون قاسمعلی فراست، مجید قیصری، مصطفی رحماندوست و محمدرضا سنگری آموزش های لازم را به نوقلمان خواهد داد.

** خلاءهای داستان نویسی در باره پیامبر(ص) از دلایل برگزاری جشنواره خاتم است
دبیر جشنواره ادبی خاتم نیز یكی از دلایل برگزاری جشنواره را وجود خلاءهای داستان نویسی در باره پیامبر اكرم(ص) عنوان كرد و گفت: در باره حضرت محمد(ص) داستانی نداریم و هرچه هست، قصه، حكایت و بازنویسی است.
مجید قیصری افزود: همواره دغدغه این را داریم كه مردم به پیامبر اكرم(ص) فكر كنند، از این رو جشنواره خاتم بهانه ای می شود تا مردم بیشتر به كتاب هایی در این حوزه اقبال نشان دهند.
وی گفت: بسیاری از آثار دریافتی نشان می دهد شركت كنندگان در جشنواره شناخت كافی از صدر اسلام و شخصیت پیامبر ندارند، بنابراین در دوره های آموزشی این بعد را تقویت كرده تا به شناخت بیشتر نویسندگان دست یابیم.
قیصری ادامه داد: از آنجا كه می خواهیم آثار پخته ای خلق شود، اقدام به راه اندازی گروه مشاوره در امر داستان نویسی كرده ایم، این گروه آثار را قبل از داوری بررسی كرده و نقطه نظرات خود را برای نویسندگان بیان می كنند.
دبیر جشنواره خاتم گفت: هرچه جلوتر می رویم ابعاد جشنواره و استقبال از آن بیشتر می شود.
به گفته قیصری، نخستین كارگاه داستان نویسی با حضور 21 نویسنده شهرستانی و 9 نویسنده تهرانی برگزار می شود.

** كتاب درباره پیامبر اسلام(ص) كم است
مدیرعامل موسسه شهر كتاب نیز در این نشست خبری گفت: یكی از خواسته های شهر كتاب این بود كه به شیوه ای موثر به شخصیت های بزرگ مخصوصا پیامبر اسلام(ص) و اهل بیت(ع) ، پرداخته و آثاری در این عرصه معرفی شود.
مهدی فیروزان افزود: پیروان همه انبیاء این كار را كرده اند اما در باره پیامبر خاتم(ص) كتاب زیادی وجود ندارد.
وی اظهار كرد: داستان كوتاه اجازه می دهد افراد حرفه ای و غیر حرفه ای به پیامبر(ص) توجه كرده و تصویری نزدیك به حقیقت از ایشان را به مخاطب ارائه كنند.
فیروزان گفت: هر سال بر اساس یافته های جدید خدماتی جدید به جشنواره ارائه می شود.
وی با تاكید بر پرداختن به حضرت محمد(ص) گفت: ایشان متعلق به زمین و زمان خاصی نیست هرچند اقیانوسی است كه ترسیم آن كاری سخت است.
مدیر عامل موسسه شهر كتاب اظهار امیدواری كرد این جشنواره در دوره های بعد با اطلاع رسانی بهتر، قدرت بیشتر و ساز و كاری مناسب برگزار شود تا بتوان خاتم الانبیا(ص) را به جهانیان معرفی كرد.

** هجمه وسیعی علیه شخصیت پیامبر(ص) در جهان شكل گرفته است
مدیر دفتر نشر فرهنگ اسلامی گفت: شكی وجود ندارد كه باید برای رسول خدا(ص) بیشتر كار كنیم زیرا كمتر به این مقوله پرداخته شده است.
سید محسن چینی فروشان اظهار كرد: اكنون در سراسر جهان هجمه وسیعی علیه شخصیت پیامبر بزرگ اسلام شكل گرفته كه این مساله رسالت ما را سنگین تر می كند زیرا اهل بیت(ع) ، همگی ریزه خوار سفره پیامبر(ص) هستند.
وی با بیان اینكه توجه به این موضوعات برای دفتر نشر فرهنگ اسلامی اهمیت زیادی دارد ادامه داد: تولید و نشر آثار فرهنگی و كسب استعدادها دو وظیفه اصلی این دفتر است.
به گفته چینی فروشان دفتر نشر فرهنگ اسلامی تا پیش از این متمركز بر انتشار كتاب بود ، اما جدیدا فعالیت های صوتی و تصویری در دستور كار آن قرار گرفته است.
فراهنگ ** 1880 **1540 ** خبرنگار: پروین اروجی* انتشار: امید غیاثوند