یاسوج- ایرنا- سهم خواهی ها، منفعت طلبی های شخصی و گروهی به گونه ای در این روزها بر اعضای شوراهای اسلامی برخی شهرهای كهگیلویه وبویراحمد سایه افكنده كه سبب افول وسلب اعتماد روزافزون شهروندان به این نهاد شده است.

به گزارش ایرنا، وضعیت پرچالش و آشفته شوراهای اسلامی در برخی شهرهای مختلف كهگیلویه وبویراحمد و اختلاف افكنی ها میان اعضا برسر انتخاب شهردار و تغییر موضع ها در این روزها به اوج خود رسیده است.
البته شاید به عقیده كارشناسان بروز و ظهور این سنت ناروا و رویه های نامعقول در متن شوراهای اسلامی در همه جای كشورمان وجود داشته اما بدون شك این آسیب و چالش جدی در استان محروم كهگیلویه وبویراحمد با ساختاری عشیره ای و قومیتی قوام بیشتری به خود گرفته است.
اما سئوال اساسی اینجاست كه این دعواها و تنش های موجود باید تا كی ادامه داشته باشد.
مصداق های عینی و فراوان از ایجاد فضایی مسموم و پرچالش از قهر و آشتی های آشوبگرایانه برخی اعضای شوراهای اسلامی به ویژه در شهر یاسوج مركز این استان همراه با دخالت های فاحش قومیتی و گروهی در كنار ایجاد فضای پرالتهاب رسانه ای در این روزها حكایت دارد.
برخی اعضای شوراهای اسلامی در شهرهای این استان به ویژه شهر یاسوج همچنان با دست پاچگی و كم حوصلگی به دنبال فرصت طلبی و سهم خواهی بر سر انتخاب شهردار شده اند.
برخی از اعضای شوراها در شهرهای مختلف به ویژه یاسوج همچون دوران پرالتهاب انتخابات كه با برخی روش های منسوخ شده به دنبال جلب آرا از هر طریقی بودند این بار نیز با اعمال شیوه ها و رویه های نامعقول دیگر درصدد اثبات ناكارآمدی و منفعت طلبی های شخصی و قومیتی خود هستند.
البته آنها بدانند چنین رویكردهایی منسوخ شده به طور قطع به شكست خواهد انجامید.
فراموش نكنیم كه مردم امروزه به حسگرهای كاملا هوشمند و بسیار نیرومندی مجهز شده اند كه آنها را قادر می‌سازد تا هم سره را ناسره و هم بدل (ادعاهای واهی) را از طلاب ناب، خوب تشخیص دهند.
اعضای شورای اسلامی بدانند كه امروزه سیاست های منفعت طلبانه آنها دیگر كارساز نیست و مردم به چنان سطحی از درك و آگاهی لازم رسیده اند تا در امواج تراكم حاصل از عصر ارتباطی و شرایط سیاسی حاكم بر جامعه یاد گرفته اند كه دیگر هر ادعایی را به سادگی باور نكنند.
افرادی كه پای به این عرصه حساس گذاشته اند و منتخب مردم شده اند، باید بدانند كه جلب و جذب اعتماد عمومی یك جامعه همچون طعمه ای نیست كه تنها با چكاندن ماشه ای آن را شكار كرد.
جلب و اعتماد عمومی مردم دارای شاخص ها و مولفه های بسیار ظریفی است كه تنها نگاه های سنجیده، اصولی و اندیشه های ناب قدرت تسخیر و شایستگی جذب آن را خواهد داشت.

** انتخاب شهردار مایه اختلاف شوراها نشود
استاندار كهگیلویه وبویراحمد نیز در این راستا معتقد است كه انتخاب شهردار نباید مایه اختلاف افكنی ها و از دست رفتن فرصت خدمت در میان اعضای شوراهای اسلامی شود.
سید موسی خادمی افزود: كاركرد و رسالت شوراها به ویژه در شهرها تنها در انتخاب شهردار خلاصه ومحصور نیست.
وی تصریح كرد: بررسی و شناخت كمبودها، نیازها و نارسایی های اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، اقتصادی و رفاهی حوزه انتخابیه و تهیه طرح هاو پیشنهادهای اصلاحی و راه حل های كاربردی در این زمینه‌ها در راستای برنامه‌ریزی و ارائه آن به مقامات مسئول ذیربط یكی از مهمترین وظایف و كاركردهای شورای اسلامی شهر است.
استاندار كهگیلویه وبویراحمد یادآور شد: انتخاب شهردار باید حامل وحدت شورا باشد نه عامل اختلاف، چرا كه انتخاب شهردار تنها یكی از وظایف شوراهاست.
انتخاب شهرداران در شهرها با جمعیت بیشتر از 200 هزار نفر و مراكز استان بنا به پیشنهاد شورای شهر و حكم وزیر كشور و در سایر شهرها به پیشنهاد شورای شهر و حكم استاندار صورت می گیرد.

** شاخص شوراها نباید در طایفه گرایی خلاصه شود
نماینده ولی فقیه در كهگیلویه وبویراحمد نیز با تاكید بر اینكه افتخار به قوم، قبیله و عشیره هم مطلوب و مبارك است و هم مذموم، گفت: هرگاه ارزش ها و شاخص ها در طایفه گرائی هضم و خلاصه شود، آنگاه امری مطرود است.
آیت الله سید شرف الدین ملك حسینی افزود: خلاف این مهم یعنی هرگاه مسائل طایفه گرائی، قوم و عشیره در دین و ارزش ها هضم و خلاصه شود بدون شك امری مطلوب و مبارك است.
وی دامن زدن به مسائل قومی و قبیله ای و شاخص قراردادن موضوع طایفه گرائی در امر شوراها با كاركرد و رسالت سنگین آن امری خطرناك و بر خلاف روح دینی و ارزش های اسلامی دانست.
تاكید بر سنت ناروای قومیتی و طایفه ای آنچنان عرصه انتخابات را در كهگیلویه وبویراحمد تحت شعاع و چنبره خود قرار داده بود كه پس لرزه ها و نتایج منفی آن پس از انتخابات بر پیكر این استان نمایان شده است.
هر چند انتخاب اصلح در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان مظهر مدیریت كارآمد می تواند گرهگشای شتاب بخشی به توسعه باشد، اما تجربه چهار دوره گذشته انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و فضای كنونی در انتخاب شهردار در شهرهای مختلف این استان نشان می دهد كه برخی از اعضای شوراها گزینش افراد را براساس طایفه گرایی در اولویت دیدگاه خود قرار داده اند.

** ضعف كاركرد شوراها در كهگیلویه وبویراحمد
معاون عمرانی استاندار كهگیلویه وبویارحمد نیز تاكید كرد: شوراهای اسلامی شهر و روستای این استان در چهار دور گذشته خوب عمل نكرده اند و مباحث قومی و قبیله ای بر فعالیت و عملكرد آنها سایه انداخته بود.
پژمان نیك اقبالی افزود: اینكه هر كدام از اقوام و یا طوایف كهگیلویه و بویراحمد كه بزرگ تر و یا پرجمعیت تر باشد قدرت را در شوراهای اسلامی شهر و روستای این استان در دست می گیرند رویه ای نامطلوب بر پیكر این نهاد محسوب می شود.
وی تصریح كرد: راه حل رفع اینگونه مشكلات قدرت گرفتن هرچه بیشتر احزاب سیاسی در كهگیلویه و بویراحمد است.
سالهاست آفت قوم و قبیله گرایی همدوش و شاید چند قدم جلوتر از سایر محرومیت‌ها، توسعه استان كهگیلویه و بویراحمد را به چالش كشیده است و این آفت همواره چه در زمان انتخابات و پس از آن همواره خودنمایی می‌كند.

** تنش در آیین تحلیف شورای شهر یاسوج
آیین تحلیف اعضای دوره پنجم شورای اسلامی شهر یاسوج روز گذشته (یكشنبه) در محل فرمانداری بویراحمد در حالی با ایجاد تنش برگزار شد كه پس از كش و قوس های فراوان و قهر و آشتی های برخی اعضا سرانجام هدایت اكبری به عنوان رئیس انتخاب شد.
هدایت اكبری رئیس قبلی شورای دور چهارم نیز بوده است.
كیوان آشنا و علی اكبری تبار نیز به ترتیب به عنوان نایب رئیس و سخنگوی پنجمین دوره شورای اسلامی شهر یاسوج انتخاب شدند.
در آیین روز گذشته نیز حاشیه بر متن چیره شد و سه تن از اعضا كه اتفاقا در نشست قبل غایب بودند این بار و پس از دقایقی جلسه را ترك كردند.
آیین تحلیف دوره پنجم شورای اسلامی یاسوج یك بار در اول شهریور امسال با حضور معاون عمرانی استاندار، فرماندار و حتی نماینده مردم شهرستان های بویراحمد و دنا برگزار شده بود كه آن نشست نیز با تنش همراه شد.
در انتخابات 29 اردیبهشت امسال فرشید نگین تاجی با 16 هزار و 776 رأی، محمد رحیم دهراب پور دولت آباد با 10 هزار و 282 رأی، سید هدایت اكبری با 9 هزار و 608 رأی، مسعود خوبانی با 9 هزار و 359 رأی، علی اكبری تبار با 9 هزار و 218 رأی، فرشید احمدی كیش با هفت هزار و 182 رأی و كیوان آشنا با هفت هزار و 60 رأی به عنوان اعضای اصلی پنجمین دوره شورای اسلامی یاسوج مركز استان كهكیلویه و بویراحمد انتخاب شدند.
شورای شهر 130 هزار نفری یاسوج دارای هفت عضو اصلی و چهار عضو علی‌البدل است.
استان كهگیلویه و بویراحمد دارای 17 شهر است كه 14 شهر آن دارای شورای پنج نفره و سه شهر آن نیز دارای شورای سه نفره است.
كهگیلویه و بویراحمد افزون بر 713 هزار نفر جمعیت دارد و میزان مشاركت این استان در انتخابات 29 اردیبهشت ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا افزون بر 72 درصد اعلام شد.
خبرنگار: حمید جهان**انتشار دهنده:حسینعلی راشكی
3016/8005