به گزارش روز سه شنبه ايرنا از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، فاطمه سادات پاكزاد افزود: به هر ميزان كه شيوع مصرف مواد مخدر صنعتي، شيميايي و روان گردانها درجامعه افزايش يابد به تبع آن معضلات اجتماعي و آسيبهاي ناشي از آن از جمله طلاق، جرم، خشونت و غيره بيشتر شده و سلامت روان جامعه به خطر مي افتد.
وي با بيان اينكه اظهار كرد: به دليل پايين بودن مهارت افراد در مقابله با مصرف مواد مخدر، اتفاقات مختلفي از جمله خشونت درجامعه نيز ايجاد مي شود.
اين كارشناس سلامت روان، هدف اصلي آموزش مهارت هاي زندگي در سنين پايين را مهمترين راه مبارزه اجتماعي با اعتياد دانست و تصريح كرد: در حال حاضر مهم ترين نگراني و دغدغه مردم مشكلات اقتصادي و در مراحل بعد مشكلات فرهنگي و اجتماعي و روان شناختي است كه منجر به ناهنجاري اعتياد به مصرف مواد مخدر در جامعه ميشود.
پاكزاد با تاكيد بر اينكه آموزش ها بايد براساس نياز فرد و پاسخگوي نياز يك جامعه باشد، گفت: رفتارهاي والدين درخانه به طور مستقيم وغيرمستقيم در كودك موثر است و الگوي رفتاري والدين در خانواده به سرعت درفرزندان نهادينه ميشود، بايد با آموزش مهارت هاي خودآگاهي و راهكارهاي مقابله با اعتياد در خانوادهها، گامي به سوي كاهش عرضه و تقاضاي مواد مخدر و پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي برداشت.
وي با بيان اينكه مسوولان و دستگاههاي دست اندركار مبارزه با مواد مخدر بايد به نقش پررنگ خانوادهها براي تحقق رويكرد اجتماعي مقابله با اعتياد بپردازند، خاطرنشان كرد: امروزه شبكه هاي اجتماعي براي حضور خانوادهها در اين مسير مهم مي توانند بهتر عمل كنند و ضرورت دارد مطالب آموزشي، پيشگيري ، مقابله و درمان از طريق اين شبكه ها به آنها اطلاعرساني باشد.
به گفته پاكزاد، وقتي اطلاع رساني در سطح وسيع و مداوم انجام شود، همگان به اهميت و ضرورت بحث اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر پي خواهند برد و تقاضا براي مصرف مواد مخدر نيز كاهش مي يابد.
وي گفت: پخش اخبار و تصاوير معضلات مصرف مواد مخدر صنعتي و شيميايي، پيشگيري و درمان در شبكههاي اجتماعي منجر به نهادينه شدن مبارزه اجتماعي با اعتياد در اذهان عمومي ميشود.
اجتمام**9136 ** 1569
تنظيم : فرزانه جلاليان ** انتشار: علي حبيبي
آگاهي از آخرين اخبار اجتماعي و حوادث ايران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعي ايرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۹
تهران - ايرنا - كارشناس سلامت روان گفت: نداشتن آشنايي و آموزش كافي درباره اعتياد و عوارض آن، آسيبهاي ناشي از مواد مخدر را در جامعه افزايش ميدهد.