به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه تلگراف، به گفته محققان، همچنين بايد بيدار شدن مكرر در طول خواب را به عنوان هشداري براي ابتلا به بيماري در آينده در نظر گرفت.
براساس يكي ديگر از يافته هاي محققان دانشگاه هيروشيما در ژاپن كه با مطالعه وضعيت حدود 13 هزار نفر به دست آمد، در افرادي كه در سراسر شب براي خوابيدن مشكل دارند، احتمال ابتلا به حملات قلبي يا آنژين شديد 99 درصد بيشتر است.
افرادي نيز كه بيش از نيم ساعت طول مي كشد تا به خواب روند و يا كمتر از شش ساعت در شب مي خوابند، با افزايش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي روبرو هستند.
محققان ژاپني چرايي ارتباط قوي ميان خواب و سلامت قلب را مشخص نكردند، اما متذكر شدند كه بيدار شدن مكرر ممكن است باعث 'بيش فعالي' سيستم عصبي شود كه مي تواند باعث افزايش ضربان قلب و فشار خون شود و بدين ترتيب فشار مضاعفي بر قلب وارد كند.
بدخوابي همچنين مي تواند نشانه ضعف سلامت باشد؛ به عنوان نمونه، مبتلايان به مشكلات قلبي كمتر احتمال دارد كه خواب شبانه مناسبي داشته باشند.
به گفته محققان، افرادي كه بيش از نيم ساعت طول مي كشد به خواب روند، با افزايش 52 درصدي خطر ابتلا به حمله قلبي و افزايش 48 درصدي خطر ابتلا به سكته مغزي روبرو هستند. همچنين افرادي كه كمتر از شش ساعت در شب مي خوابند، 42 درصد بيشتر احتمال دارد كه به حمله قلبي مبتلا شوند.
'نوبو ساساكي' از دانشگاه هيروشيما گفت: كيفيت ضعيف خواب مي تواند در عملكردهاي اصلي بدن اختلال ايجاد كند. بيدار شدن هاي بي موقع و بي دليل نيز احتمالا سيستم عصبي سمپاتيك بدن را مختل مي كند و فشار مضاعفي به قلب وارد مي كند. سيستم عصبي سمپاتيك بدن وظيفه فعال كردن تغييرات فيزيولوژيكي را به عهده دارد كه در واكنش هاي جنگ و گريز بدن بروز مي كند.
پاسخ جنگ و گريز ( Fight-or-Flight Response) يك واكنش فيزيولوژيك است كه جانداران در واكنش به ادراكاتشان نسبت به موقعيتهاي خطرناك، حمله و يا در اقدام براي نجات خود نشان ميدهند.
با اين همه، محققان در اين مطالعه صرفا روندهاي آماري را مورد بررسي قرار دادند و در نتيجه اين مطالعه نمي تواند دلايل اين ارتباط را مشخص كند.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۷
تهران-ايرنا- محققان ژاپني مي گويند افرادي كه خين خواب بيقرارند و دائما از اين دنده به آن دنده مي شوند، دو برابر ديگران در معرض احتمال ابتلا به حمله قلبي هستند.