سنندج - ايرنا - رئيس گروه بهداشت محيط دانشگاه علوم پزشكي كردستان از شهروندان اين استان و استفاده كنندگان از فضاهاي ورزشي خواست تخلفات بهداشتي استخرهاي شنا را به سامانه 190 گزارش كنند.

ليلا ابراهيم زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا حفظ كيفيت بهداشتي آب استخرهاي شنا را به منظور پيشگيري از انتقال بيماري هاي عفوني به شناگران ضروري دانست.
وي حفظ سلامت شناگران و رضايت عموم از وضعيت بهداشتي استخرها را بسيار مهم ارزيابي كرد و افزود: براي حفظ سلامت افراد و جلوگيري از آلودگي آب استخرها، شناگران نيز بايد نكات بهداشتي را رعايت كنند.
ابراهيم زاده تاكيد كرد: شناگران در صورت ابتلا به بيماري هاي گوارشي مانند اسهال و يا بيماري هاي پوستي و قارچي نبايد وارد استخرها شوند.
وي با اشاره به اينكه آب استخرهاي شنا توسط شناگران از طريق چربي و مواد دفعي بدن مانند ترشحات بيني، بزاق دهان، عرق بدن و كرم ها و مواد آرايشي آلوده مي شود، يادآور شد: دوش گرفتن قبل از ورود به استخر و شست و شوي بدن با آب و صابون ضروري است.
وي يكي از وظايف واحد بهداشت محيط مراكز بهداشت شهرستان ها را نظارت بهداشتي بر استخرهاي شنا دانست و گفت: مديران استخرها در راستاي كنترل و اجراي دقيق مقررات بهداشتي و ايمني، بايد با مراكز بهداشت همكاري كنند
ابراهيم زاده ادامه داد: در صورت مشاهده هر گونه نشانه آلودگي آب، كدورت بالاي آب، استشمام گاز كلر شديد، عدم رعايت نظافت در بخش هاي مختلف استخر و پذيرش افراد بيش از ظرفيت، مراتب بايد از سوي شناگران به مدير استخر و مسئولان بهداشت گزارش شود.
رئيس گروه بهداشت محيط دانشگاه علوم پزشكي كردستان اضافه كرد: تمام بخش هاي استخر بايد به صورت مستمر نظافت شود، كيفيت آب استخر از نظر كدورت، كلر آزاد باقي مانده، پي اچ و كيفيت ميكروبي حداقل در هر سانس كنترل و نتايج سنجش در دفاتر مربوطه ثبت شود و دماي آب استخر عمومي و جكوزي و دماي هوا نيز در محدوده استاندارد حفظ شود.
به گفته وي، براي حفظ ايمني شناگران و كاركنان استخر براي گندزدايي استخر نبايد از گاز كلر استفاده كرد بلكه براي اين منظور از ساير تركيبات كلر (مايع يا پودر) استفاده شود.
وي اظهار كرد: شناگران بايد از ريختن آب دهان و بيني به داخل استخر خودداري كنند، قبل از ورود به استخر و بعد از استفاده از توالت حتما از حوضچه كلر عبور كرده و بعد از استفاده از استخر حتما دوش بگيرند.
ابراهيم زاده استفاده از مواد شيميايي مورد تاييد وزارت بهداشت در آب استخر و كنترل سيستم تهويه عمومي، حضور مستمر ناجيان غريق با تجهيزات لازم جهت استفاده در شرايط مورد نياز را ضروري دانست و افزود: تعبيه وسايل و شرايط لازم به منظور جلوگيري از دسترسي افراد به داخل استخر در ساعاتي كه استخر بسته و يا خارج از سرويس دهي است نيز الزامي است.
به گفته وي، تعداد شناگران در هر سانس با توجه به مساحت استخر و ظرفيت استاندارد (يك نفر به ازاي سه متر مربع) باشد و ظرفيت استخر در تابلويي نوشته شده و در معرض ديد شناگران قرار گيرد.
رئيس گروه بهداشت محيط دانشگاه علوم پزشكي كردستان تاكيد كرد: دوش گرفتن و عبور شناگران از حوضچه كلر به صورت جدي توسط پرسنل شاغل در استخر كنترل شود.
وي يادآور شد: سال گذشته يك هزار و 40 بازديد از استخرهاي شناي مناطق مختلف اين استان انجام شد و همچنين 2 هزار و 640 مورد كلرسنجي از آب آشاميدني نيز انجام گرفت.
پارسال 2 استخر شنا در استان بخاطر عدم رعايت مقررات بهداشتي پلمپ شد، چهار استخر متخلف به دادگاه معرفي شدند و هشت مورد گزارش تخلفات مردمي از استخرها نيز به سامانه 190 ارائه گرديد.
28 استخر شنا در استان كردستان وجود دارد.
خبرنگار: شيوا اردلان منش ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
7352/9102