مشهد- ايرنا- رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي گفت: چاپخانه ها و واحد هاي صنفي اين استان از محل تسهيلات رونق توليد مبلغي به عنوان سرمايه در گردش دريافت مي كنند.

به گزارش ايرنا، راضيه عليرضايي در مراسم نكوداشت هفته علم و فناوري چاپ ايران و هفدهمين جشنواره صنعت چاپ خراسان رضوي در مشهد افزود: صنعت چاپ مكمل حوزه هاي ديگر در بخش توليد است و مشكلات بخش توليد به صنعت چاپ نيز منتقل مي شود لذا بايد به تامين مالي و نوسازي صنعت چاپ بيش از گذشته پرداخته شود.
وي اظهار كرد: طي چند سال اخير زنجيره توليد محصولات چاپي و پليمري در اين استان كامل شده است.
وي گفت: در سال 92 حدود 300 ميليارد تومان پروانه بهره برداري واحدهاي صنعتي در اين استان صادر شد كه اين رقم در سال گذشته به يكهزار و 335 ميليارد تومان رسيد و اغلب اين پروانه ها مربوط به طرحهاي توسعه واحدهاي توليدي موجود بود.
عليرضايي افزود: در پنج ماه ابتداي امسال، ميزان صدور پروانه بهره برداري براي واحدهاي توليدي در خراسان رضوي يكهزار و 600 ميليارد تومان بود كه اين رقم تا پايان امسال به سه هزار ميليارد تومان خواهد رسيد و در سال آينده پروژه هاي صنعتي استان 10 برابر سال 92 خواهد بود.
وي اظهار كرد: در سال گذشته از محل 16 هزار ميليارد تومان تسهيلات طرح رونق توليد براي بنگاه هاي كوچك و متوسط كشور، سهم اين استان يكهزار و 280 ميليارد تومان بود كه از اين مبلغ 500 ميليارد تومان به واحدهاي داراي مشكل مشمول مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتي و ستاد تسهيل استان پرداخت شد و حدود 60 درصد از تسهيلات سهميه استان براي حفظ اشتغال موجود در بنگاه هاي مزبور هزينه گرديد.
وي گفت: طي 2 سال گذشته ظرفيت توليد بسياري از واحدهاي توليدي در خراسان رضوي تغيير كرد، فعاليت گسترده اي در حوزه معدن و فرآوري مواد معدني و جلوگيري از خروج مواد خام معدني در استان انجام گرفت كه منجر به رشد توليد برخي محصولات از جمله افزايش 42 درصدي توليد خودرو، افزايش 27 درصدي توليد قطعات خودرو و افزايش توليد الياف، پليمرها و سيمان شد.
عليرضايي افزود: امسال 480 ميليارد تومان تسهيلات نوسازي ماشين آلات به اين استان اختصاص يافته كه دوره بازپرداخت آن بعد از يك سال تنفس، چهار سال است.

* نگاه دولت دوازدهم به صنعت چاپ، توسعه اي است
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي نيز در اين مراسم گفت: نگاه دولت دوازدهم به صنعت چاپ، توسعه اي است و در طراحي جديد خود طي تفاهم نامه بين وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و وزارت صنعت، معدت و تجارت، در صدد رفع مشكلات اين صنعت و حمايت از صنعتگران اين بخش برآمده است.
سيد سعيد سرابي افزود: در اين تفاهم نامه برخي مسئوليت ها در بخش سخت افزاري صنعت چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار شده تا صنعتگران اين بخش از تسهيلات و مزاياي بخش توليد بهره مند شوند.
وي اظهار كرد: توسعه اقتصادي در كنار صنعت چاپ معنا و مفهوم خاصي پيدا مي كند و صنعت چاپ تكميل كننده بخش توليد در شرايط فعلي است.
وي گفت: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي يكي از برنامه هاي خود در دولت دوازدهم را بر مبناي اقتصاد فرهنگ با محوريت توليد و مصرف كالاهاي فرهنگي قرار داده كه در اين عرصه صنعت چاپ سهم عمده اي دارد.
سرابي افزود: در اين استان 320 چاپخانه و مراكز وابسته به آن وجود دارد كه بيش از سه هزار و 500 نفر در آنها شاغل هستند و خراسان رضوي جزو چهار استان برتر در حوزه چاپ كشور است.
رئيس اتحاديه چاپخانه داران خراسان رضوي نيز در اين مراسم گفت: سهم نشريات، كتاب ها و محصولات فرهنگي از صنعت چاپ اين استان 15 درصد و سهم بخش توليد از اين صنعت 85 درصد است در حالي كه در گذشته اين نسبت معكوس بود.
علي مغاني افزود: طي تفاهم نامه بين وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردات ماشين آلات صنعت چاپ آسان شده و ديگر بوروكراسي اداري در اين بخش صنعتگران را آزار نمي دهد.
وي اظهار كرد: صنعت چاپ استان در زمينه ماشين آلات و تجهيزات مناسب با مشكل مواجه است كه بايد كارگروهي متشكل از نمايندگان دستگاه هاي مختلف در اين بخش تشكيل شده و به مشكلات نوسازي يا تامين ماشين آلات رسيدگي شود.
وي گفت: 9 درصد ماليات بر ارزش افزوده كه صنعتگران چاپ ملزم به پرداخت آن هستند، از بزرگترين مشكلات اين بخش به شمار مي رود زيرا دوره بازگشت سرمايه و دستمزد چاپخانه داران از سوي بخش توليد چند ماه به طول مي انجامد و صنعتگران چاپ نمي توانند ماليات بپردازند.
مغاني افزود: اين استان، نخستين منطقه از كشور است كه شهرك چاپ و نشر راه اندازي كرده و چاپخانه داران بابت پرداخت اقساط خريد زمين در اين شهرك و بازسازي ماشين آلات خود متحمل هزينه هاي بسيار شده اند لذا ضروري است تسهيلات ارزان قيمت نيز به اين صنعتگران پرداخت شود.
7489 / 6053 خبرنگار: ميترا عبداللهي ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم