به گزارش ايرنا، از اعلام روز شنبه وزارت بهداشت، باقر لاريجاني در نشست اعضاي بورد فوق تخصصي افزود: برنامه ريزي نيروي انساني نظام سلامت يكي از مسائل مهمي است كه بايد به آن توجه شود و اگر در سطح كلان برنامه ريزي جامعي در اين خصوص صورت نگيرد با چالش هاي جدي مواجه مي شويم.
دبير شوراي آموزش پزشكي و تخصصي وزارت بهداشت با بيان اينكه گسترش بي رويه آموزش عالي در كشور موجب آسيب هاي اجتماعي از جمله بالا رفتن تعداد تحصيلكردگان بيكار در جامعه شده است، اظهار داشت: خوشبختانه در آموزش علوم پزشكي به اين مسئله توجه بيشتري شده و با چالش هاي كمتري در اين زمينه مواجه هستيم.
معاون آموزشي وزارت بهداشت با بيان اينكه سالانه بيش از 28 آزمون در حوزه آموزش علوم پزشكي برگزار مي شود گفت: برنامه ريزي براي ارتقاي آزمون ها آغاز شده و درصدد هستيم تا با استفاده از بسترهاي نرم افزاري جديد آزمون ها را ارتقا دهيم و در اين خصوص با مشاوراني از ساير كشورها نيز جلساتي برگزار شده است.
وي با بيان اينكه برگزاري برخي آزمون ها مانند آزمون علوم پايه به صورت الكترونيك موجب شده تا از صرف هزينه هاي زياد جلوگيري شود و كيفيت آزمون هم بالاتر برود اظهار داشت: امروز در تمام مناطق آمايشي كشور يك مركز آزمون وجود دارد و برگزاري آزمون ها در دانشگاهها سبب شده تا پاسخگويي در اين خصوص بهتر انجام شود.
لاريجاني به استراتژي هاي متفاوتي كه براي توسعه نيروي انساني نظام سلامت وجود دارد اشاره كرد و گفت: مصوبه آمايش سرزميني بستري را فراهم كرد تا گسترش هاي آموزش پزشكي كشور به صورت منطقي تر و متناسب با نياز مناطق مختلف كشور صورت پذيرد.
دبير شوراي آموزش پزشكي و تخصصي وزارت بهداشت به رسالت حوزه آموزش وزارت بهداشت براي پاسخگويي به نيازهاي ملي و بين المللي اشاره كرد و گفت: امروزه با تغييراتي در جامعه مواجه هستيم و بايد آموزش علوم پزشكي متناسب با اين تغييرات برنامه ريزي شود.
لاريجاني بر لزوم توجه به جذب دانشجوي خارجي در كشور تاكيد كرد و گفت: طي دو سال گذشته برنامه هايي براي ساماندهي خروج دانشجو از كشور و جذب دانشجوي خارجي انجام شده است. كشورهاي همسايه جمهوري اسلامي ايران هم شرايطشان تغيير كرده و به تاسيس شعب دانشگاههاي خارجي اقدام كرده اند بنابراين كشور ما بايد از اين بستر براي گسترش آموزش علوم پزشكي در سطح بين المللي استفاده كند.
وي با بيان اينكه همه دانشگاههاي علوم پزشكي كشور اعتباربخشي شده اند اظهار داشت: اين كار ضمن همراه كردن دانشگاهها براي كسب استانداردهاي ملي و بين المللي، گسترش علوم پزشكي را هدفمندتر و كيفي تر مي كند، به نحوي كه تا زمان كسب استانداردهاي لازم اجازه گسترش در دانشگاهها داده نمي شود.
معاون آموزشي وزارت بهداشت از تغيير الگوي بيماري ها سخن گفت و افزود: طبق برآوردهاي به عمل آمده كشور ما طي 15 سال آينده از روند سالمندي جمعيت بالايي برخوردار خواهد بود و بايد از اكنون براي تربيت نيروي انساني مورد نياز اين جمعيت برنامه ريزي شود.
دبير شوراي آموزش پزشكي و تخصصي وزارت بهداشت به مطالعات گسترده اي كه در وزارت بهداشت براي برآورد نيروي انساني مورد نياز كشور طي 10 سال آينده انجام شده اشاره كرد و گفت: برآوردهاي دقيقي براي كل كشور صورت گرفته كه پس از تاييد شوراي گسترش ابلاغ مي شود و برش هاي منطقه اي اين برنامه هم براي تمام مناطق آمايشي كشور در دست تدوين است.
لاريجاني گفت: در اين برآوردها با الگوهاي مختلف ميزان پزشكان متخصص در رشته هاي مختلف برآورد شده تا نيروي انساني كشور در همه سطوح به خصوص سطح تخصصي و فوق تخصصي متناسب با نيازهاي جامعه تربيت شوند.
وي با بيان اينكه ضروري است نظام آموزش عالي سلامت با تغييرات جامعه همگام شود گفت: بايد براي تغيير در نظام سلامت برنامه جامعي وجود داشته باشد و اين برنامه در قالب برنامه تحول و نوآوري در آموزش علوم پزشكي تدوين شد و در دست پيگيري است..
معاون آموزشي وزارت بهداشت ماموريت گرايي دانشگاهها را يكي از ثمرات مهم برنامه تحول آموزش ذكر كرد و گفت: دانشگاههاي علوم پزشكي بايد روي چند برنامه مشخص تاكيد و در اين زمينه برنامه ريزي كنند. از اين طريق است كه مي توانيم در زمينه هاي خاصي به مرجعيت علمي دست پيدا كنيم.
وي افزود: واسپاري ماموريت هاي مشخص به مناطق آمايشي و دانشگاههاي علوم پزشكي نيز در همين راستا انجام شده و در حال حاضر هر منطقه به عنوان بازوي وزارت بهداشت ماموريت مشخصي را در كشور پيگيري مي كند.
دبير شوراي آموزش پزشكي و تخصصي يادآور شد: روساي دانشگاهها به دليل مشغله هاي زيادي كه در حوزه هاي ديگر دارند شايد سابق بر اين كمتر به مباحث آموزش توجه مي كردند. ولي برنامه تحول و نوآوري در آموزش علوم پزشكي سبب شد تا حوزه آموزش مورد توجه قرار گيرد.
لاريجاني با بيان اينكه اجراي برنامه هاي تحول و نوآوري در آموزش علوم پزشكي مستلزم همكاري تمام اركان و دست اندركاران اين حوزه است، اظهار داشت: اميدواريم با بهره برداري از نظرات اساتيد دانشگاهها و اعضاي بوردها در اين مسير بهتر حركت كنيم.
اجتمام * 3063 ** 1418
تنظيم : افشين شاعري ** ناشر: مريم برزآبادي
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۳
تهران-ايرنا- معاون آموزشي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي وزارت بهداشت از تدوين سند برآورد نيروي انساني حوزه سلامت خبر داد و گفت: در اين سند نيازهاي كشور به نيروي انساني حوزه سلامت با توجه به روند تغييرات جمعيتي در سال هاي آينده برآورد شده است.