تهران - ایرنا - هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی با حضور اقشار مختلف مردم شب گذشته(جمعه) با حضور مهدی شفیعی مدیركل هنرهای نمایشی آغاز به كار كرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی، این جشنواره عصر جمعه دهم شهریور ماه با حضور گسترده مردم در محوطه بیرونی مجموعه تئاتر شهر آغاز به كار كرد.
افتتاحیه این جشنواره، بدون سخنرانی و با قطعات كوتاه نمایش آیینی و موسیقی برگزار شد و مرشد میرزا علی به اجرای نقالی و شاهنامه‌خوانی پرداخت.
همراه با اجرای برنامه‌های فضای بیرونی، گروه‌های حاضر در بخش صحنه‌ای نیز نمایش‌های خود را در سالن‌های مختلف به صحنه بردند.
در نخستین روز جشنواره، محوطه باز تالار وحدت شاهد اجرای نمایش‌های گوناگونی همچون ترنا بازی، نقالی، آیین لزگی بود و گروه های موسیقی نیز برنامه‌های ویژه خود را برگزار كردند.
مهدی شفیعی مدیر اداره كل هنرهای نمایشی نیز در حاشیه این مراسم با بیان اینكه آیین‌های ارزشمند ما همیشه در اعیاد ظهور و بروز بیشتری پیدا می‌كنند. هر چه بیشتر در جهت به‌روز شدن این آیین‌ها بكوشیم، قطعا فرهنگ پربارتری خواهیم داشت.
شفیعی با ابراز قدردانی از حضور تماشاگران و تلاش برگزاركنندگان جشنواره خاطر نشان كرد: علاقه و استقبال شما نشان می‌دهد كه این آیین‌ها همچنان زنده‌اند و فرهنگ ایرانی اسلامی همیشه پایدار است.
بخش قهوه خانه با مدیریت عظیم موسوی هر شب از ساعت 21 تا 23 در محوطه بیرونی تالار وحدت برپاست.

** كاتالوگ هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی منتشر شد
همزمان با اولین روز برگزاری هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی كاتالوگ جشنواره رونمایی شد.
كتاب این دوره از جشنواره با مدیر مسئولی داوود فتحعلی بیگی و سردبیری سعید هاشمی‌پور و در قطع رحلی 184 صفحه تنظیم شد به معرفی تمام آثار شركت‌كننده در هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی می پردازد.
طرح جلد كاتالوگ برگرفته از پوستر جشنواره است كه توسط ساعد مشكی طراحی شده و لیتو‌گرافی لوح نگار آن را چاپ كرده است.
این كتاب شامل بخش‌های پیام‌ها، هیات‌‌های انتخاب، تولیدات تازه، مرور تئاتر ایران، مهمان، مجالس تعزیه، معركه ها، آیین‌ها و بازی‌های نمایشی، نمایش‌های عروسكی سنتی، نقالی و روایت‌های ملی، قهوه‌خانه نمایش ایرانی، جوانه‌های نمایش ایرانی، بزرگداشت، یادمان، سمینار پژوهشی، كارگاه‌های آموزشی و مسابقه بازی نامه‌نویسی، مرور دوره‌های گذشته جشنواره و معرفی ستاد برگزاری است.

** سه كارگاه آموزشی برگزار می‌شود
در هجدهمین دوره جشنواره آیینی سنتی كارگاه نقالی با حضور مرشد سعیدی روزهای 11 و 12 شهریور ماه از ساعت 10 تا 12 در كتابخانه مجموعه تئاتر شهر برگزار می‌شود.
همچنین كارگاه موسیقی توصیفی شبیه‌خوانی با حضور محسن هاشمی ـ شهادت خوان و دانش آموخته موسیقی ـ در روزهای 13 و 14 شهریور ماه ساعت 10 تا 12 در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار می‌شود.
نشست پژوهشی گروه‌خوانی به سرپرستی علی جباری با موضوع موسیقی تخت‌حوضی و رنگ‌های آن سه شنبه 14 شهریور ماه در تالار محراب برگزار می‌شود.

** اجرای نقالی دختر 10 ساله و دانش‌آموز 12 ساله
ویانا پرویزیان از تهران در بخش جوانه‌های نمایش ایرانی به نقالی «بیژن و منیژه» با ادبیات ساده‌تری كه بر پایه نثر و گفتار به سبك زنده‌یاد مرشدترابی پرداخت.
متن نیز توسط بهاره جهاندوست تغییراتی پیدا كرده بود و ادبیات مردانه آن تلطیف شده بود.
محمدجواد خاك‌نژاد دانش‌آموز 12 ساله مشهدی در بخش جوانه‌های نمایشی ایرانی به نقالی «هفت خوان رستم» شاهنامه براساس اجرای زنده‌یاد مرشدترابی به كارگردانی سعید عسكری و محمد جهان‌پا پرداخت.

** كارگردان نمایش «لعنت‌نامه، رحمت‌نامه» انصراف داد
محمد حاتمی كارگردان نمایش «لعنت‌نامه، رحمت‌نامه» از حضور در هجدهمین جشنواره آیینی سنتی انصراف داد.
بازیگران این نمایش به دلیل حضور در چند اجرا، نتوانستند هماهنگی لازم را برای حضور در این نمایش را انجام دهند و در نتیجه نمایش در ساعت و روز مقرر در جشنواره آیینی سنتی روی صحنه نخواهد رفت.
از آنجا كه اعلام انصراف این گروه نمایشی پس از چاپ و انتشار جدول صورت گرفته این تغییر در جدول نیامده است.
طبق جدول نمایش‌های صحنه‌ای قرار بود این نمایش شنبه 11 شهریور در دو سانس 18 و 20 در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر به اجرا دربیاید.
هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی از هشتم تا 15 شهریور ماه به دبیری داوود فتحعلی بیگی برگزار می‌شود.
فراهنگ ** 7561 ** دریافت كننده: سارا كریمیان * انتشار: امید غیاثوند