به گزارش ايرنا سيد مهدي طبيب زاده روز شنبه در نشست صميمي استاندار كرمان با اعضاي هيات نمايندگان و كادر اجرايي اتاق كرمان افزود: اتاق بازرگاني كرمان رتبه دوم كشوري را در شوراي گفت و گوي دولت با بخش خصوصي به خود اختصاص داده است.
وي از اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي به عنوان موسسه غير انتفاعي ياد كرد كه هيچگونه كمك مالي از دولت دريافت نمي كند و ادامه داد: مثلث توسعه اقتصادي كرمان يكي از طرح هاي موثر و ابتكاري استاندار كرمان در راستاي توسعه اين استان است.
وي ارائه مشاوره را يكي از وظايف اتاق بازرگاني نام برد كه اكنون اتاق بازرگاني فراتر از وظيفه خود ظاهر شده است يادآورشد: تهيه نقشه راه انرژي، مطالعات كوير، وضعيت حمل و نقل و غيره از جمله اقدامات اتاق بازرگاني كرمان در راستاي توسعه استان بوده است.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان كرمان تصريح كرد: براي توسعه استان بايد به دغدغه ها و پتانسيل ها بيش از پيش توجه كرد.
طبيب زاده بهبود فضاي كسب و كار را از ديگر وظايف اتاق بازرگاني كرمان نام برد و گفت: فرايند سرمايه گذاري در ايران طولاني است كه با بررسي ها يك مدلي تحت عنوان 'مدل پنجره واحد سرمايه گذاري' طراحي و نرم افزاري براي اين مهم در حال تهيه است.
وي از تهيه مدل بانك اطلاعات اقتصادي در استان خبر داد و افزود: هر آنچه اطلاعات فعالان اقتصادي بيشتر باشد، مي توان توانمندتر در عرصه هاي اقتصادي حضور يافت، بنابراين آموزش هاي لازم به فعالان اقتصادي داده شده است.
رئيس اتاق بازرگاني كرمان با اشاره به كسب رتبه دوم استان كرمان در شوراي گفت و گوي دولت با بخش خصوصي خاطرنشان كرد: توانمندسازي و توسعه در شهرستان جيرفت از سال گذشته به عنوان معين اقتصادي اين شهرستان از سوي اتاق بازرگاني كرمان به گونه اي آغاز شد كه از پتانسيل خوب شهرستان جيرفت براي حضور در بازارها استفاده شود.
طبيب زاده با اشاره به فعاليت تشكل هاي اقتصادي فعال در استان كرمان تصريح كرد: كرمان تنها استاني است كه به آسيب شناسي در راستاي تشكيل تشكل ها اقدام كرده و از تشكل هاي صادراتي، تجاري، فني و مهندسي حمايت كرده است.
وي توسعه بازار داخلي و خارجي را يكي ديگر از اقدامات اتاق بازرگاني كرمان برشمرد و گفت: اتاق بازرگاني كرمان در استخراج، اكتشاف و فرآوري معادن به صورت علمي عمل نكرده است و با توجه به اينكه رتبه اول از ذخاير معدني كشور به استان كرمان اختصاص يافته است اما سهم اين استان از GDP كشور در اين بخش پايين است.
** معرفي نمايندگاني از اتاق بازرگاني كرمان براي هيات هاي حل اختلاف مالياتي
رئيس كميسيون بانك، بيمه و امور ماليات اتاق كرمان نيز با اشاره به مشكلات عديده بنگاه هاي اقتصادي در بحث منابع افزود: از سال گذشته 310 ميليارد تومان منابع مالي براي صادرات محصولات كشاورزي اختصاص يافته است كه اميد مي رود اين اعتبارات در سال جاري افزايش يابد.
جليل كاربخش از معرفي نمايندگاني از اتاق بازرگاني كرمان براي هيات هاي حل اختلاف مالياتي خبر داد.
** لزوم برداشتن هزينه هاي روشنايي از دوش صنعتگران
رئيس كميسيون صنعت و معدن اتاق بازرگاني كرمان با تاكيد بر لزوم اينكه دانشگاه ها بايد ديد اقتصادي پيدا كنند و در سود و زيان پروژه ها سهيم باشند خاطرنشان كرد: با پيگيري هاي كميسيون صنعت و معدن براي نخستين بار واحدهاي صنعتي استان در اداره كار استان كرمان نمايندگاني دارند.
عباس جبالبارزي با بيان برخي از مسائل و مشكلات شهرك هاي صنعتي از قبيل روشنايي، خواستار همكاري لازم براي برداشتن هزينه هاي روشنايي از دوش صنعتگران شد.
وي از انتخاب 23 مشاور در بخش صنعت و معدن براي سرمايه گذاران اين بخش به صورت رايگان خبر داد و تصريح كرد: تاكنون پنج نفر به اين مركز مشاوره مراجعه كرده اند.
** تشكيل نخستين كانون آفرود در كرمان
رئيس كميسيون گردشگري اتاق بازرگاني كرمان با اشاره به اقدامات اين كميسيون گفت: مسابقات ابر مارتن كوير، تور دوچرخه سواري كوير، برگزاري پاراگلايدر، اولين نمايشگاه گردشگري و صنايع دستي و اولين جشنواره عكس از جمله اقداماتي است كه در حوزه رونق گردشگري استان انجام شده است.
مهدي سياوشي با اشاره به جداسازي كوير به مناطق سبز، زرد و قرمز سخن افزود: كميسيون اصناف و گردشگري تشكيل شده است و در اين كميسيون حدود 30 نفر از مسئولان حضور داشته اند.
وي از افزايش اختيارات صندوق كارآفريني اميد از سقف 50 ميليون تومان به 100 ميليون تومان خبر داد و يادآورشد: در خصوص معطلي گردشگران در قرارگاه مرصاد، مكاتباتي با معاونت سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري، فرماندهي نيروي انتظامي استان صورت گرفته و اكنون كانال عبور گردشگران به دو كانال تبديل شده است تا گردشگران كمتر شوند.
رئيس كميسيون گردشگري اتاق بازرگاني كرمان به ناآشنايي مردم ايران با جذابيت ها و سنت هاي استان كرمان اشاره و تصريح كرد: اقداماتي براي افزايش آشنايي مردم ايران با جاذبه هاي استان كرمان انجام شده كه يكي از اين اقدامات دعوت از 2 گروه از مديران آژانس هاي بزرگ ايران به كرمان بوده است.
سياوشي با اشاره به برگزاري نخستين دوره آموزشي در اتريش طي هفته گذشته و ارائه پيشنهادات اساتيد اتريشي براي راه اندازي دانشكده گردشگري در استان كرمان خاطرنشان كرد: تشكيل كميسيون گردشگري در مجلس شوراي اسلامي از سوي تعدادي از نمايندگان در حال پيگيري است، همچنين پليس گردشگري پيشنهاد شده كه هم اكنون كار كارشناسي در اين زمينه در حال انجام است.
وي ضمن ارائه پيشنهاد درس گردشگري در دروس مدارس گفت: نخستين كانون آفرود در كرمان تشكيل شده است، نقش گردشگري و برند گردشگري استان در حال پيگيري است.
** ماليات زياد توليد فرش، يكي از معضلات از صنعت در كرمان
رئيس كميسيون قالي و صنايع دستي اتاق بازرگاني استان كرمان نيز در اين نشست با اشاره به اينكه براي ثبت جهاني شهرستان راور به عنوان شهر جهاني فرش مكاتباتي انجام شده است گفت: به دليل ماليات زياد فرش، توليدكنندگان فرش ها را در انبارهاي منازل نگهداري مي كنند بنابراين نمي توان، فرش كرمان را به شكل محسوس در بازار مشاهده كرد.
فخري الله توكلي احياي صنعت فرش و صنايع دستي را يكي دغدغه هاي استاندار كرمان برشمرد افزود: با ثبت رسمي انجمن فرش استان كرمان، از ماه آينده فعاليت اين انجمن به صورت رسمي آغاز مي شود.
وي به اقدامات كميسيون فرش و صنايع دستي اتاق بازرگاني كرمان نيز اشاره كرد و گفت: برگزاري جشنواره، قرار دادن محصولات صنايعدستي در فروشگاه اينترنتي و همايش صنايع دستي، همكاري در چاپ دو جلد كتاب و برگزاري جلسه در محل فرمانداريها از جمله اقدامات است.
رئيس كميسيون قالي و صنايع دستي اتاق بازرگاني استان كرمان از تشكيل انجمن زنان سرمايه گذار صنايع دستي و گردشگري توسط كميسيون قالي و صنايع دستي اتاق بازرگاني استان كرمان خبر داد و تصريح كرد: مسابقه عكس فرش دستباف در دكوراسيون داخلي توسط كميسيون قالي و صنايع دستي اتاق بازرگاني استان كرمان برگزار شد كه يك هزار قطعه عكس به اين مسابقه ارسال شده و نفرات برتر از پنج استان انتخاب شده اند.
** رفع مسائل اقتصادي به همت عالي نياز دارد
رئيس انجمن ملي خرماي ايران با تاكيد بر اينكه بحث اقتصاد استان از بحث اقتصاد ايران جدا نيست، خاطرنشان كرد: رفع مسائل اقتصادي به همت عالي نياز دارد كه در اين راستا محصول خرما در سال گذشته بهترين سال را داشت.
رشيدفرخي با طرح اين سئوال كه ' چرا دولت به خريد تضميني خرما مي پردازد در حالي كه صادرات خرما به خوبي در حال انجام است'، گفت: اگر تدبير نشود، طي چهار يا پنج سال آينده محصول خرما به سرنوشت پسته دچار مي شود و بازارهاي جهاني اين محصول را از دست خواهيم داد.
وي با اشاره به برخي از مسائل و مشكلات از جمله نبود سردخانه لازم، افزود: هر گونه توسعه عجولانه در كشت جايگزين بايد جلوگيري شود زيرا باغداران افزايش در واحد سطح را ديگر نمي پذيرند.
** گام هاي انجمن پسته ايران به سمت قيمت تمام شده محصول
دبيركل انجمن پسته ايران نيز در ادامه با تاكيد بر اينكه در راستاي افزايش راندمان پسته در سطح استان اقداماتي قابل قبولي انجام شده است افزود: آموزش باغداران پسته را با هدف ارتقاي كيفيت محصول، معرفي سموم، تجميع باغات و افزايش راندمان محصولات پسته در سطح دنبال شده است.
سيد محمدابراهيم علوي يكي از آسيب شناسي افزايش قيمت تمام شده را به شيوه هاي مختلف خبر داد و گفت: به سمت كاهش قيمت تمام شده پسته گام برداشته ايم تا بتوانيم در بازارهاي جهاني به رقابت بپردازيم.
خبرنگار: سميه حسن شاهي ** انتشار دهنده: نجمه حسني*
7440/3029
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۵
كرمان - ايرنا - رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان كرمان گفت: با توجه به اينكه رتبه نخست ذخاير معدني كشور به استان كرمان اختصاص يافته است اما سهم اين استان از GDP كشور در اين بخش پايين است.