تهران - ایرنا - مدیر كل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: طی دو دهه گذشته همزمان با كاهش بیش از 50 درصدی سوء تغذیه ( كم وزنی و كوتاه قدی) كودكان در كشور، شیوع چاقی و اضافه وزن در كودكان ایرانی دو برابر شده است.

زهرا عبداللهی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا نسبت به روند افزایشی شدید چاقی و اضافه وزن در كودكان هشدار داد و گفت: حدود 20 سال پیش مشكل اصلی تغذیه ای كودكان در ایران سوء تغذیه از جمله كوتاه قدی و كم وزنی بود اما این مشكل اكنون به میزان بسیار زیادی در كشور كم شده است و بر عكس مشكل اصلی كشور اكنون افزایش خطرناك چاقی و اضافه وزن نه تنها در كودكان زیر پنج سال بلكه حتی در كودكان زیر دو سال است.
وی افزود: در سال 1374 حدود 20 درصد كودكان زیر پنج سال دچار كوتاه قدی تغذیه ای بودند ولی اكنون شیوع این عارضه به حدود 6.8 درصد كودكان زیر پنج سال رسیده است و بیش از 60 درصد كاهش كوتاه قدی تغذیه ای را در كشور طی دو دهه شاهد هستیم.
عبداللهی اضافه كرد: كم وزنی تغذیه ای نیز در سال 74 در بین كودكان زیر پنج سال ایرانی حدود 17 درصد (16.6 درصد) بود كه اكنون به 4 درصد كاهش یافته است یعنی كوتاه قدی تغذیه ای نیز طی دو دهه در ایران حدود 75 درصد كاهش یافته است و از این نظر شاهد بهبود نسبی در كشورهستیم .
مدیر كل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: اما بر عكس آن، اضافه وزن و چاقی در بین كودكان خیلی بیشتر شده است، مطالعه ای كه در سال 91 با همكاری وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشكی تهران انجام شد، نشان می دهد كه حدود 20 درصد كودكان زیر دو سال یعنی كودكان 15 تا 22 ماهه در ایران دچار اضافه وزن و چاقی هستند و این آمار نشان می دهد كه شیوع چاقی و اضافه وزن در كودكان ایرانی طی دو دهه حدود دو برابر شده است.
وی افزود: شیوع 20 درصدی اضافه وزن و چاقی یك عدد كشوری است و این میزان در استان ها و مناطق برخوردار مانند استان های شمالی بیشتر از این و حدود 30 درصد است یعنی حدود 30 درصد كودكان زیر دو سال استان های شمالی دچار اضافه وزن یا چاقی هستند.
عبداللهی اضافه كرد: مطالعه دیگری كه وزارت بهداشت با همكاری دانشگاه های علوم پزشكی انجام داد، نشان داد كه روند افزایشی چاقی و اضافه وزن در بین دانش آموزان ایرانی همچنان ادامه دارد و اكنون بین 20 تا 25 درصد دانش آموزان در مناطق مختلف كشور دچار چاقی یا اضافه وزن هستند.
وی گفت: این مطالعه نشان داد كه حدود 20 درصد دانش آموزان هفت تا 18 ساله ایرانی دچار چاقی شكمی هستند و علت اصلی آن نیز مصرف بیش از حد شیرینی، شكلات، نوشابه، آبمیوه و نوشیدنی های قندی، فست فودها و مصرف غذاهای چرب و سرخ كردنی و مصرف كم سبزی و میوه و افزایش كم تحركی در بین كودكان است.
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: علی حبیبی
اجتمام(4)**3063 **1569
آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej