تهران- ایرنا- معاون قوه قضائیه گفت: شبكه ملی عدالت گنجانده شده در قانون آئین دادرسی كیفری، صد درصد در حال اجراست.

به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، حجت الاسلام حمید شهریاری عصریكشنبه درمراسم رونمایی از امضای الكترونیكی و احرازهویت قوه قضاییه درمركز همایش های صداوسیما، افزود: یكپارچه سازی سرور استان ها و سرور استان تهران از جمله این اقدامات شبكه ملی عدالت است.
وی ادامه داد: همچنین تولید اطلس آماری جرایم و دادخواست ها در كشور و توزیع ماهیانه آماری و سامانه جامع آماری و سجل قضایی و دبیرخانه الكترونیك سامانه جامع منابع انسانی، سامانه جامع مالی و پشتیبانی و طرح مراقبت الكترونیكی در دستور كار و در حال اجراست.
شهریاری با بیان طرح عدالت الكترونیك ، گفت: این طرح با استفاده از تجارب 10 ساله در 5 حوزه راهبردی تدوین شد كه شامل جامعه قضایی شبكه ای، دسترسی شبكه ای و سیاستگذاری شبكه ای و غیره بود و در مطالعات تكمیلی در چهار لایه این طرح مورد بررسی قرار گرفت.
به گفته وی در لایه نخست فعالیتی كه دستگاه قضایی در درون انجام می داد الكترونیكی شد و درلایه دوم تعامل با ضابطان قضایی گسترش یافت.لایه سوم زیر ساخت های آنی و در نهایت لایه چهارم توانمند سازی نهادی است.
رئیس مركز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه بزرگترین كار دستگاه قضایی در امور فناوری اطلاعات را ابلاغ الكترونیكی دانست و اظهاركرد: راه اندازی ابلاغ الكترونیكی نیازمند قانون بود كه در آیین دادرسی كیفری وجود داشت و سپس این كار بعد از تغییر قانون انجام شد.
وی ادامه داد: با وجود دفاتر خدمات الكترونیك قضایی برون سپاری رسیدگی در رسیدگی های بسیط به پردیس قضایی ارتقا یافت.
شهریاری با ضعیف دانستن تعامل قوه قضائیه با نیروی انتظامی ، گفت: براساس سامانه ثنا ارتباط با ناجا آغاز شده است و ما مطالبه كننده از دستگاه‌های دیگر هستیم.
رئیس مركز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: تجربه نشان می دهد دستگاه‌ها برای ارائه خدمات به مردم كند هستند اما اگر كار به خود مردم واگذار شود بهتر انجام می شود، لذا دفاتر خدمات الكترونیك قضایی راه اندازی شد.
شهریاری با بیان اینكه در مركز آمار تلاش های بسیاری برای تدوین طرح عدالت الكترونیكی انجام شد خاطرنشان كرد: سامانه مدیریت پرونده قضایی در دستگاه قضا وجود داشت كه مجموعه برنامه ها و رسیدگی پرونده های قضایی در آن لحاظ شده بود.
وی افزود: این سامانه مجموعه دفاتر ١٢ گانه را جمع اوری و امور دفتری را مكانیزه كرد و سه سال برای این سامانه زمان برد. نرخ نفوذ این سامانه ٧٥ درصد در كشور بود و ٢٥ درصد فعالیت ها در این سامانه قرار نداشت و كار بصورت دستی انجام می شد.
معاون قوه قضائیه با اشاره به اینكه آن ٢٥ درصد باقی مانده به علت مشكلات موجود بود عنوان كرد: همچنین به دلیل تعارضات مدیریتی مجموعه پرونده های قصایی در دو سامانه یكی مربوط به تهران و دیگری مربوط به شهرستان ها بود.
معاون رئیس قوه قضائیه از اقدامات این مركز راه اندازی سامانه خدمات الكترونیك قضایی شامل درگاه خدمات الترونیك قضایی و دفاتر خدمات الترونیك قضایی و راه اندازی سامانه ثنا ، ابلاغ الكترونیكی و ارتباط مكانیزه با نیروی انتظامی و احراز هویت و امضای دیجیتال برشمرد و گفت:كارقضایی صوری و دم دستی نیست بلكه پیچیدگی بسیاری در فرایند دادرسی وجود دارد. از این رو تشخیص داده شد تا افراد متخصص امور د فاتر خدمات الكترونیك را در دست بگیرند.
اجتمام*1724* 3377
خبرنگار: سمانه زین العابدین * انتشار: حسین فتح الهی