به گزارش روز سه شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمد پرورش» در حاشیه مراسم افتتاح پروژه ارتقای كیفی آب شرب جنوب تهران در محل تصفیه خانه كن در جمع خبرنگاران افزود: 40 كیلومتر از خطوط با قطرهای بالا باقی مانده، لوله ها برای این پروژه خریداری شده و پیمانكار نیز آماده است.
وی تاكید كرد: با اجرای طرح جامع آب رسانی تهران، در سال هایی كه بارندگی كاهش پیدا می كند آبرسانی پایدار در شهر تهران خواهیم داشت.
مدیرعامل آبفای استان تهران گفت: 12 هزار میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه برآورد شده است.
به گزارش ایرنا، انجام مطالعه مرحله نخست طرح جامع آبرسانی شهر تهران در سال 1381 از سوی شركت آب و فاضلاب شهر تهران به مهندسین مشاور لار واگذار شد.
محدوده انجام این مطالعات، خطوط آبرسانی و مخازن ذخیره و سرویس شهر تهران بعد از تصفیهخانهها تا مخازن مورد نظر بود؛ همچنین افق طرح مطالعات سال 1400 را هدف قرار داده است.
از آنجا كه تامین آب شرب بهداشتی و مطمن شهر جدید پرند (مسكن مهر) و تعادلبخشی كمی و كیفی منابع آبی شهر تهران یكی از دغدغههای جدی بوده است، در بازنگری طرح جامع آبرسانی شهر تهران (با رویكرد افق 1410) و آبرسانی به شهر جدید پرند با عنوان جدید طرح حضرت قمر بنیهاشم(ع) در دستور كار قرار گرفت.
این طرح شامل 124 كیلومتر خطوط انتقال چدنی و فولادی در قطرهای 200 تا 2300 میلیمتر، 6 مخزن با ظرفیت 115 هزار متر مكعب، چهار ایستگاه پمپاژ با ظرفیت 5,1 متر مكعب در ثانیه و 60 حلقه با برآورد اولیه بیش از بر چهار هزار و 800 میلیارد ریال است.
هدف اصلی این طرح تامین پایدار و ارتقای سطح كمی و كیفی آب شرب شهر تهران بهویژه در زمان رخدادهای غیر مترقبه، همچنین امكان برقراری ارتباط بین منابع و شبكه آب شهر تهران با شهر جدید پرند برای جبران بخشی از كمبود منابع آب آن شهر و مدیریت توزیع آب با توجه به منابع تخصیص یافته بر حسب جابجایی و اسكان جمعیت در شهر جدید پرند با عنایت به افق جمعیتی 700 هزار نفر است.
بر اساس این گزارش، مدیرعامل آبفای استان تهران در آیین بهرهبرداری از طرح ارتقای آب جنوب تهران نیز گفت: امسال همه نقاط تهران از نظر كیفیت آب در شرایط «سبز» قرار گرفت.
پرورش ادامه داد: با توجه به افزایش جمعیت تهران، خدمات آب و فاضلاب نیز باید به تناسب جمعیت افزایش یاید چون با توجه به كیفیت خدماتی كه مردم از ما انتظار دارند اگر یك ساعت در ارایه خدمات خلل ایجاد شود نارضایتیهایی ایجاد می شود؛ در نتیجه لازم است زیرساختهایی از این دست ایجاد شود و توسعه یابد تا در خدماترسانی خللی ایجاد نشود.
وی با بیان اینكه پروژه ماملو كه در جنوبشرق تهران انجام شده ، مكمل پروژه امروز است، افزود: هدف ما از این پروژه این بود كه آب جنوب تهران راكه حدود 3.5 میلیون نفر جمعیت دارد، پایدار كنیم؛ در عین حال موارد پدافندی را نیز در پروژه گنجاندهایم.
پرورش با بیان اینكه هزینه این پروژه 2 هزار میلیارد ریال بوده است گفت: امروز سه هزار میلیارد ریال پروژه آب و فاضلاب در نقاط دیگر استان تهران به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به سامانه اسكادای آبفای استان تهران گفت: هم اكنون ارتباط برخط در حوزه آبرسانی داریم كه این امر اتفاق بزرگی است و اگر توانستهایم از تابستان به راحتی عبور كنیم به خاطر این سامانه بوده است.
پروژه ارتقای كیفی آب شرب جنوب تهران صبح امروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری افتتاح شد.
این طرح از سوی قرارگاه سازندگی خاتم انبیا (ع) با احداث 26 كیلومتر خط انتقال و ٢ مخزن ذخیره و متعادل كننده به ظرفیت 75 هزار متر مكعب اجرا شده است.
پروژه ارتقای كیفی آب شرب جنوب تهران با هدف انتقال آب سطحی تصفیه شده و جایگزینی با آب زیرزمینی به منظور ارتقای كیفیت آب شرب ساكنان جنوب شهر تهران با جمعیتی بیش از سه میلیون و 500 هزار نفر، اجرایی شد.
بر اساس این گزارش، همزمان با افتتاح پروژه ارتقای كیفی آب شرب جنوب تهران، ٢٧ پروژه در حوزه آب و فاضلاب شهر تهران با اعتباری بیش از سه هزار میلیارد ریال در قالب حفر چاه، خطوط انتقال آب، ایستگاه های پمپاژ ، ایستگاه تله متری، بازسازی و توسعه خطوط لوله آب و فاضلاب و نصب انشعاب فاضلاب در جمع پنج هزار میلیارد ریال به بهره برداری می رسد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام**٩١٨٩**1561**خبرنگار: اسماعیل داودی **انتشار:مژگان توانا
تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۰
تهران- ایرنا- مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران پیشرفت طرح جامع آب رسانی تهران را 45 درصد عنوان كرد و افزود: این طرح بین یك تا یك سال و نیم آینده به بهره برداری می رسد.