به گزارش ایرنا، مرتضی ضرابی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در یزد افزود: تاكنون 97 هزار نمونه سلول های بنیادی خون بندناف در بانك خانوادگی و عمومی خون بندناف رویان ذخیره شده است.
وی با بیان اینكه سالانه 16 هزار نمونه خون بندناف در كشور ذخیره می شود، اظهار كرد: ظرفیت نگهداری افزون بر 100 هزار نمونه در كشور فراهم شده و پیش بینی می شود در سالجاری بیش از 18 هزار نمونه ذخیره سازی شود.
مدیرعامل بانك خون بندناف رویان اضافه كرد: كشور ایران از نظر میزان ذخیره سازی نمونه خون بندناف در سطح منطقه بی نظیر است.
ضرابی تعداد نمونه ذخیره شده خون بندناف در دنیا در بانك عمومی و خانوادگی را به ترتیب 800 هزار و 3.5 میلیون نمونه اعلام كرد و گفت: افزون بر 35 هزار پیوند از طریق سلول های بنیادی خون بندناف در دنیا صورت گرفته است.
وی از فعالیت 28 نمایندگی بانك خصوصی سلول های بنیادی خون بند ناف رویان در كشور خبرداد و افزود: میزان آلودگی خون های جمع آوری شده برای ذخیره در بانك عمومی و خصوصی در سایه آموزش و دقت عوامل جمع آوری كننده در كشور نیم درصد است در حالیكه استاندارد جهانی بین سه تا پنج درصد است.
ضرابی ادامه داد: با توجه به اینكه سلول های ذخیره شده خون بندناف در درمان بیماری هایی با منشا خونی استفاده می شود، كارآزمایی های بالینی (یكی از انواع مطالعات پزشكی است كه بر روی جمعیتهای انسانی انجام میشود) در زمینه درمان فلج مغزی، دیابت نوع یك وضایعات نخاعی با استفاده از این ذخایر سلولی در حال انجام است.
وی افزود: تنها نكته مهم در اهدای خون بندناف این است كه ساختار ژنتیك خون بندناف با ساختار ژنتیكی بیمار گیرنده مطابقت داشته باشد.
مدیرعامل بانك خون بند ناف رویان هزینه اولیه ذخیره در بانك خانوادگی را 25 میلیون ریال بیان كرد و گفت: سالانه مبلغ یك میلیون و 200 هزار ریال نیز بابت هزینه نگهداری دریافت می شود..
اولین پیوند خون در سال 1988 میلادی در فرانسه توسط دكتر گلوكمن به یك كودك مبتلا به كم خونی انجام گرفت.
طبق استاندارد جهانی خون بندناف تا 20 سال قابل نگهداری است و بهترین زمان استفاده از آن در پنج سال اول ذخیره سازی است.
سلول های موجود در خون بند ناف (خونی كه از جفت پس از تولد نوزاد در بند ناف جریان می یابد) سلول های تمایز نیافته ای هستند كه قادر به ساخت انواع سلول های دیگر و ترمیم و نگهداری سلول ها در زمان جراحت است.
براساس یافته های اخیر پزشكی، مغز استخوان دارای بالاترین درصد از سلول های بنیادی خون ساز (1 تا 3 درصد) و خون بند ناف دارای 6 دهم تا یك درصد از این سلول هاست، اما به دلایلی استفاده از خون بند ناف از مزایای بیشتری برخوردار است.
2088/ 6014/ خبرنگار: كبری دانشی ** انتشار: كاظم شاملو
تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۶
یزد - ایرنا - مدیرعامل بانك خون بند ناف رویان گفت: اطلاعات ژنتیكی 65 هزار نمونه خون ذخیره شده در بانك خصوصی و عمومی سلول های بنیادی خون بند ناف كشور استحصال شده است.