تهران- ایرنا- مدیركل دفتر توسعه صادرات محصولات صنعتی و معدنی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: كره جنوبی پس از چین به عنوان دومین خودروساز خارجی در بازار ایران فعالیت می كند.

به گزارش چهارشنبه تارنمای سازمان توسعه تجارت ایران، «مسعود كمالی اردكانی» در پنجمین مجمع همكاری‌های ایران و كره جنوبی در سئول افزود: در سه سال گذشته و پس از تحریم ها تولید خودرو از حدود 737 هزار دستگاه در سال 2014 به حدود یك میلیون و 350 هزار دستگاه در سال 1395 رسید و امیدواریم ایران در چند سال آینده دوباره جایگاه خود را در منطقه خاورمیانه به دست آورد.
به گفته وی، حدود 90 درصد تولید خودروهای سواری در اختیار 2 شركت ایرانی و سهم خودروهای خارجی حدود 10 درصد است.
وی یادآوری كرد: در چند سال گذشته شركت‌های خودروساز بزرگ و صاحب نشان خارجی از فرانسه، آلمان و ایتالیا حضور خود را در بازار ایران از طریق سرمایه‌گذاری مشترك با خودروسازان ایرانی تحكیم بخشیده‌اند.
كمالی اردكانی از شركت‌های خودروساز كره‌ای دعوت كرد با توجه به توان رو به رشد این صنعت و جمعیت جوان ایران و اتصال كشور ما به بازار 400 میلیونی منطقه، حضور خود را از طریق سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در این بازار توسعه دهند.
وی در این نشست «فرصت‌ها و چالش‌های سرمایه‌گذاری خارجی و همكاری مشترك در بخش‌های مهم صنعتی ایران» را تشریح كرد و صنعت خودرو را سومین صنعت اشتغالزا و دومین صنعت شتاب دهنده رشد اقتصادی كشور پس از بخش نفت و پتروشیمی دانست.
به گزارش ایرنا، پنجمین مجمع همكاری‌های ایران و كره جنوبی دیروز (چهاردهم شهریورماه) با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در كره جنوبی و قائم مقام موسسه سیاست‌های اقتصادی بین‌المللی كره جنوبی، در شهر سئول گشایش یافت.
هیات ایرانی به سرپرستی رییس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی وزارت صنعت معدن و تجارت در این همایش حضور دارند.
بر اساس شرایط جدید قراردادهای سرمایه‌گذاری، شركت‌های سرمایه‌گذارخارجی در صنعت خودرو موظفند 30 درصد محصول خود را صادر و دستكم 40 درصد نیازهای مواد اولیه تولید خود را از شركت های ایرانی تامین كنند.
تاسیس مراكز تحقیق و توسعه با همكاری شركت‌های ایرانی از دیگر بندهای قراردادهای امضا شده است.
باید در افق 1404 سه میلیون خودرو در ایران تولید شود كه یك میلیون دستگاه برای صادرات به بازارهای خارجی در نظر گرفته شده است.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
‏IRNAeco@
اقتصام**9132*1961*تنظیم: فرزانه سلامت بخش**انتشار: مریم مسعود