ملاير- ايرنا- استاندار همدان گفت: با توجه به توانمندي هاي فرهنگي ملاير شايسته است مبل و منبت ملاير علاوه بر ثبت ملي، جهاني شود.

به گزارش ايرنا محمدناصر نيكبخت شامگاه چهارشنبه در آيين جشن مردمي جشنواره ملاير، شهر ملي منبت جشن ملاير با بيان اينكه شهر ملي مبل و منبت تنها مختص ملاير نيست، بلكه بايد همه ترازها و ظرفيت هاي استان همدان نيز در اين جشن معرفي شود اظهار كرد: بايد همه توانمندي ها و پتانسيل هاي استان همدان به كشور و دنيا معرفي شود.
وي با بيان اينكه همدان فرصت هاي خوبي براي سرمايه گذاري و جذب سرمايه گذاران دارد بيان كرد: گردشگري محور توسعه استان همدان است كه بايد در معرفي و شناساندن اين حوزه بيش از گذشته تلاش كنيم.
نيكبخت صنايع دستي را ميراث ايرانيان دانست و گفت: امروز دنيا از مدرنيته خسته شده و توجه خاصي به سمت سنت هاي گذشته همچون هنرهاي دستي پيدا كرده است.
وي همدان را يكي از استان هاي پيشرو در صنعت گردشگري و صنايع دستي دانست و اظهار كرد: از 250 رشته صنايع دستي در كشور 150 رشته مختص اين استان است.
استاندار همدان با تاكيد بر اينكه اين تعداد صنايع دستي قابل احترام و معرفي است خاطرنشان كرد: در اين راستا حدود 12 رشته صنايع دستي استان همدان كه در گذشته به فراموشي سپرده شده بود، احيا شد.
نيكبخت در خصوص صنعت مبل و منبت ملاير نيز بيان كرد: علاوه بر اين هنر، ملاير بسياري از صنايع دستي ارزشمند ديگري را در خود جاي داده كه نمونه بارز آن مروار بافي و فرشبافي است كه بايد تقويت و احيا شود.
وي همچنين خدمات دولت تدبير و اميد در حوزه صنايع دستي را قابل تقدير خواند و ثبت لالجين به عنوان شهر جهاني سفال، ثبت ملاير به عنوان شهر ملي منبت و دادن نشان جغرافيايي به تويسركان را از جمله اين اقدامات برشمرد.
نيكبخت با تبريك فرا رسيدن عيد غدير خم گفت: غدير را بايد به عنوان بزرگترين دستاورد گرامي بداريم چراكه اگر غدير نبود ما ادامه ولايت معصومان(ع) و دين را نداشتيم.
نخستين جشنواره ملاير، شهر ملاير مبل و منبت روز چهارشنبه با حضور معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي كشور و جمعي از مسئولان استاني و شهرستاني برگزار شد كه تا 24 شهريور ماه ادامه دارد.
ارديبهشت ماه امسال با دستور معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي كشور، ملاير به عنوان شهر ملي مبل و منبت در فهرست شهرهاي ملي صنايع دستي ايران به ثبت رسيد.
در حال حاضر حدود هشت هزار كارگاه توليد مبل و منبت شناسنامه دار در شهرستان ملاير فعال است و بيش از چهار هزار و 300 تن به صورت مستقيم و بين 20 تا 25 هزار تن به صورت غير مستقيم در اين صنعت فعاليت مي كنند.
ملاير قطب توليد مبل و منبت كشور است و با وجود بيش از 100 نمايشگاه در بازار مبل اين شهر، سالاانه بين 70 تا 80 هزار دست مبلمان در اين شهرستان توليد و به داخل و خارج از كشور صادر مي شود.
شهرستان ملاير با دارا بودن جمعيتي بالغ بر 300 هزار نفر در 75 كيلومتري شهر همدان واقع شده است.
7528/2087
خبرنگار: معصومه موسوي**انتشار دهنده: زهرا پيرنيا