به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، ميتوكندري در واقع موتورخانه سلول است و چرخه عمر آن را معين ميكند. در بدن انسان، اختلال عملكرد ميتوكندريهاي مسن و سلولهاي آسيب ديده ممكن است منجر به تجمع مواد زايد و سمي به ويژه در مغز شود. در نتيجه اين رخداد مجموعهاي از بيماريهاي مرتبط با افزايش سن از جمله پاركينسون و آلزايمر بروز ميكند.
در بدن مگس ميوه، ميتوكندري كوچك و كروي سلولها در ميانسالي يعني پس از گذشت يك ماه از عمر دوماهه مگس، به صورت يك ساختار كشيده و حجيم تغيير شكل ميدهد. به اعتقاد محققان با افزايش اندازه ميتوكندري توانايي سلولها در پاكسازي و بازسازي ميتوكندري افزايش مييابد. همچنين با افزايش سن مگس ميتوكندريها از بين نميروند، بلكه در بدن مگس انباشته ميشوند.
در اين تحقيقات، محققان از طريق تقسيم ميتوكندري متورم سلولهاي مسن توانستند اندامكهاي آسيب ديده سلولها را ترميم كنند. پس از تقسيم ميتوكندري، مگسها فعاليت بيشتري داشتند و استقامت آنها نيز افزايش يافت. در واقع مگسهاي ماده 20 درصد و مگسهاي نر 12 درصد بيشتر عمر كردند.
محققان اميدوارند با استفاده از اين روش بتوانند سرعت پيري را در انسان كاهش دهند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي (6)**9259
مترجم: سپيده علي كاشاني*انتشار: زهره محتشمي پور
تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۷
تهران– ايرنا– محققان دانشگاه كاليفرنيا به روشي دست يافتند كه با ترميم ميتوكندري آسيبديده، باعث افزايش طول عمر مگس ميوه ميشوند.