مشهد- ايرنا- معاون سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش خراسان رضوي گفت: ميزان باسوادي در اين استان 89.1 درصد است كه اين رقم 2 درصد از ميانگين كشوري اين شاخص بالاتر است.

به گزارش ايرنا عليرضا اسدي روز پنجشنبه در نشستي خبري در آستانه روز جهاني سوادآموزي، اظهار كرد: بر اساس سرشماري سال 95 ميزان سواد در بازه سني 10 تا 49 در اين استان معادل با 96 درصد و در بازه بالاي 6 سال 89.1 درصد اعلام شده است.
وي افزود: طبق آمار سال 95 در اين استان 159 هزار نفر بي‌سواد 10 تا 49 سال ثبت شده‌اند.
اسدي با اشاره به اين كه اوايل انقلاب بي‌سوادي در كشور برابر با 53 درصد بود، بيان كرد: هم اكنون ميزان سواد در ايران در گروه 10 تا 49 سال برابر با 94.7 درصد و در بازه بالاي 6 سال حدود 87.6 درصد است.
وي گفت: روز جهاني سوادآموزي با شعار 'سوادآموزي در دنياي ديجيتال' تعيين شده، كه در اين راستا آموزش براي همه، آموزش‌هاي مادام العمر، رفع تبعيض جنسيتي در حوزه آموزش و توانمندسازي فراگيران مدنظر قرار مي‌گيرد.
معاون نهضت سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش خراسان رضوي، تاثير سواد را مربوط به سه محور افزايش قابليت مقابله با فقر، برخورداري از زندگي سالم و بهبود مشاركت سياسي و اجتماعي و ترويج جامعه سالم دانست.
اسدي، سياست اصلي نهضت سوادآموزي را محو كردن بي‌سوادي عنوان كرد و در خصوص راهبردهاي اين سياست بيان كرد: در نخستين راهكار قابل طرح با عنوان 'يك قدم مانده به صبح' تلاش مي‌كنيم بي‌سوادي در ميان اولياي دانش آموزان را به صفر برسانيم.
وي با اشاره به اين كه حدود چهار هزار و 650 نفر بي‌سواد از اين طريق به ثبت رسيده و باسواد شده‌اند عنوان كرد: دومين برنامه نهضت سوادآموزي با عنوان 'كليد بهشت' اقدام با آموزش صحيح خواني سوره‌هاي مربوط به نماز و احكام ديني است كه در همين بخش نيز دوره 188 نفره‌اي براي آموزش دهندگان برگزار شده است.
وي افزود: سومين راهكار توسعه كمي و كيفي مراكز يادگيري و ياددهي در استان است كه هم اينك 37 مركز فعاليت دارند و در نظر داريم 21 مركز ديگر را نيز راه اندازي كنيم.
اسدي بيان كرد: مراكز يادگيري و ياددهي داراي ماموريت‌هايي از جمله افزايش و ارتقاي مهارت‌هاي فني و حرفه اي، كسب مهارت‌هاي زندگي، آموزش حقوق شهروندي به بانوان هستند.
وي با اعلام اين كه يكي از اقدامات ديگر در حوزه نهضت سوادآموزي پيشگيري از معلوليت‌ و بيماري‌ها است، اظهار كرد: به همين منظور اقدام به امضاي تفاهم نامه‌اي با سازمان بهزيستي شد كه در راستاي اين تفاهم نامه، خدمات آموزشي به تمامي مدارس نهضت از طرف بهزيستي ارائه مي‌شود.
اسدي با بيان اين كه امسال حدود 53 هزار و 300 نفر در استان زير پوشش كلاس‌هاي سوادآموزي بوده اند ادامه داد: 189 ميليارد ريال تامين اعتبار اين تعداد كلاس و فرايند يادگيري و ياددهي بوده است.
وي در مورد ارائه خدمات به اتباع خارجي نيز افزود: سال گذشته 2 هزار و 600 نفر از اتباع تحت پوشش قرار گرفتند و در سال جاري نيز همين تعداد مورد حمايت آموزشي قرار مي گيرند.
معاون سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش خراسان رضوي با اشاره به اينكه در سال جاري حدود 29 هزار فعاليت اصلي و 53 هزار فعاليت مكمل در حوزه سوادآموزي به انجام رسيده، افزود: با توجه به جمعيت 6.5 ميليوني استان و حاشيه شهر مشهد، سرعت باسوادي در خراسان رضوي رتبه 6 كشوري را دارد.
اسدي با اشاره به اين كه نرخ جلوگيري از تبعيض جنسيتي در خراسان رضوي 5.8 درصد و در كشور 6.8 درصد است، گفت: اين به معناي آن است كه بانوان خراسان رضوي يك درصد باسوادتر از بانوان كشوري هستند.
وي ادامه داد: نواحي يك، 2 و پنج مشهد و منطقه تبادكان داراي بيشترين بي‌سواد، ناحيه سه و چهار مشهد داراي كم ترين بي‌سواد هستند.
هشتم سپتامبر مصادف با 17 شهريورماه، روز جهاني سوادآموزي نامگذاري شده است.
7496/5132
خبرنگار: آرزو جاوداني ** انتشار دهنده: علي اصغر ايزدي