تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۱

كرمان - ايرنا - غدير يعني كساني كه عقب مانده اند برسند و كساني كه جلو رفته اند برگردند، غدير حركت با ولايت و در خط ولايت براي كور شدن چشم دشمنان و اتمام نعمت براي بشريت است.

به گزارش ايرنا، 'اي مردم، دعوت كننده خدا را اجابت كنيد كه من پيام آور خدايم' و اين نداي پيامبري بود كه همگان را در غدير خم دعوت كرد تا نعمت را براي بشريت تمام كند.
غدير خم را مي توان عيد استمرار حركت انبياء الهي دانست، آنگونه كه رسول خدا (ص) در رابطه با اين واقعه فرموده اند: 'روز غدير خم، برترين عيدهاي امت من است، و آن روزي است كه خداوند بزرگ دستور داد، برادرم، علي بن ابيطالب (ع) را به عنوان پرچمدار و فرمانده امتم منصوب كنم، تا بعد از من مردم به دست او هدايت شوند، و آن روزي است كه خداوند در آن روز دين را تكميل، و نعمت را بر امت من تمام كرد و اسلام را دين آنان قرار داد.'
مردمي كه در آخرين حج به نداي پيامبر (ص) لبيك گفته و وي را در اين آيين همراهي كرده بودند باز به نداي پيامبر گوش فرا دادند و دسته دسته در غدير خم حضور يافتند.
پيامبر اسلام (ص) در آن روز بر بالاي منبري از جهاز شتران در حالي كه حضرت علي (ع) در كنار ايشان قرار داشت خطبه اي ايراد فرمودند.
پيامبر (ص) در اين خطبه با ستايش و حمد خدا شروع و حديث ثقلين را بيان فرمودند سپس در حالي كه دست حضرت علي (ع) را بلند نمودند تا همه مردم ايشان را در كنار رسول خدا مشاهده نمايند، از مردم پرسيدند: 'اي مردم آيا من از خود شما بر شما اولي و مقدم‌ نيستم؟' و مردم پاسخ دادند: 'بله اي رسول خدا'.
حضرت در ادامه فرمودند: 'خداوند ولي من است و من ولي مؤمنين هستم و من نسبت به آنان از خودشان اولي و مقدم مي باشم.'
آنگاه فرمودند: 'پس هر كس كه من مولاي او هستم علي مولاي اوست.'ˈ و سه بار اين جمله را بيان كردند و فرمودند: 'خداوندا، دوست بدار و سرپرستي كن، هر كسي كه علي را دوست و سرپرست خود بداند و دشمن بدار هر كسي كه او را دشمن دارد و ياري نما هر كسي كه او را ياري مي نمايد و به حال خود رها كن، هر كس كه او را وا مي گذارد.'
پس خطاب به حجاج فرمودند: 'اي مردم حاضرين به غايبين اين پيام را برسانند'، هنوز اجتماع متفرق نشده بود كه بار ديگر جبرئيل بر پيامبر (ص) وارد شد و اين آيه را نازل كرد: 'امروز دين شما را به كمال رساندم و نعمتم را بر شما تمام كردم و دين اسلام را بر شما پسنديدم.'
(سوره مائده، آيه سه)
اما چه شد كه هنوز پيكر پيامبر (ص) به خاك سپرده نشده بود ياراني كه در آخرين حج حضور داشتند و بر سخنان پيامبر تاكيد كردند در غدير خم بعد از رحلت آن بزرگوار همه را زير پا گذاشتند اين كنار گذاشتن معصوم و برگزيدن غير او، اندك اندك خطي انحرافي پديد آورد؛ به طوري كه بعدها معاويه ها و يزيدها خلافت و حكومت را به دست گرفتند و آن را به سلطنت تبديل كردند.
با اين وجود عيد غدير خم به عنوان بزرگترين عيد مسلمانان و شيعيان جهان همواره بزرگ داشته مي شود.
شادماني كردن و مجلس گرفتن در اعياد اسلامي، عملي زيبا به شمار مي رود اما زيباتر آن است كه در مورد بزرگي اين عيد بينديشيم.
امام خميني (ره) در مورد درست زنده نگه داشتن عيد سعيد غديرخم مي فرمايد: 'زنده نگه داشتن اين عيد، نه براي اين است كه چراغاني بشود و قصيده خواني بشود و مداحي بشود. اينها خوب است؛ اما مسئله اين نيست، مسئله اين است كه به ما ياد بدهند كه چطور بايد تبعيت كنيم. به ما ياد بدهند كه غدير، منحصر به آن زمان نيست؛ غدير در همه اعصار بايد باشد و روشي كه حضرت امير در اين حكومت پيش گرفته است، بايد روش ملت ها و دست اندركاران باشد. قضيه غدير، قضيه جعل حكومت است. اين است كه قابل نصب است؛ والا مقامات معنوي قابل نصب نيست.'
خبرنگار و انتشار دهنده: نجمه حسني*
3029