به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، رضا ملازاده روز شنبه در اولین كنگره روز جهانی فیبریلاسیون دهلیزی قلب( AF) در بیمارستان قلب شهید رجایی افزود: بیماری فیبریلاسیون با افزایش سن خطر بروز و مرگ ناشی از آن بیشتر می شود.
وی ادامه داد: متاسفانه به علت ثبت نشدن این بیماری در كشور، آمار دقیقی از موارد ابتلا و مرگ ناشی این بیماری در كشور وجود ندارد. بر اساس میانگین های جهانی سالانه حداقل 2 هزار و400 تن بر اثر ابتلا به این بیماری در كشور جان خود را از دست می دهند اما شواهد نشان می دهد این میزان در كشور ما به مراتب بیش از آمار تخمین شده است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: فشارخون، سابقه جراحی قلب، چاقی و اضافه وزن، كم تحركی و استعمال سیگار و قلیان از جمله عوامل بروز این بیماری است كه خطر بروز آن از 60 سالگی بیشتر می شود.
فلوشیب الكتروفیزیولوژی قلب در این همایش گفت: برای درمان این بیماری از داروهای مختلفی از جمله داروهای رقیق كننده خون استفاده می شود زیرا این بیماری یكی از عوامل بروز سكته به خصوص سكته مغزی است كه در صورت تشخیص دیرهنگام و درمان نشدن بیماری ممكن است موجب مرگ ناگهانی فرد مبتلا بشود.
ملازاده اظهار كرد: شیوع بیماری فیبریلاسیون دهلیزی از سن 60 سالگی افزایش می یابد و هر 10 سال احتمال ابتلا به این بیماری دو برابر می شود به طوری كه در افراد بالای 80 سال شیوع این بیماری به حدود 8 درصد می رسد.
وی خاطرنشان كرد: مهم ترین نشانه بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب، تپش قلب و بی نظمی در ضربان قلب است، خستگی زودرس، ضعف، سرگیجه است اما در بسیاری از مواقع بدون علامت است، در مواردی از روی نوار قلب می توان این بیماری را تشخیص داد اما گاهی برای تشخیص دقیق بیماری باید اقدامات بیشتری انجام داد.
ملازاده افزود: به تازگی نرم افزارهایی در بازار تولید شده كه روی برخی گوشی های تلفن همراه نصب می شود و فرد می تواند با گذاشتن انگشت خود روی آن، وضعیت ضربان قلب خود را بررسی كند و اگر بی نظمی مشاهده شد باید به پزشك مراجعه كند.
وی هشدار داد: به علت ناشناخته بودن این بیماری در بین مردم میزان تشخیص و درمان این بیماری در كشور كافی نیست.
فیبریلاسیون دهلیزی (به انگلیسی: Atrial fibrillation) كه گاه در پزشكی ای فیب (ِAFib) نیز نامیده میشود، شایعترین نوع آریتمی قلبی است كه تحریك الكتریكی مسیر مشخصی را در قلب طی نمیكند. فیبریلاسیون دهلیزی هنگامی رخ میدهدكه در دهلیزها موج الكتریكی تحریك جهت مشخصی نداشته باشد یعنی سلول های عضلانی دهلیز به صورت نامنظم تحریك و درنتیجه منقبض میشوند؛در نتیجه انقباض منظم دهلیز وجود ندارد پس دهلیزها نمیتوانند خون را به صورت كامل به بطنها پمپ كنند و نیز ضربانهای بطن از دهلیز پیروی نمی كنند و بطن بدون نظم طبیعی و بدون پیروی و انتظار دهلیز، منقبض میشود.
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: لیلا خطیب زاده
اجتمام 3063 ** 1776
تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۹
تهران-ایرنا- متخصص قلب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: بیماری فیبریلاسیون دهلیزی قلب شایع ترین عامل بی نظمی در ضربان قلب(آریتمی) است كه هر سال، حداقل جان 2 هزار و 400 ایرانی را می گیرد.