به گزارش روز يكشنبه ايرنا از اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي تهران، «مرتضي لطفي» از افزايش تقاضا براي مصرف سيمان در پنج ماهه ابتدايي امسال خبر داد و افزود: اين افزايش تقاضا مربوط به رشد حوزه مسكن و تحركات جديد در اين حوزه است.
به گفته اين مقام مسئول، البته بايد توجه داشت ركود هنوز به صورت كامل در حوزه صنعت ساختمان از بين نرفته و رشد در كل صنعت سيمان منفي است.
وي درباره قيمت سيمان در سال جاري گفت: دست اندركاران حوزه سيمان در حال تلاشند تا با عرضه كم و توليد متناسب با شرايط و نياز كشور موضوع قيمتگذاري ها را كنترل كننند.
لطفي ادامه داد: در صنعت سيمان نسبت به سال گذشته رشد قيمت نداشته ايم، بلكه فقط تخفيف ها افزايش يافته است و اگر اين اتفاق نمي افتاد، بخش عمده اي از كارخانجات تعطيل مي شدند.
وي ابراز اميدواري كرد كه كارگروه ويژه رسيدگي به وضعيت صنعت سيمان كه در ستاد اقتصاد مقاومتي تشكيل شده است، امتيازهايي را در ارتباط با تصميم گيري ها به انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان واگذار كند و دولت از تصديگري در اين صنعت خارج شود.
نايب رئيس انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان تصريح كرد: اگر اين اتفاق بيفتد انجمن مي تواند حاكميت متناسب تري براي بهبود وضعيت سيمان اعمال كند؛ بويژه در ارتباط با كارخانه هايي كه تخلف مي كنند و به تصميم جمعي در صنتف اعتقادي ندارند.
اين عضو هيات نمايندگان اتاق تهران با اشاره به تحركاتي كه در حوزه مسكن در ماه هاي گذشته اتفاق افتاده، ابراز اميدواري كرد، در حوزه اجراي پروژه هاي عمراني دولتي هم شاهد تحولاتي در سال جاري باشيم زيرا بودجه عمراني دولت امسال 20 درصد رشد داشته و اين موضوع اگر تحقق يابد و دولت بودجه هاي عمراني را به پرداخت بدهي و ... اختصاص ندهد، شاهد افزايش تقاضا و رونق در صنعت سيمان خواهيم بود.
وي در ادامه به كاهش 23 درصدي صادرات سيمان هم اشاره كرد و ابراز اميدواري كرد كه با توجه به اوضاع عراق و برطرف شدن تدريجي مسائل سياسي اين كشور، بتوان صادرات به اين كشور را گسترش داد؛ همچنين صادرات به افغانستان نيز بايد توسعه پيدا كند، اين كشور يكي از بهترين بازارها براي كشور ما خواهد بود و البته بازارهاي صادرات جديد هم شناسايي شده است.
لطفي يادآور شد: مشوق هاي دولتي، تك نرخي شدن ارز و بهبود محيط كسب و كار مي تواند صنعت سيمان و به صورت كلي صنايع ديگر را با يك جهش خوب رو به رو كند و در 6 ماه دوم سال با رشد صنعتي و اقتصادي خوبي رو به رو باشيم.
به گزارش ايرنا، دولت يازدهم برنامه سير صعودي افزايش ظرفيت بخش سيمان را در سال هاي 1393 تا 1395 دنبال كرد، به طوري كه ظرفيت توليد در اين سال ها به ترتيب 79 ميليون و 400 هزار تن ، 79 ميليون و 700 هزار تن و 83 ميليون و 500 هزار تن بود و ميزان توليد هم به ترتيب 66 ميليون و 500 هزار تن ، 58 ميليون و 700هزار تن و 57 ميليون و 900 هزار تن شد.
براساس اين بررسي نسبت توليد به ظرفيت در سال 1391 به ميزان 91.7 درصد بود، اما در سال 1395 اين نسبت به كمترين ميزان خود در دوره مورد بررسي (95- 1385) رسيد و برابر با 69.3 درصد شد.
دلايل اصلي افت توليد سيمان علاوه بر ركود بخش مسكن، كاهش تقاضاي صادراتي كشورهاي همسايه به دليل جنگ هاي داخلي، تحولات منطقه اي و سياست هاي تعرفه اي (به منظور حمايت از توليد داخلي كشورها) قلمداد شده است.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
اقتصام **3065*2025* تنظيم: محمد ملك دار ** انتشار:ليلا جودي
تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۰
تهران- ايرنا- نايب رئيس انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان با اشاره به رشد چهار درصدي تقاضا و مصرف سيمان تا پايان مرداد ماه امسال در همسنجي با پارسال، اعلام كرد: با وجود افزايش تقاضا، هنوز رشد قيمتي در اين حوزه اتفاق نيفتاده است.