به گزارش روز يكشنبه ايرنا از وزارت نيرو، «حميدرضا جانباز» تامين و توزيع آب شرب را اصليترين وظيفه شركتهاي آب و فاضلاب اعلام كرد و افزود: با وجود اينكه همواره تلاش شده تا بهترين خدمات به صورت پيوسته به مشتركان ارايه شود، در سال هاي گذشته شاهد بروز خشكساليهاي متوالي در سطح كشور بودهايم كه اين امر در كنار برداشتهاي بيرويهاي كه از منابع آب صورت ميپذيرد، تامين آب شرب را با چالشهاي جدي مواجه كرده است.
وي بر لزوم اتخاذ تدابير لازم براي به حداقل رساندن آثار اين خشكسالي در حوزه تامين و توزيع آب تاكيد كرد و افزود: در اين راستا ستادهاي مديريت بحران در سطوح مختلف به طور جدي و هدفمند تشكيل شده و به صورت مستمر به برنامهريزي و اجراي پروژهاي اضطراري تامين آب در محورهاي مديريت تقاضا و مصرف آب، افزايش ظرفيت تامين و انتقال آب، بهبود كيفيت آب شرب و فرهنگسازي در مصرف بهينه آب ميپردازد.
جانباز ادامه داد: در اين ستادها كه به صورت بسيار منظم و منسجم تشكيل ميشود، برنامهريزيها براي مقابله با تنش آبي به نحوي صورت ميپذيرد كه نياز آبي و پروژههاي اضطراري تأمين و توزيع آب براي حداقل دو سال مشخص و اجرا شده و ضمن اجراي اين پروژههاي اضطراري، با اجراي پروژهاي ميانمدت و درازمدت، تنش آب شرب به حداقل رسيده است و امكان ارائه خدمات آبرساني پايدار فراهم مي شود.
** افزايش دو تا سه درصدي تقاضاي آب شرب براي سال آينده
مديرعامل شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور به پيشبينيهاي مجموعه در قبال افزايش ميزان مصرف آب در سال آينده اشاره كرد و گفت: هر ساله به دليل رشد جمعيت، افزايش تعداد انشعابات آب و توسعه شهرها، نياز به تامين آب شرب افزايش مييابد.
وي اضافه كرد: بنابراين افزايش ساليانه تقاضاي آب شرب به ميزان 2 تا سه درصد مورد انتظار است. البته بايد اين مورد را در نظر گرفت كه هر ساله بخشي از ظرفيت تامين آب شرب در اثر تدوام خشكسالي و برداشتهاي بيرويه از منابع آب، كاهش يافته و با مديريت صحيح و نظارت مستمر، جايگزيني آنها صورت ميپذيرد.
** عبور از پيك مصرف آب تابستان با حداقل مشكل
جانباز همچنين به تشريح وضعيت تامين آب شرب شهرها و روستاها در پيك تابستان امسال پرداخت و افزود: در تابستان امسال 289 شهر كشور در معرض تنش آبي قرار داشتند، بدان معني كه ظرفيت تأمين آب و ميزان نياز آبي در نقطه سربه سر قرار ميگرفت و در ساعات اوج مصرف، با كمبودي بالغ بر 8.5 درصد نسبت به نياز آبي مواجه بوديم كه با اجراي پروژههاي مقابله با خشكسالي و همكاري مشتركان، با حداقل مشكل از پيك مصرف آب عبور كرديم.
مديرعامل شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور در تكميل اين بخش از سخنان خود، يادآور شد: در تابستان سال گذشته، تعداد شهرهاي در معرض تنش آبي بالغ بر 301 شهر و ميزان كمبود نسبت به نياز آبي نيز 8.6 درصد بود، در حاليكه در اين مدت شاهد رشد بازار آب و افزايش جمعيت نيز بودهايم.
جانباز ادامه داد: براساس ارزيابي صورت گرفته در تابستان سال 1394، تعداد 547 شهر با كمبود 23.5 درصدي آب مواجه بودند كه با برنامهريزي، جهتدهي صحيح، نظارت، ارزيابي مستمر و تمركز فعاليتهاي شركتهاي آب و فاضلاب در محورهاي مديريت تقاضا و مصرف آب، افزايش ظرفيت تامين و انتقال آب، بهبود كيفيت آب شرب و فرهنگسازي در مصرف بهينه آب، شاهد بهبود چشمگير وضعيت تنش آب شرب در كشور بودهايم.
وي تصريح كرد: در بخش روستايي نيز با اجراي طرح ملي مجتمعهاي آبرساني روستايي، تعداد روستاهايي كه توسط تانكرهاي آبرساني سيار تامين آب ميشوند، از شش هزار و 11 روستا به پنج هزار و 382 روستا كاهش يافته است كه اميدواريم با تداوم اين طرح، شاهد كمتر شدن اين تعداد در سالهاي آتي باشيم.
مديرعامل شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور با تاكيد بر اينكه در تابستان سال جاري ميانگين حداكثر دماي كشور نسبت به ميانگين درازمدت در حدود يك تا 1.5 درجه سانتيگراد افزايش يافت، عنوان كرد: از طرفي ما امسال شاهد افزايش طول مدت حداكثر دماي روزانه و همچنين افزايش حداقل دماي شبانه بوديم كه اين عوامل در كنار رشد بازار آب، سبب افزايش توليد و مصرف آب ميشود.
** رشد 1.7 درصدي توليد آب در سطح كشور
جانباز درباره طرحهاي جديد آبرساني بيان كرد: اجراي طرحهاي اضطراري تامين آب شرب و همچنين پروژههاي آبرساني به شهرها، ظرفيت توليد آب را افزايش ميدهد، در چنين شرايطي و در دو ماهه اول فصل تابستان شاهد رشدي در حدود 1.7 درصدي توليد آب در سطح كشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودهايم.
وي در پايان خاطرنشان كرد: در غالب استانهاي كشور به غير از لرستان، مازندران، كرمان، خراسان شمالي، تهران، كرمانشاه و همدان شاهد افزايش توليد آب در دو ماهه اول فصل تابستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته بوديم.
به گزارش ايرنا، حجم بارشهاي كشور در حوضههاي آبريز اصلي كشور از ابتداي مهرماه پارسال تا امروز (يكشنبه) به 229 ميليمتر رسيد كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 5 درصد كاهش داشته است.
براي جبران اين خشكسالي ها و تامين پايدار آب شرب در مناطق شهري، 18 طرح تامين آب با اعتباري حدود پنج هزار و 640 ميليارد ريال در هفته دولت به بهره برداري رسيد.
عمليات اجرايي اين طرح ها شامل حفر و تجهيز 82 حلقه چاه، ساخت 2 واحد تصفيه خانه آب به ظرفيت سه هزار و 870 متر مكعب در روز و 2 واحد سامانه نمك زدايي به ظرفيت سه هزار و 800 متر مكعب در روز، ايجاد 167 هزار متر مكعب مخزن ذخيره و 10 ايستگاه پمپاژ و ساخت 200 كيلومتر خطوط انتقال آب است.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
اقتصام**9189**1561 **خبرنگار: اسماعيل داودي*انتشار:مژگان توانا
تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۹
تهران- ايرنا- مديرعامل شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور با اشاره به اينكه در تابستان امسال 289 شهر كشور در معرض تنش آبي قرار داشتند، گفت: با اجراي پروژههاي مقابله با خشكسالي و همكاري مشتركان توانستهايم با حداقل مشكل از زمان پيك (اوج مصرف) آب عبور كنيم.