بندرعباس- ايرنا- معاون فني اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري هرمزگان گفت: براساس برنامه ريزي هاي انجام شده تاپايان سال، 74 هزار اصله نهال حرا در استان توليد و در سطح 74 هكتار در شهرستان هاي بندرعباس و قشم كشت مي شود.

مجيد پوربليغي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به آغاز كاشت گونه هاي مانگرو در هرمزگان، بيان داشت: حرا از گونه هاي جنگل‌هاي مانگرو و زيستگاه مهمي براي آبزيان، بي مهرگان و پرندگان است.
وي با بيان اينكه هرمزگان در ايجاد جنگل هاي حرا و چندل در سواحل خليج فارس حائز رتبه نخست كشوري است، افزود: از حدود يك ميليون و يكصد هزار هكتار جنگل در استان، 800 هزار هكتار آن جنگل هاي رويشي و 21 هزار هكتار جنگل هاي مانگرو هستند كه هرمزگان از اين نظر رتبه نخست را در كشور دارد.
پوربليغي تصريح كرد: جنگل هاي مانگرو در زمين هاي جذر و مدي استان هرمزگان در طول نوار ساحلي از منطقه سايه خوش بندرلنگه تا خور كرتي مرز استان هرمزگان با سيستان و بلوچستان در خورها، مسيل ها و كنار رودخانه ها رويش دارند.
وي با اشاره به اهميت جنگل هاي حرا در كاهش اثرات زيست محيطي و صرفه اقتصادي بيان داشت: مناطق داراي پوشش اين گونه گياهي محل مناسبي براي زاد و ولد آبزيان به ويژه ميگو است.
اين مقام مسئول يادآورشد: نهال هاي حرا با هدف گسترش جنگل و حفظ تنوع زيستي، افزايش كيفيت اكوسيستم و احياي جنگل ها و غني سازي و حفاظت از خاك و توسعه جنگل در عرصه هاي ناكاشت ، در سواحل استان هرمزگان كاشته مي شود و از سال 74 تاكنون بيش از 9 ميليون نهال حرا در 9 هزار هكتار از خورها و سواحل هرمزگان كاشته شده است.
جنگل هاي حرا بر روي خاك هاي لجني حاصل از فرسايش سواحل رشد كرده و با جز و مد دريا بر روي آب شناور هستند و برگ هاي اين درختان دريا را فيلتر و براي استفاده شيرين مي كنند.
50 درصد از آبزيان خليج فارس و درياي عمان در جنگل هاي حرا تخم ريزي مي كنند.
جنگل هاي دريايي حرا از اول خرداد به مدت يك ماه ، گل هاي خوشه اي زرد رنگ مي دهند و از آخر مرداد بذر حرا براي توليد نهال از اين درختان برداشت مي شود كه با مشاركت مردم بومي ساحل نشين بذرها برداشت وكاشت نهال در آبان انجام مي شود.
هرچند از نظر سطح برگ، حجم و تعداد درختان در واحد سطح جنگل هاي جنوب با جنگل هاي شمال و غرب كشور قابل مقايسه نيست اما از نظر اثرات اكولوژيكي، ممانعت و كاهش بروز طوفان هاي گرد و غبار، ريزگردها و مقابله با بيابان زايي با توجه به اقليم خشك استان و خشكسالي هاي 2 دهه اخير، جنگل هاي هرمزگان داراي اهميت ويژه است.
سطح جنگل هاي استان هرمزگان با استناد به نقشه پوشش گياهي مورد تصويب و تائيد شوراي عالي جنگل و مرتع كشور، حدود يك ميليون و 100 هزار هكتار است كه از نظر وسعت جنگل ها اين استان رتبه چهارم كشور را دارد.
از مساحت هفت ميليون و200 هزار هكتاري استان هرمزگان، 6 ميليون و 900 هزار هكتار جزو عرصه هاي منابع طبيعي است كه يك ميليون و 100 هزار هكتار آن جنگل، چهار ميليون و 93هزار هكتار مرتع و يك ميليون و 565 هزار هكتار آن را بيابان تشكيل مي دهد.
7198/6048 خبرنگار: فاطمه حسيني* انتشاردهنده: علي شريفي