تهران- 'سیروس ابراهیم زاده' بازیگر پیش كسوت سینما ، تئاتر و تلویزیون گفت: معتقدم هنرمند برای آفرینش و خلق اثر هنری ابتدا باید زلالی خود را تجربه كند.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا ، آیین تجلیل های نوزدهمین جشن بزرگ سینمای ایران با حضور جمع كثیری از هنرمندان و اهالی رسانه عصر امروز در تالار ایوان شمس برگزار شد.
در ابتدای این مراسم هارون یشایایی دبیر نوزدهمین جشن سینمای ایران گفت: بیش از 100 سال است كه در ایران سینما داریم و روز سینما را به همه هنرمندان و كسانی كه عمر خود را صرف این كردند كه سینمای ما برقرار بماند تبریك می گویم.
وی با اشاره به اینكه خانه سینما تصمیم گرفته است از هنرمندان تجلیل كند ، ادامه داد: اگر هنر ارزش است و انسان با آن زندگی می كند توسط هنرمندان شكل می گیرد و به خودی خود در فضا پراكنده نیست ، بنابراین باید قدردان هنرمندان باشیم.
دبیر نوزدهمین جشن خانه سینما افزود: در واقع بالندگی هنر به هنرمندان آن است و اگر سینمای امروز این افتخار را پیدا كرده كه در عرصه های جهانی جوایز متعدد بگیرد در واقع اینها زحمت هنرمندان است.
یشایایی خاطرنشان كرد: ما وظیفه خود می دانیم از همه كسانی كه در كار سینما و بقایای سینما كمك می كنند قدردانی كنیم. امروز قرار است از حسین علیزاده كه بیش از همه به موسیقی سینما كمك كرده است تجلیل كنیم.
وی افزود: كیانوش عیاری كه روزهای سخت سینما را تجربه كرده ، استاد سیروس ابراهیم زاده كه توانایی تئاتر را به سینما آورد و از محمدحسن خوشنویس تجلیل كنیم.
در ادامه مراسم و برای تجلیل از سیروس ابراهیم زاده هنرمندانی چون سیروس الوند ، سروش صحت ، تورج منصوری ، احترام برومند و ایرج پارسی نژاد به دعوت مجری برنامه روی صحنه حاضر شدند.
سیروس الوند در سخنانی كوتاه گفت: ابراهیم زاده از نسل بازیگرانی است كه باسواد بودند نه به این معنی كه الان بازیگران بی سواد هستند ، بلكه به این معنی كه نسل ابراهیم زاده احساس می كرد ادبیات و ترجمه برای بازیگری نیاز است.
ایرج پارسی نژاد نیز به دوستی 55 ساله خود با سیروس ابراهیم زاده اشاره كرد و گفت: ما نسلی بودیم كه كتاب می خواندیم و سینما را به صورت جدی دنبال می كردیم. امشب خوشحالم كه هرچند با تاخیر ، اما از سیروس ابراهیم زاده عزیر تجلیل می شود.
تورج منصوری نیز در آیین تجلیل از سیروس ابراهیم زاده در سخنانی كوتاه گفت: این هنرمند بزرگ هم سواد دارد، هم دانایی و هم جوهر كه نیاز هر هنرمند و انسانی است.
سخنران بعدی این مراسم سروش صحت بود كه گفت: خوشحالم كه این شانس را داشته ام كه در چند پروژه با استاد ابراهیم زاده همكار بوده ام ، از زمان همكاری تا به حال نیز در حال آموختن از او هستم.
در ادامه احترام برومند همسر مرحوم داود رشیدی كه سالها پیش نامه ای برای استاد ابراهیم زاده نوشته را قرائت كرد.
به گزارش ایرنا ، سیروس ابراهیم زاده در ادامه این مراسم با دعوت مجری و به همراه همسرش برای دریافت لوح تقدیر به روی صحنه حاضر شد.
وی در سخنانی گفت: تواضع نمی كنم ، اما باور كنید واژه های لازم را برای اینكه خوشحالی خود را بیان كنم نمی یابم.
این هنرمند پیشكسوت ادامه داد: معتقدم آیین های تجلیل به دو دلیل اهمیت دارد ، نخست آنكه به نسل جوانی كه سخت در حال كار كردن است می فهماند كه این راه سخت بی اجر نخواهد ماند و برای پیش كسوتانی چون ما یادآوری می كند كه با مرور زندگی خود درس هایی را دوره كنیم.
ابراهیم زاده تاكید كرد: در عصری زندگی می كنیم كه سینما پرچمدار بازشناسی كردن فرهنگ غنی و عظمت زندگی اجتماعی ما است.
وی با اشاره به اینكه الان كمتر جشنواره ای است كه در دنیا برگزار می شود و هنرمندان ایرانی در آن حضور تاثیر گذاری ندارند ، گفت: به واقع یك هنرمند برای آفرینش باید زلال باشد.
در ادامه این مراسم لوح تقدیر و تندیس خانه سینما توسط تورج منصوری به سیروس ابراهیم زاده اهدا شد.
همچنین علی دهكردی رییس انجمن بازیگران سینمای ایران به نمایندگی از این تشكل صنفی لوح تقدیری به رسم یادبود به سیروس ابراهیم زاده تقدیم كرد.
به گزارش ایرنا در ادامه این مراسم از محمد حسن خوشنویس با حضور محمد بهشتی، فاطمه معتمد اریا و بهرام دهقانی تجلیل شد.
خوشنویس در این مراسم گفت: همواره برای خلق یك اثر هنری نیازمند همفكری، همكاری و یك دلی هستیم و خوشحالم كه در فرهنگ این گونه كار كرده ام.
وی با اشاره به اینكه الان فرهنگ در دنیا از طریق تصویر مطرح است، افزود: بنابراین نقش كسانی كه با تصویر سر و كار دارند بیش از بیش مورد توجه است.
این پیشكسوت سینما در ادامه گفت: كسانی كه علاقمند به حضور در عرصه فرهنگی هستند بدانند كه فرهنگ كار مستمر است و برای همه عمر است بنابراین اگر برای مدت كوتاهی امده اند باید ان را رها كنند.
خوشنویس از دیگر نكات مهم حضور در فضای فرهنگی را بی توجهی به نیاز مالی عنوان كرد و ادامه داد: هنر نیاز مالی را برطرف نمی كند و كسانی كه در این حوزه وارد می شوند این نكته را در نظر بگیرند.
وی گفت: هنرمند اساسا باید تاریخ، سیاست، فرهنگ و اقتصاد كشور خود را بشناسد. و باید به نوعی از دین، اداب و علایق فرهنگی كشور خود اگاه باشد و من همواره با این نگاه كار خود را اغاز كرده ام.
خوشنویس بی توجهی به كمك های دولتی را نكته دیگر مورد توجه هنرمند دانست و خاطرنشان كرد: اگر كسی به دنبال كمك دولت است باید از قطار فرهنگ جدا شود. توصیه بنده این است كه هنرمندان این چند ویژگی را مد نظر داشته باشند و با فرصت سازی فرهنگ را ارتقا دهند.
وی تاكید كرد: اینقدر كار نشده فرهنگی و علمی در كشور وجود دارد كه قرن ها نیز برای ان زمان نیاز است.
ادامه این مراسم به تجلیل از كیانوش عیاری كارگردان اثاری چون خانه پدری و مجموعه دكتر قریب اختصاص داشت كه با حضور علیرضا داوودنژاد، حسن فتحی، فرشته طایرپور و مرتضی رزاق كریمی برگزار شد.
داوودنژاد در سخنانی خطاب به عیاری گفت: سرگذشت تو سرگذشت سینمای ایران است و البته كه سرنوشت همه سینماگران سرنوشت سینما نیست و نخواهد بود.
فرشته طاهرپور نیز در ادامه مراسم گفت: چند كیلومتر بالاتر و در موزه سینما بزرگداشت عباس كیارستمی در حال برگزاری است اقای عیاری خوشحالیم كه بزرگداشت شما با حضور خودتان برگزار میشود.
حسن فتحی نیز با بیان اینكه نسل فیلمسازان من بسیار مدیون شماست، گفت: شما سادگی در تكلم را به من اموختین و همواره در حال یادگرفتن از شما هستم.
مرتضی رزاق كریمی نیز عیاری را فرزند زمان خویشتن عنوان كرد و گفت: ویژگی منحصر به فرد عیاری فرزند زمان خویش بودن است اقای عیاری فیلم بسازید و فرزند زمان خویش بمانید.
كیانوش عیاری نیز بعد از انكه به دعوت مجری به روی سن حاضر شد در سخانی كوتاه بابت برگزاری این مراسم تجلیل كرد و سخنانی كه درباره وی عنوان شد را جان مطلب درباره خود عنوان كرد.
عیاری پس از دریافت تندیس خانه سینما و لوح تقدیر سالن را ترك كرد.
اسعدیان نیز در این مراسم خطاب به حسین علیزاده گفت: نه بابت اثار بی نظری كه خلق كرده اید بلكه به خاطر شور كه در ما به وجود اورده اید سپاسگزار.
حسین علیزاده نیز پساز حضور در روی صحنه با بیان اینكه هیچ گاه در كار موسیقی سختی نكشیده ام، گفت: همواره با امید كار كردم بنابراین هیچ چیز جلودار من نبود.
وی افزود: موسیقی هر فیلمی را كه كار كردم غیر ممكن بود كه عشق و انسانیت در ان وجود نداشته باشد. هر گاه احساس می كردم مقداری از جوانمر ی ام كم شده یه فیلم با همین موضوع پیشنهاد می شد و از این بابت خوشحالم.
علیزاده در پایان خاطرنشان كرد: وظیفه هنرمند ارشاد مردم است و افتخار میكنم كه با سینمای ایران همكاری داشته ام.
شبك**فراهنگ**9246**1983**1540**1392** خبرنگار: علیرضا مرادی* انتشار:ابوالفضل بابایی