به گزارش ايرنا، محمد محمدپور روز دوشنبه در نشست هماهنگي برگزاري آيين هاي ويژه روز ملي شعر و ادب در تبريز افزود: شاهكار آفريني شهريار در دو زبان فارسي و تركي نيازمند پرداخت بيشتر به شاخصههاي شعري و شخصيتي اين شاعر شهير است.
وي اظهار كرد: استاد شهريار از سخنسرايان برخاسته از ديار ادبپرور آذربايجان بوده كه روز ملي شعر و ادب به نام او زينت يافته و پژوهش در وادي سخن شهريار و شناساندن وجوه مختلف اشعار كم نظير وي، بخشي از اداي دين اهالي فرهنگ و ادب نسبت به وي است.
محمدپور، استاد شهريار را حلقه واصل شعر تركي، فارسي و عربي عنوان و اظهار كرد: 27 شهريور روز ملي شعر و ادب فارسي را همواره به ياد استاد شهريار و ديگر اديبان ايران زمين پاس خواهيم داشت زيرا اشعار آن شاعر بزرگ ايران زمين در موضوعات مختلف هر يك شاهكاري در گنجينه ادبي ايران و ادبيات معاصر شناخته مي شود.
ابوالفضل علي محمدي، مديرعامل بنياد فرهنگ، هنر و ادب آذربايجان نيز در اين آئين خواستار برگزاري آئينهاي اين روز در شان استاد شهريار شد و گفت: اين استاد شاعري مردمي بود كه با مردم مي زيست و براي آنان و از زبان آنان ميسرود بنابراين آئين هاي بزرگداشت اين شاعر شهير نيز بايد جنبه مردمي داشته باشد.
مديرعامل بنياد شعر و ادبيات داستاني ايرانيان نيز در اين نشست گفت: با تاكيد وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بر لزوم تمركز زاديي و برگزاري آيين بزرگداشت روز ملي شعر و ادب در تبريز، اين بنياد در نظر دارد آيين گراميداشت روز ملي شعر و ادب را بيست و هفتم شهريور جاري با حضور بزرگان عرصه ادبيات و علاقمندان در تبريز برگزار كند.
مهدي قزلي، افزود: آيينهاي بزرگداشت روز ملي شعر و ادب با گلباران مقبره استاد شهريار در تبريز آغاز مي شود.
سيدمحمد حسين بهجت تبريزي در سال ١٢٨٥ هجري شمسي در تبريز متولد شد و نخستين شعر خود را در چهار سالگي به زبان تركي آذربايجاني سرود.
طبع تواناي شهريار توانست در ابتداي دهه 30 شمسي و در دوران ميانسالي اثر بديع و عظيم 'حيدربابايه سلام' را به زبان مادري خود بيافريند.
منظومه حيدربابا تجلي شور و خروش جوشيده از عشق شهريار به مردم آذربايجان بوده كه از جمله بهترين آثار ادبي در زبان تركي آذري است.
شهريور سال ١٣٦٧ خورشيدي سالروز وفات آن شاعر عاشق و عارف بزرگ است.
خبرنگار: پرويز بابائي ** انتشار دهنده:رستگار
8023/6183
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۳
تبريز - ايرنا - مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي با بيان اينكه استاد شهريار از شاخصترين و برجستهترين شعراي معاصر است، گفت: وي مركز ثقل شعر و ادب كشور است.