مصطفي خاكپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از مجموع وسعت 480 هزار هكتاري شهرستان بجستان حدود 250 هزار هكتار كويري و بياباني است. با توجه به تداوم چنين ساله خشكسالي روند بحراني شدن عرصه هاي بياباني به سرعت در حال افزايش است.
وي ادامه داد: براي نهالكاري و آبياري سنواتي سه ميليارد ريال در مرحله نخست در منطقه يونسي به عنوان بخشي از اين مناطق بحراني از ابتداي امسال تاكنون هزينه شده و 200 هكتار نهالكاري در دست اقدام است. براي توليد نهال نيز يك تن بذر جمع آوري و 40 هزار نهال گلداني توليد شده است.
او گفت: همچنين در سطح هزار هكتار زمينهاي بياباني بذرپاشي و هزار و 200 هكتار آبياري در چند نوبت انجام شد. پنج كانون فرسايش بادي و بحراني در عرصه هاي منابع طبيعي بجستان شناسايي شدد كه مهمترين آن كانون ريك نخ كوه يونسي با وسعت 12 هزار هكتار است و 200 هكتار نهالكاري در آن در يك سال گذشته انجام شد.
وي ضمن تاكيد بر ضرورت جلب مشاركت مردم براي حفاظت و احياء منابع طبيعي بجستان گفت: 11 طرح مرتعداري كه با مشاركت مردم در اين شهرستان آماده شده امسال به تدريج به مرتعداران واگذار مي شود.
او افزود: طرحهاي مطالعاتي آبخيزداري نوق، جزين،حوزه رودگز و يونسي نيز با مشاركت مردم در دست اقدام است و طرح پخش سيلاب بالادست شهر بجستان هم در دستور كار قرار دارد.
مركز شهرستان 31 هزار نفري بجستان در فاصله 289 كيلومتري جنوب غرب مشهد قرار دارد. بجستان مركب از دو بخش مركزي و يونسي داراي 49 رستا است. 16 هزار نفر از جمعيت اين شهرستان ساكن روستاها هستند.
خبرنگار: علي ايران پاك **انتشار: حسين كريم زاده
9874/2095/1858
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۳
گناباد- ايرنا- رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري بجستان گفت: 80 هكتار عرصه هاي اين شهرستان در وضعيت بسيار بحراني بيابانزايي قرار دارند لذا توجه بيشتر نسبت به تثبيت ريزگردها و و جلوگيري از افزايش بيابان ضروري است.