به گزارش خبرنگارايرنا ، براساس گزارش هواشناسي مازندران ميزان بارندگي در اين استان از فروردين تا مرداد ماه امسال نسبت به دوره بلند مدت حدود 30 درصد و در مقايسه با مدت مشابه سال قبل حدود 50 درصد كاهش داشته است.
كاهش ميزان بارندگي در مازندران تعداد زيادي از تالاب ها و آبنبدان هاي اين استان را به عنوان زيستگاه اصلي پرندگان مهاجر زمستان گذران خشكاند يا با كمبود آب مواجه كرد و سبب شد تا امكان زمستان گذراني در شرايط كنوني براي گونه هاي مختلف از پرندگان مهاجر از بين برود.
همه ساله مهاجرت پرندگان زمستان گذران از داخل و خارج كشور به خصوص سيبري به تالاب ها و آبگيرهاي مازندران از اواسط شهريور ماه آغاز مي شود و تا اواخر آبان ماه ادامه مي يابد و در اين مدت افزون بر 150 گونه از پرندگان با يك ميليون و 500 هزار بال به اين استان مهاجرت مي كنند.
** ورود طلايه داران و نگراني از تراكم زيستي
رئيس اداره حيات وحش محيط زيست مازندران گفت كه درسال جاري به دنبال كاهش بارندگي و برداشت بي رويه آب از تالاب ها و آبنبدان هاي اين استان به خصوص براي كشت دوم برنج ، اين منابع با كمبود آب مواجه شدند.
كوروس ربيعي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگارايرنا افزود : پرندگان مهاجر زمستان گذران كه همه ساله در اين تالاب ها و آبگيرها فرود مي آمدند ، در شرايط فعلي براي يافتن مكان جديد سرگردانند.
وي هرگونه تاخير و يا انجام نشدن مهاجرت پرندگان زمستان گذران به تالاب ها و آبنبدان هاي اين استان به دليل خشكسالي و كمبود آب را رد كرد و اظهار داشت : مهاجرت اين پرندگان در زمان مقرر انجام مي شود ولي ممكن است به علت خشكيدن تعدادي از تالاب ها و آب بندان ها ، تراكم زمستان گذراني در تعداد باقي مانده از اين زيستگاهها افزايش يابد.
ربيعي افزود : افزايش تراكم پرندگان زمستان گذران در تالاب ها و آبنبدان هاي استان مي تواند مشكلاتي را براي اين گونه ها ايجاد كند كه از جمله آن كمبود غذا و شدت گرفتن شكار توسط شكارچيان متخلف باشد.
ربيعي از آب چليك ها، اردك، اباصيل و خوتكا به عنوان پرندگان زمستان گذراني نام برده كه تاكنون در تالاب ها و آبنبدان هاي مازندران فرود آمده اند.
مازندران افزون بر 800 تالاب و آبنبدان با 17 هزار هكتار وسعت و 400 ميليون مترمكعب ظرفيت آبگيري دارد. بيشترين جمعيت پرندگان زمستان گذران در تالاب بين المللي ميانكاله به عنوان يكي از ذخيرگاه هاي مهم زيست كره اسكان مي گيرند.
بر اساس مشاهدات خبرنگاران ايرنا و اعلام محيط زيست مازندران ، تابستان امسال تالاب ' لپو ' متشكل از سه تالاب كنار هم شامل لپو ، شيرخان لپو و پلنگان در يك كيلومتري جنوب درياي خزر و غرب تالاب بين المللي ميانكاله خشكيد.
اين تالاب هاي كوچك در كنار تالاب اصلي ميانكاله ، زيستگاه بخش بزرگي از پرندگان مهاجر زمستان گذران بودند كه با خشك آنها ، تراكم مهاجران زمستاني را در تالاب ميانكاله افزايش خواهد داد.
براساس آمارهاي رسمي ، تاكنون بيش از 490 گونه جانوري از رده هاي مختلف مهره داران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزيستان و ماهي ها در زيست بوم مازندران شناسايي شده اند.
پرندگان با 317 گونه از 58 خانواده ، پستانداران با 63 گونه و 19 خانواده ، دوزيستان با 9 گونه از 6 جنس و 6خانواده ، خزندگان با 26 گونه از 21 جنس و 11 خانواده و ماهي ها با 75 گونه بخشي از تنوع زيستي حيات وحش مازندران را تشكيل مي دهند.
خبرنگار : حسين فلاحتي ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
6982/1654
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۴
ساري - ايرنا - كاهش بارندگي ، عميق شدن رد خشكسالي و خشكيدن تعدادي از تالاب ها و آببندان هاي مازندران همزمان با آغاز مهاجرت پرندگان زمستان گذران به اين خطه شمال كشور ، اين گونه هاي جانوري را در انتخاب زيستگاه سرگردان كرده است.