كرمان - ایرنا - مدیرعامل بورس كالای ایران با بیان اینكه امروز مقدمات ورود پسته به بورس كالا فراهم شده است گفت: ساماندهی معاملات پسته در بورس كالا مانع ضایع شدن حقوق كشاورزان خواهد شد.

به گزارش ایرنا ، حامد سلطانی نژاد سه شنبه در دیدار با امام جمعه رفسنجان افزود: با استفاده از ظرفیت های بورس كالا می توانیم معاملات پسته را ساماندهی كنیم.
وی با اشاره به مشكلات موجود بر سر راه كشاورزان و باغداران خاطرنشان كرد: بورس كالا ظرفیت های بسیار خوبی دارد كه می توان با استفاده صحیح و به موقع از این ظرفیت ها از وارد شدن زیان و خسارت به كشاورزان پسته كار جلوگیری كرد.
سلطانی نژاد به تشریح ظرفیت های بورس كالای ایران جهت ارائه تسهیلات به كشاورزان و ایجاد بازاری مستمر و بلند مدت پرداخت و اضافه كرد: باید با فرهنگ سازی در میان كشاورزان، امكان در دست گرفتن قیمت گذاری پسته در بازارهای خارجی و ایجاد بازاری بلند مدت به كمك ابزارهای نوین مالی را فراهم كرد.
امام جمعه رفسنجان نیز در این دیدار بر لزوم ساماندهی معاملات پسته تاكید كرد و گفت: متاسفانه در سال های قبل حضور و عملكرد برخی سودجویان در بازار پسته موجب بروز مشكلاتی برای كشاورزان شد كه امیدواریم با فعالیت های بورس كالا در حوزه مبادلات و تجارت پسته این نقیصه مرتفع شده و مشكلات كشاورزان حل شود.
حجت الاسلام عباس رمضانی پور با اشاره به مشكلات سال های قبل كشاورزان در زمینه فروش محصول پسته، استفاده از ظرفیت های بورس كالا را مورد تاكید قرار داد و اظهار كرد: این بازار می تواند برای ساماندهی معاملات پسته موثر واقع شود و همچنین با ساز و كارهایی كه برای آن تعریف شده است مانع اجحاف به حقوق كشاورزان خواهد شد.
همچنین نماینده مردم شهرستانهای انار و رفسنجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به امكانات بورس كالا برای حل مشكلات این حوزه و ظرفیت های موجود برای بهبود وضعیت بازار پسته داخلی و كمك به صادرات آن گفت: بورس كالا با فراهم كردن تسهیلات لازم برای بازار پسته و فعالان آن، می تواند به حركت بازار پسته از تجارت سنتی به سمت انجام معاملات نوین و استفاده از ابزارهای جدید بازار سرمایه منتهی شود.
احمد اناركی محمدی در این دیدار ابراز امیدواری كرد كه در سال های آتی شاهد انجام تمامی معاملات پسته ایران در بورس كالا باشیم.
در این دیدار، بیشتر پیرامون راه اندازی معاملات پسته در بورس كالای ایران و همچنین راهكارها و ظرفیت های موجود در این بازار بحث و تبادل نظر شد.
كارشناسان كشاورزی استان كرمان پیش بینی كرده اند كه در سال جاری بیش از 150 هزار تن پسته در این استان تولید می شود.
استان كرمان با تولید حدود 80 درصد از محصول پسته كشور به لحاظ ارزآوری از قبل صادرات این محصول به خارج از كشور در تقویت بنیه اقتصادی كشور سهم عمده ای دارد.
تاكنون كارگزاری های متعددی در كرمان برای ورود صادركنندگان پسته به بورس كالا اعلام آمادگی كرده اند.
خبرنگار: كمیل بهشتیان**انتشاردهنده: بهنام احمدی *
7429/ 5054