تهران– ايرنا- محققان دانشگاه ميلان ايتاليا دريافتند آلودگي هوا موجب تغيير نوع باكتري‌هاي موجود در دستگاه تنفسي مي‌شود.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، محققان نمونه مخاط بيني 40 داوطلب را كه ساكن ميلان و مناطق اطراف بودند، بررسي كردند تا بتوانند تاثيرات آلودگي هوا بر نوع باكتري‌هايي را كه در دستگاه تنفسي تجمع مي‌كنند، مطالعه كنند.
لوله‌هاي تنفسي مانند روده‌ها حاوي مجموعه‌اي از ميكروب‌ها هستند كه اغلب آن‌ها ضرري براي انسان ندارند. در واقع برخي از انواع اين ميكروب‌ها مفيد هم هستند. محققان براي شناسايي باكتري‌ها از توالي ژنتيكي استفاده كردند و انواع مختلف آن‌ها را كه در بدن داوطلبان شناسايي شدند، با ميزان آلودگي ثبت شده توسط ايستگاه‌هاي هوايي مقايسه كردند.
در نتيجه اين تحقيقات معلوم شد افزايش آلودگي هوا در سه روز قبل از نمونه‌گيري با كاهش تعداد باكتري‌هاي موجود در مخاط بيني ارتباط دارد. اين وضعيت ممكن است كارآيي باكتري‌ها را براي ميزبان كاهش دهد و مي‌تواند تاثير نامطلوبي بر سلامت وي باقي بگذارد.
براي مثال در نمونه داوطلباني كه در محيط‌هاي آلوده‌تر ساكن هستند، ميزان باكتري Actinobacteria كه گونه غالب موجود در لوله‌هاي تنفسي است، كاهش مي‌يابد. نقش اين باكتري در بدن هنوز مشخص نيست، اما اين باكتري‌ها به دليل توليد تركيبات ضدميكروبي و ضد التهاب شناخته شده‌اند.
همچنين در نمونه اين داوطلبان ميزان بيشتري از باكتري Moraxella شناسايي شد. اين باكتري خطرناك، عامل عفونت‌هاي تنفسي است.
محققان در تلاشند تا اثرات تغيير وضعيت تجمع ميكروب‌ها در لوله‌هاي تنفسي را بر سلامت انسان بررسي كنند و تحليل اين تغييرات مي‌تواند شاخصي براي پيش‌بيني بروز بيماري‌هاي تنفسي باشد.
علمي (6)**9259
مترجم: سپيده علي كاشاني*انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me