مشهد- ايرنا- نماينده ولي فقيه در سوريه گفت: يكي از مهمترين شبهات بوجود آمده در مورد مباهله از سوي دشمنان و افراد داراي ضعف اعتقادي زير سئوال بردن حضور حضرت علي(ع) در اين واقعه است در حالي كه عنصر اصلي مباهله اميرالمومنين(ع) بودند.

حجت الاسلام سيد ابوالفضل طباطبايي عصر پنجشنبه در نشستي با عنوان 'مباهله سند هويت شيعه ' در مشهد با گراميداشت فرارسيدن 24 ذي الحجه به عنوان سالروز مباهله افزود: حقانيت امام علي(ع) با مباهله روشن شد. مباهله درس استقامت، ايستادگي و مقاومت تا نهايت مقصود براي اثبات حقانيت دين خداست.
وي يكي از وظايف علما و فرهيختگان را رفع شبهات از مباهله ذكر و بيان كرد: بايد طلاب حوزه هاي علميه و فرهيختگان نقش محوري امام علي(ع) را در مباهله فرياد بزنند زيرا خيلي از افراد به دنبال تحريف مباهله هستند و اين مساله دامنگير مي شود.
نماينده ولي فقيه در سوريه ادامه داد: عيد غدير عيد ولايت و امامت است. غدير نقطه اتصال دو سلسله هدايتي است كه يك سلسله نبوت و ديگري هدايتگري امامان اهل بيت عصمت و طهارت(ع) است و امام علي(ع) پايه گذار اين اتصال بود.
وي مباهله را يكي از قصه هاي مهم قرآني توصيف و بيان كرد: خداوند متعال براي اين قصه آياتي نازل كرده كه گواه اهميت مباهله است. 60 نفر از علما و دانشمندان اهل سنت مانند فخر رازي در مورد داستان مباهله با شيعيان توافق دارند و تصريح كرده اند كه آيات مربوط به مباهله در قرآن كريم در مورد اهل بيت(ع) بر پيامبر(ص) نازل شده است.
حجت الاسلام طباطبايي گفت: مباهله بخشي از تاريخ اسلام و بخشي از تاريخ اديان است كه نبايد به آن فقط از ديدگاه تاريخ نقلي نگاه كرد بلكه با نگاه تاريخ تحليلي به اين داستان مباهله يك قصه اعتقادي و مساله عقيدتي است.
وي افزود: پايگاه مباهله خانواده است و پيامبر اسلام با خانواده اش به مباهله با منكران رسالت خود پرداخت. آغاز اسلام نيز از خانواده است و مراحل گذر از آن گردنه هاي دشوار تاريخ اسلام با خانواده ميسر شده است.
نماينده ولي فقيه در سوريه گفت: پيامبر اسلام در تبليغ دين و اسلام و معرفي عقايد صحيح يك انسان انقلابي است اما نبي مكرم(ص) به تنهايي انقلاب نكرد بلكه خانواده اش در اين قيام نقش مهمي ايفا كردند.
او افزود: اسلام ابزار زيادي از جمله وحي، عقل، استدلال، نصيحت، دعوت عملي، اخلاق، تحدي براي اثبات حقانيت خود دارد و مباهله نيز ابزار حقانيت اسلام است.
نماينده ولي فقيه در سوريه گفت: امروز امت اسلام نيز مي تواند در حالت مباهله باشد همانطور كه محور مقاومت مسلمانان در سوريه، عراق، يمن، بحرين و فلسطين، استكبار و صهيونيستها براي دفاع از اهل بيت(ع) يك مباهله است.
وي افزود: امت اسلامي در حالت مباهله بود كه باعث شد اشغال سوريه توسط دشمنان از 90 درصد خاك آن در گذشته به 20 درصد كنوني برسد.
مباهله عملي است براي اثبات حقانيت كه در آن دو طرف مدعي براي همديگر تقاضاي لعن و نفرين مي‌كنند تا كسي كه حق نيست دچار لعن و نفرين الهي شود. اين واژه در تاريخ اسلام به ماجرايي اشاره دارد كه طي آن، پيامبر اسلام پس از مناظره با مسيحيان نجران پيشنهاد مباهله داد و آنان پذيرفتند ولي در روز موعود از اين كار خودداري كردند. جريان مباهله پيامبر(ص) نه تنها نشانگر حقانيت اصل دعوت پيامبر اسلام است بلكه بر فضيلت ويژه همراهان ايشان در اين ماجرا دلالت مي‌كند چنانچه امام علي(ع) را به منزلۀ جان پيامبر معرفي مي‌كند. واقعه مباهله در روز ۲۴ ذي‌الحجه سال نهم هجري، روي داد و قرآن در آيه ۶۱ سوره آل عمران به آن اشاره كرده است.
خبرنگار: ميترا عبداللهي **انتشار: حسين كريم زاده
7489/1858