ساري - ايرنا - بنياد مازندران پژوهي انوشه شامگاه پنجشنبه با حضور جمعي از مسئولان در محل كتابخانه امامزاده يحيي(ع) بابل راه اندازي شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، اين كتابخانه توسط علي شافي خير بابلي احداث شده بود كه يك طبقه از آن در اختيار بنياد مازندران پژوهي حسن انوشه قرار گرفته است.
اين بنياد قرار است در گام اول با به كارگيري پژوهشگران و محققان برجسته مازندران ' دانشنامه مازندران ' را تكميل و منتشر كند و بعد از آن با انتشار مجلات تخصصي مازندران پژوهي در قالب ماهنامه، فصلنامه و يا سالنامه به فعاليتش ادامه دهد.
رئيس بنياد مازندران پژوهي در آئين افتتاح اين بنياد كه در مجتمع فرهنگي سينمايي بابل برگزار شد ، گفت : يكي از اساسي ترين فعاليت بنياد مازندران پژوهي تهيه دانشنامه مازندران است.
استان حسن انوشه كه خود سرپرستي تهيه كتاب دانشنامه مازندران را برعهده دارد ، افزود : دانشنامه مازندران قرار است در سه جلد با سه هزار صفحه و سه هزار مقاله منتشر شود و تاكنون يكهزار مقاله جمع آوري و 6 هزار مورد فيش برداري شده است.
وي گفت كه بنياد مازندران پژوهي بعد از دانشنامه مازندران ، چاپ مجله هاي علمي در قالب ماهنامه، فصلنامه و سالنامه را پي خواهد گرفت .
انوشه افزود : تدوين دانشنامه مازندران كه از يك سال پيش آغاز شد ، با ثبت بنياد مازندران پژوهي شتاب بيشتري مي گيرد.
وي گفت كه دانشنامه مازندران با هزينه بيش از 20 ميليارد ريال در 2 سال و نيم تكميل و منتشر مي شود و هزينه آن را هم دكتر علي شافعي از خيران بزرگ تامين كرده است .
او افزود : اگر بخواهيم روند چاپ اين كتاب با سرعت و دقت لازم انجام شود همه بايد كمك كنند و اينكه تنها منتظر باشيم تا اين خير بزرگ به تنهائي حمايت كند ، زياد قابل قبول نيست.
** دانشنامه مازندران ، نياز ضروري
رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بابل نيز در اين مراسم گفت : براي مازندران يك افتخار است كه استاد حسن انوشه سرپرستي ، تهيه و تنظيم كتاب دانشنامه مازندران را برعهده دارد.
عيسي محمدي فيروزجايي افزود : متاسفانه نبود دانشنامه مازندران بسيار آزاردهنده بود و بدون ترديد براي توسعه زيربنايي در مازندران نيازمند اين دانشنامه هستيم .
وي گفت : برخي از آداب ، سنن و فرهنگ غني مازندران در حال فراموشي است كه با انتشار اين دانشنامه از نابودي آن جلوگيري و به غناي فرهنگي آن افزوده مي شود.
استاد حسن انوشه متولد 1323 از شهرستان بابل است كه در سال 1344 در رشته زبان و ادبيات عرب در دانشگاه تهران پذيرفته شده است و با چاپ 9 جلدي دانشنامه زبان فارسي در جهان از شهرت بين المللي برخوردار شده است .
ترجمه پنج جلد از كتاب تاريخ كمبريج از ديگر آثار فاخر اين پژوهشگر و مترجم مازندراني است.
خبرنگار : زينب حبيب پور گودرزي ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
7328/1654