دكتر 'ولی الله سیف' روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در پكن افزود: این حجم از تسهیلات و تامین مالی، بیانگر آینده روشن و مثبت فضای اقتصادی كشور و نشان دهنده عزم جدی در توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایران و چین است.
او با اشاره به یاداشت تفاهم امروز بانك مركزی با بانك توسعه چین(cdb) تا سقف معادل 15 میلیارد دلار در پكن گفت: این یاداشت تفاهم امروز در دیدار با مسئولان این بانك به امضا رسید و نهایی شد.
وی اظهار امیدواری كرد هر چه سریعتر قرارداد های اصلی و جامع این یاداشت تفاهم هم تنظیم شود تا بر اساس این قرارداد جامع، تك تك پروژه ها به مرحله عملیاتی برسند و برای هر پروژه نیاز به قرارداد جزیی نباشد.
سیف با اشاره به جلسه امروز خود با 'اگزیم بانك' چین نیز گفت: این بانك بزرگترین خط اعتباری تامین مالی با ایران در مورد خط آهن تهران - مشهد به مبلغ 1.7 میلیارد دلار را منعقد كرده است كه دو سوم این مبلغ وام ترجیحی با یك رقم مناسب است.
به گفته وی در مذاكرات امروز به دنبال آن بودیم مبلغی كه برای طرف چینی قابل قبول است را در یك قرارداد كامل و جامع امضا كنیم تا قراردادهای فرعی نیاز به ورود به جزییات و طولانی شدن زمان نداشته باشند.
رییس كل بانك مركزی گفت: در این نشست هر دو كشور سقف 10 میلیاد دلار را پذیرفتند و امیدواریم با اعزام تیم 'اگزیم بانك' چین به ایران در چند روز آینده، هر چه سریعتر به توافق برسیم و قرارداد كلی آن به امضا برسد.
سیف با بیان اینكه جلسه ای هم با مقام نظارت بانكی چین هم برگزار شد گفت: یكی از بحث های اساسی در این نشست در رابطه با رعایت استانداردهای بانكی و مقررات ناظر بر مبارزه با پولشویی و ضد تروریسم مالی بود كه نتایج مثبتی داشت.
او گفت: در این دیدار قرار شد زمینه هایی فراهم شود تا بانك های دو كشور بتوانند ارتباطات نزدیك كارگزاری برقرار كنند.
به گفته وی با توجه به اینكه چین حجم مناسبی از تامین مالی اقتصاد ایران را بر عهده گرفته است نیاز به ورود بانك های بیشتر به این كشور وجود دارد.
سیف افزود: در گذشته یكی از بانك های چینی به نام 'كونلن' با بانك های ایرانی كار می كرد و هنوز هم فعالیتش ادامه دارد منتها سایر بانك های چینی هنوز وارد فعالیت با بانك های ایرانی نشده اند.
رییس كل بانك مركزی افزود: 'اگزیم بانك' امروز این موضوع را پذیرفت و در دیدار با مقام نظارت بانكی چین هم قرار شد بقیه بانك های این كشور تشویق شوند و هیاتی از بانكداران چینی به ایران سفر كنند تا در تهران بتوانند تبادل نظر كنند و ابهامات موجود را بر طرف نمایند.
سیف در ادامه در ارتباط با مشكل بانكی دانشجویان و ایرانیانی كه در چین فعالیت اقتصادی می كنند گفت: در این نشست قرار شد ترتیبی اتخاذ شود تا امور بانكی این افراد بدون دغدغه و با آرامش انجام شود.
روز گذشته (پنجشنبه ) نیز قرارداد 10 میلیارد دلاری خط اعتباری 'سیتیك تراست' چین با حضور «ولی الله سیف» رئیس كل بانك مركزی، علی اصغر خاجی سفیر ایران در پكن، محمد خزاعی رئیس سازمان سرمایه گذاری و مدیران'سیتیك تراست' با بانك های رفاه كارگران، صنعت و معدن، پارسیان، پاسارگاد و توسعه صادرات ایران در پكن امضا شد.
**آساق*1904 *شبس*1488 *انتشار دهنده: بهمن بامداد**
تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۵
پكن- ایرنا- رییس كل بانك مركزی گفت: با رایزنی ها و نشست های مختلفی كه با مسئولان بانكی چین انجام شده است این كشور تا كنون حدود 35 میلیارد دلار تسهیلات و فاینانس، برای اقتصاد ایران در نظر گرفته است.