محسن آذری پور روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای تزریق واكسن آنفلوانزا، كاركنان بهداشت و درمان، سالمندان، مادران باردار، مبتلایان به دیابت، بیماریهای قلبی، تنفسی و كلیوی و شیمی درمانی ها در اولویت تزریق هستند.
وی سهمیه چهارمحال و بختیاری را حدود چهار هزار واكسن پیش بینی و بیان كرد: از آنجا كه تزریق واكسن كاركنان بهداشتی توسط نیروهای دیده ور دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی و درمانی انجام می شود و سهمیه واكسن های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیز جوابگوی نیاز نیست به گروه های در اولویت توصیه می شود برای تهیه این واكسن از طریق بخش خصوصی اقدام كنند.
آذری پور با رد برخی اظهارات مبنی بر ایجاد عوارض جانبی شدید در اثر تزریق واكسن آنفلوانزا تصریح كرد: ممكن است پس از تزریق عوارض خفیف این بیماری نظیر تب و بدن درد ظاهر شود كه قابل چشم پوشی است.
وی با بیان این كه ماده اصلی این واكسن از تخم مرغ تهیه می شود، ادامه داد: تزریق این واكسن منعی ندارد مگر در افرادی كه به این ماده خوراكی حساسیت داشته باشند.
وی اظهار كرد: در مواردی نیز تزریق واكسن آنفلوانزا منجر به ایجاد مشكلات عصبی می شود كه یك مورد در هر یك میلیون تزریق است و رقم قابل توجهی نیست.
آذری پور بهترین زمان برای اثر بخشی این واكسن را نیمه دوم شهریور تا ابتدای مهرماه عنوان كرد و افزود: افرادی كه مایل به تزریق واكسن هستند، با مراجعه به مراكز بهداشتی از تزریق رایگان بهره مند شوند.
به گزارش ایرنا، آنفلوانزا بیماری واگیرداری است كه ویروس آن در پرندگان و پستانداران اثر میگذارد و باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی شده و با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بیحالی شدید نمایان میشود.
این بیماری سالانه در موارد حاد بین 250 تا 500 هزار نفر را در جهان را به كام مرگ می كشاند.
بر این اساس، موردی از آنفلوانزای حاد طی سال جاری در چهارمحال و بختیاری گزارش نشده است.
خبرنگار:شكوفه سلیمانی**انتشار:جهانبخش صفری
8125/6021
تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۰
شهركرد- ایرنا- مدیر گروه مبارزه و پیشگیری از بیماریهای مركز بهداشت چهارمحال وبختیاری در خصوص تزریق به موقع واكسن آنفلوانزا برای گروه های پرخطر مادران باردار، سالمندان، بیماران مبتلا به دیابت، بیماریهای قلبی، تنفسی و كلیوی هشدار داد.