تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۱

كرج - ایرنا - چندسالی است كه بخشی از نانوایی ها در البرز به صورت آزادپز اقدام به پخت و فروش نان می كنند، اما به گفته شهروندان برخی از این نانوایی ها افزودنی هایی نظیر كنجد، با هدف سود بیشتر و بدون خواست مشتری به نان ها می افزایند.

به گزارش ایرنا، آنطور كه شهروندان كرجی و سایر مناطق البرز می گویند، بخشی از نانوایی ها به دنبال آزادسازی سهمیه آرد آنها، ضمن فروش نان با قیمت گران تر، تنوع پخت را كنار گذاشته و به پخت نان های كنجدی روی آورده اند.
فروش اجباری نان های كنجدی در كمی فرصت زمان سبب شده تا مشتریان به خرید نان های گران تر روی بیاورند و نانواها در این فرصت به سود بیشتری دست یابند.
به گفته شهروندان، برخی نانوایی های آزادپز مشتریان را مجبور به خرید نان های كنجدی گران می كنند و مشتری هم كه می بیند خرید نان ساده برایش زمان بر است، مجبور به خرید نان كنجدی می شود.
مدیركل هماهنگی مدیركل اقتصادی استانداری البرز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در این باره، گفت: طبق قانون نرخ گذاری نانوایی های آزاد پزبه صورت آزاد است و نانوایی ها می توانند نسبت به نرخ گذاری نان تولید شده اقدام كنند.
پرویز زرگر افزود: برخی نانوایی ها اقدام به فروش اجباری به مشتریان می كنند كه یك تخلف است.
مدیركل تعزیرات حكومتی استان البرزنیز دراین زمینه به خبرنگارایرنا گفت : اكنون هیچ گونه مبنای نرخ گذاری برای نانوایی های آزادپز وجود ندارد و چون رقابتی است نمی توان تقسیم قیمت كرد.
علی اكبر مختاری افزود: طبق قانون تعزیراتی نانوایی های آزادپزكه به سلیقه خود به مشتری نان عرضه می كنند، به عنوان عدم رعایت نظام صنفی متخلف شناخته شده و جزای نقدی برایشان به دنبال خواهد داشت.
وی خاطرنشان كرد: شهروندان درصورت مشاهده تخلف ازسوی نانوایی ها به ویژه عرضه سلیقه ای به مشتریان، مراتب را به شماره 300000135 پیامك كنند تا دراسرع وقت رسیدگی شود.
مدیر بازرسی و نظارت اصناف البرز نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: نظارت بر فعالیت نانوایی های این استان در ساعات مختلف روز به صورت مستمر انجام می شود.
رمضان رستمی افزود: این طرح نظارتی براساس گزارش های ارایه شده به واحد بازرسی اصناف مبنی بر كم فروشی و گرانفروشی برخی از واحدهای نانوایی استان اجرایی شده است.
وی اظهار داشت: در اجرای این طرح تیم های تخصصی بازرسی از ساعت اولیه صبح با مراجعه به نانوایی ها قیمت، كیفیت ، دستورالعمل های بهداشتی و وزن نان را بررسی می كنند.
وی با اشاره به اینكه نان به عنوان یكی از محصولات راهبردی و بسیار حساس، نقش مهمی در سبد و اقتصاد خانوار و جامعه دارد، افزود: در اجرای این طرح به طور قاطع با متخلفان این حوزه برخورد قانونی لازم انجام می شود.
وی تاكید كردكه شهروندان در صورت مشاهده تخلفات صنفی در عرضه نان، مراتب را به شماره تلفن های 5 – 32218154 جهت رسیدگی اعلام كنند.
رئیس اتحادیه آرد ونان استان البرز نیز دراین زمینه به خبرنگارایرنا گفت: طبق بخشنامه وزارت صنعت، معدن وتجارت در نانوایی های آزادپز، قیمت به دلیل رقابتی بودن، آزاد است.
ایرج قربانی افزود: اتحادیه آرد و نان نیز درخصوص نرخ و وزن چانه هیچ دخالتی ندارد و چون به صورت رقابتی است، آزاد هستند.
وی اضافه كرد: برخی نانوایی های آزادپز اقدام به تخلفاتی نظیر كنجدی یا طعم دار كردن نان با سبزیجات كرده و نان را به قیمت های بالا به مشتریان عرضه می كنند كه این موضوع تخلف است.
قربانی درخصوص اینكه برخی نانوایی ها نان ساده خیلی نمی پزند، تا مردم نان های كنجدی با قیمت بالا خریداری كنند انتقاد و خاطرنشان كرد كه این خلاف قانون عرضه نان است و باید مطابق همه سلیقه ها نان پخته شود.
وی افزود: اكنون دراستان البرز بیش از 2هزارو 340 نانوایی فعال است كه ازمجموع آن ها 370 واحد به صورت آزادپر فعالیت می كنند.
وی گفت : ازمجموع نانوایی های آزادپز 150 مورد نان تافتون ، 70 سنگك و بقیه سایر نان هااست .
وی بیان كرد كه ازمجموع نانوایی هایی كه دراستان البرز فعالیت می كنند بیش از 270 مورد آن بدون پروانه كسب هستند.
2098/1535خبرنگار: مریم صوفی ** انتشاردهنده:داریوش غفاری