به گزارش روز دوشنبه ايرنا، آيين هاي مذهبي ايام محرم و مراسم سوگواري حسيني همچون سال هاي گذشته در حسينيه ها، مساجد و تكاياي مذهبي ايراني ها و شيعيان در مالزي، اندونزي، تايلند، فيليپين، ويتنام، استراليا، نيوزيلند و بسياري ديگر از كشورهاي اين منطقه برگزار مي شود.
مراسم سوگواري دهه اول محرم و ايام عزاداري سيد و سالار شهيدان حضرت ابا عبدالله الحسين (ع) و خاندان و اصحاب پاكش از روز پنجشنبه شب هفته جاري در شهر كوالالامپور و در محل رايزني فرهنگي كشورمان برگزار ميشود.
طبق اين گزارش، عاشقان حضرت ابا عبدالله الحسين (ع) و اصحاب پاكش مي توانند در مراسم ويژه اين دهه كه از پنجشنبه هفته جاري تا تاسوعا حسيني در رايزني فرهنگي ايران در كوالالامپور رگزار خواهد شد، شركت كنند.
رايزني فرهنگي كشورمان در كوالالامپور از ايرانيان مقيم و عاشقان خاندان عصمت و طهارت و سيد و سالار شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين (ع) خواست بر اساس سال هاي گذشته حضور پرشوري در اين مراسم عزاداري داشته باشند.
اين آيين عزاداري طبق روال سال هاي گذشته در هيات هاي ايرانيان در 'سردانگ'، ايالت جوهور و پينانگ مالزي نيز برگزار خواهد شد.
رايزني هاي فرهنگي ايران در كشورهاي جنوب شرق آسيا نيز در ايام سوگواري سالار شهيدان امام حسين (ع) ميزبان آيين هاي عزاداري هموطنان مقيم خواهد بود.
در آيين هاي عزاداري دهه محرم در كشورهاي جنوب شرق آسيا مداحان اهل بيت(ع) اعزامي از ايران و ايرني هاي مقيم در رثاي امام حسين(ع) و ياران باوفايش مداحي مي كنند و ايرانيان عاشق خاندان عصمت و طهارت نيز به دعا و مناجات مي پردازند.
شيعيان برخي كشورهاي جنوب شرق آسيا در ماه محرم آيين هاي ويژه اي دارند.
در جزيره سوماتراي اندونزي به عزاي حسيني 'تابوت'، در جاوه ماه محرم 'سورا' يعني 'عاشورا' گفته مي شود و در آچه ˈ'ماه حسن و حسين' و در غرب سوماترا مردم پادانگ دهه محرم را را ماه 'تابوئيك' مي نامند.
در 'ˈپايري مان' در روز هفتم محرم نمادي از دست امام حسين(ع) كه در گلداني نهاده شده در معابر و خيابان ها گردانده مي شود و مردم به ياد وقايع جانسوز كربلا اشك مي ريزند و صبح روز نهم محرم عمامه اي سفيد رنگ كه 'توربان' ناميده مي شود را به نشانه عمامه امام حسين (ع) تهيه كرده و طي مراسمي مصيبتي كه بر امام سوم شيعيان رفته و خاطراتي از فداكاري هاي سرور شهيدان بيان مي شود.
در ميانمار كه اكثر جمعيت مسلمان آن اهل سنت و اقليت روهينگيا است كه اين روزها تحت فشار دولت بودايي هستند اما هزاران شيعه در ماه هاي محرم و صفر به سخنراني و عزاداري مي پردازند، ازدواج نمي كنند و لباس نو نمي خرند.
مردان شيعه لباس سياه مي پوشند و زنان از آرايش پرهيز مي كنند.
تايلند نيز از جمله كشورهايي است كه مراسم عزاداري حسيني در آن به زمان هاي بسيار دور يعني حدود 400 سال قبل باز مي گردد.
هزاران شيعيه در بانكوك ر دهه محرم به عزاداري مي پردازند. عزاداري در اين كشور از سال 1908 توسط 'سيد مازندراني' به صورت رسمي در آمد.
آساق**241**1590**1611**انتشاردهنده: رضاپيمان يغمايي
تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۰
كوالالامپور – ايرنا – ايرانيان مقيم مالزي و شيعيان ديگر كشورهاي جنوب شرق آسيا در آستانه فرارسيدن ماه محرم، در تدارك برگزاري ايام سوگواري ابا عبدالله الحسين سرور و سالار شهيدان هستند.