تهران - ایرنا - مدیرگروه مطالعات زنان دانشگاه تربیت مدرس گفت: رشته مطالعات زنان مانند دیگر رشته ها چالش هایی دارد كه سعی می كنیم این چالش ها را برطرف كنیم كه از آن جمله می توان به عدم وجود اجماع درباره مفاهیم سرفصل های درسی این رشته بیش از یك دهه است راه اندازی شده، اشاره كرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، كبری روشنفكر روز سه شنبه در نشست هم اندیشی با مدیران گروههای آموزشی و پژوهشی مطالعات زنان در باشگاه نهاد ریاست جمهوری افزود: متاسفانه از ظرفیت رشته های علوم انسانی به صورت جدی بهره برداری نشده است و باید به رشته هایی همچون مطالعات زنان توجه بیشتر كرد.
وی اظهار داشت: راه اندازی رشته مطالعات زنان از سال ٧٠ بوده است این نیاز رشته ای در دوره اصلاحات اجرایی شد و از سال ٨٠ دانشجو در دو گرایش حقوق زن در اسلام و زن و خانواده پذیرفت.
وی با بیان اینكه تاكنون یك هزار نفر در این رشته فارغ التحصیل شده اند، ادامه داد: رشته مطالعات زنان در ١٠ دانشگاه دولتی و خصوصی دانشجو دارد و مسائل و مشكلاتی دارد كه در حال برطرف شدن است.
روشنفكر اضافه كرد: دانشگاه تربیت مدرس در سال ٩٠ مقطع دكترا در این رشته را دارد و اكنون ٦ فارغ التحصیل دكترا داشته است و می خواهیم خروجی این نشست بانك اطلاعاتی خوبی در زمینه مطالعات زنان داشته باشد.
وی خاطرنشان كرد: خوشبین هستیم كه رشته مطالعات زنان به حوزه توسعه كمك كند و ما سعی كردیم این رشته را بومی كنیم.
روشنفكر با بیان اینكه معصومه ابتكار كه اكنون معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است، به عنوان یكی از موسسان رشته مطالعات زنان در دانشگاهها است، افزود: باید به رشته مطالعات زنان توجه ویژه شود.
شكوه نوابی نژاد رئیس انجمن ایرانی مطالعات زنان نیز در این نشست به برخی چالش ها و ضعف های رشته مطالعات زنان اشاره كرد و گفت: این رشته بیش از یك دهه است كه راه اندازی شده است اما هنوز اجماع بر سر مفاهیم درسی آن وجود ندارد.
وی تصریح كرد: یكی دیگر از چالش های این رشته نبود منابع درسی منسجم است كه در این زمینه خلا بسیاری وجود دارد.
نوابی نژاد ادامه داد: به دلیل اینكه اساتید با تخصص و گرایش های مختلف در این رشته فعالیت و همكاری دارند اما تداخل در سرفصل های آن بسیار مشاهده می شود.
وی خاطرنشان كرد: همچنین فارغ التحصیلان این رشته دچار سرگشتگی هستند چون بسیاری از موسسات تحقیقاتی و پژوهشی از وجود این افراد استفاده نمی كنند.
این استاد دانشگاه تربیت معلم گفت: ساختار رسته مطالعات زنان به شدت نیاز به بازبینی دارد به همین دلیل انتظار داریم در این نشست به این مشكلات رسیدگی شود تا بتوان برای رفع آنها تلاش كرد.
نشست هم اندیشی مدیران گروههای آموزشی و پژوهشی مطالعات زنان امروز - سه شنبه - در باشگاه نهاد ریاست جمهوری با حضور معصومه ابتكار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در حال برگزاری است.
اجتمام **٧٢٦٨ ** 1418
خبرنگار: مهناز بیرانوند ** ناشر:مریم برزآبادی