زنجان – ايرنا – مديركل امور بانوان و خانواده استانداري زنجان گفت: بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده مسئولان اين استان در تلاش براي دفاع از حقوق كودكان در حوزه ها آموزشي، كار، در معرض آسيب هاي اجتماعي و ادامه تحصيل هستند.

ماهرخ بلوري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: حدود 20 حقوق براي كودكان تعريف شده كه برخي از آنها شامل سلامت، هويت، تفريح و سرگرمي و حق حيات مي شود اما به سبب ناتوان بودن كودكان در دفاع از خود بايد متوليان مربوطه تضمين كننده اين حقوق باشند.
وي يادآورشد: مسائل قابل پيگيري مربوط به كودكان بازمانده از تحصيل، بي سرپرست و بد سرپرست، ازدواج زودهنگام كودكان، كودكان حاصل از ازدواج با اتباع بيگانه، تحت حمايت كانون اصلاح و تربيت و كودكان خاص از جمله مباحثي است كه در دستور كار مسئولان زنجاني قرار گرفته است.
بلوري اظهار كرد: شناسايي، تعيين اولويت ها و رده بندي نيازهاي آنان مي تواند ما را در برنامه ريزي بهتر در پيشبرد اهداف ياري كند.
مديركل امور بانوان و خانواده استانداري زنجان با بيان اينكه وظيفه ساماندهي كودكان كار به عهده بهزيستي است، گفت: شناسايي، جمع آوري و انجام اقدامات حمايتي، آموزشي، مددكاري براي آنان با همكاري سازمان هاي مردم نهاد انجام مي شود.
وي خاطرنشان كرد: كودكان كار در معرض آسيب هاي مختلف قرار دارند و ضمن اينكه ممكن است از آموزش محروم و درگير آسيب هاي جدي شوند، به نظر مي رسد بايد با آموزش و توانمند سازي، فرهنگ سازي و حمايت از اين كودكان آنان را از قرار گرفتن در معرض آسيب هاي جدي دور نگاه داشت.
بلوري ادامه داد: نگاهي سيستمي به مساله كودكان كار و ريشه يابي گرايش به اين پديده از جمله راهكارهايي است كه بايد مطالعه و كارشناسي شود.
مديركل امور بانوان و خانواده استانداري زنجان گفت: تشكيل تيم هاي اجتماع محور جهت شناسايي كودكان كار و بازديد از منازل آنها براي اولويت بندي مسائل و مشكلات آنان، انجام مشاوره هاي فردي و خانوادگي، ارائه آموزش هاي مهارت هاي زندگي به اين كودكان و خانواده هاي آنان و آموزش مباحث درسي به صورت تقويتي به آنان از جمله اقداماتي است كه تاكنون براي اين كودكان انجام شده است.
وي اضافه كرد: تهيه لوازم منزل، جهيزيه دختران عضو خانواده كودكان كار، ملزومات مدرسه و البسه عيد كودكان، حمايت مالي در انجام برخي كارهاي پزشكي و دندان پزشكي اين كودكان، حمايت و معرفي كودكان كار به سال هاي ورزشي، اجراي گردش هاي تفريحي، مداخله تخصصي در بحران هاي خانوادگي كودكان كار از جمله طلاق و اختلافات خانوادگي، بخش ديگري از اقدامات انجام گرفته توسط دستگاه هاي اجرايي و نهادهاي مردمي در استان است.
بلوري به موضوع تكدي گري كودكان اشاره و ابراز كرد: بايد توجه داشت كه بحث تكدي گري فقط يك معضل نيست بلكه مي تواند سرآغازي براي افزايش آسيب ها و معضلات اجتماعي و نا امني ها باشد.
مديركل امور بانوان و خانواده استانداري زنجان گفت: به نظر مي رسد براي جلوگيري از گسترش اين آسيب اجتماعي اجراي طرح هاي ضربتي مانند مسكني است كه فقط در يك مقطع زماني كوتاه خاصيت دارد.
وي افزود: براي جلوگيري از بازگشت كودكان به چرخه تكدي گري نيازمند برنامه هاي بلند مدت و دائمي با يك حركت جدي جهادي با همكاري خيران و سازمان هاي مردم نهاد هستيم.
بلوري در خصوص برنامه ها و آموزش ها براي پيشگيري از ورود كودكان به بازار كار در سنين پايين، يادآورشد: برگزاري مستمر جلسه ها، كميته گفتمان حقوق كودك و نوجوان ذيل كارگروه بانوان و خانواده استان با هدف رصد وضعيت موجود كودكان و نوجوانان در حوزه هاي مختلف ارزيابي و پايش نتيجه محور بودن برنامه هاي اجرا شده و بررسي كارشناسي طرح ها و برنامه هاي پيش بيني شده در بخش هاي مختلف برگزار مي شود.
مديركل امور بانوان و خانواده استانداري زنجان گفت: در رابطه با كودكان بازمانده از تحصيل بايد گفت با توجه به اينكه اغلب دانش آموزان بازمانده از تحصيل مربوط به خانواده هايي با درآمد كم كه در حاشيه شهرها زندگي مي كنند و يا دانش آموزان با توانمندي هاي ذهني كم هستند، آموزش و پرورش تلاش مي كند تا دانش آموزان در سن تحصيل وارد مدرسه شوند تا امكان ريشه كني بي سوادي فراهم شود.
وي اظهار كرد: آگاه سازي خانواده ها در زمينه تبعات و آسيب هاي ازدواج زود هنگام فرزندان به خصوص دختران از مهمترين برنامه هاي دستگاه هاي متولي در امر فرهنگ و آموزش است و در اين زمينه آموزش و پرورش، تبليغات اسلامي، بهزيستي، صدا و سيما، ورزش و جوانان و ساير نهادها، اقدامات موثري انجام داده اند.
بلوري تاكيد كرد: فعاليت در بخش كودك و نوجوان قبل از اينكه به بودجه و امكانات نياز داشته باشد، به عزم همگاني، شناسايي ظرفيت هاي موجود و بهره برداري مناسب از آنها نياز دارد.
3001/6085
خبرنگار: مينا افشاري** انتشار دهنده: رويا رفيعي