تهران- ایرنا- رئیس سازمان بهزیستی كشور از راه اندازی مراكز غیر دولتی كودكان ناشنوا و نیمه شنوا در استانهای سراسر كشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، انوشیروان بندپی روز سه شنبه درهمایش هفته جهانی ناشنوایان، اظهاركرد: تاكنون سه هزار و 105 كودك از خدمات این مراكز بهره مند شده اند، در این مراكز آموزش های تربیت شنیداری برای اعضای خانواده جهت برقراری ارتباط با كم شنوا و ناشنوایان ارائه می شود.
بندپی با اشاره به كاشت حلزون برای كودكانی كه به آن نیاز داشتند، بیان داشت: اكنون 98 كارشناس در 72 واحد گفتار درمانی در حال ارائه خدمات هستند و 101 هزار و 718 نفر نیز از این خدمات بهره مند شدند.
وی افزود: سه هزار و 689 ناشنوا و كم شنوا تحت پوشش مستقیم بهزیستی قرار دارند.
به گفته رئیس سازمان بهزیستی كشور درقانون جامع حمایت از حقوق معلولان برای لحاظ نشدن سه درصد سهمیه اشتغال معلولان از سوی دستگاه های دولتی، مجازات قضایی درنظر گرفتیم.
محسنی بندپی با بیان اینكه ثبت رسمی زبان اشاره در این قانون لحاظ شده است.
وی یادآور شد: از بیش از یك میلیون و 300 هزار معلول ثبت شده در سامانه سازمان بهزیستی كشور، 215 هزار و 223 نفر آنان دچار ناشنوایی هستند.
وی اظهارداشت: ناشنوایی یكی از معلولیت های پنهان و از شایع ترین معلولیت ها است.

** كمیته پژوهشی «زبان اشاره» تشكیل شد
معاون امورتوانبخشی سازمان بهزیستی كشور با اعلام تشكیل كمیته پژوهشی زبان اشاره اظهار كرد: اولین جلسه این كمیته درهفته ناشنوایان از دوم تا هشتم مهرماه برگزار می شود.
حسین نحوی نژاد افزود: هدف از تشكیل این كمیته، استاندارد كردن زبان اشاره است تا در این زمینه گام های اساسی برداشته شود.
وی در ادامه به لایحه حمایت از حقوق معلولان اشاره كرد و گفت: امسال برای ما سال حساسی است چرا كه این لایحه برای استضعاف زدایی وعدالت محوری، دو سال است كه تمام مراحل بررسی آن به پایان رسیده و ایرادات آن برطرف و آماده است كه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، آن را تصویب كنند.
معاون سازمان بهزیستی افزود: با تصویب این لایحه توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مطالبات معلولان در زمینه های تحصیلی، بهداشت، مسكن و دیگر موارد محقق خواهد شد.
نحوی نژاد در ادامه سخنان خود با تاكید بر اهمیت زبان اشاره افزود: استفاده از زبان اشاره به عنوان خواسته بحق جامعه ناشنوایان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی گفت: زمینه گسترش ارتباطات ناشنوایان با جامعه شنوا، در دست اجرا است و تربیت رابطان ناشنوایان، زمینه گسترش این ارتباط را فراهم می آورد.

** فدراسیون جهانی ناشنوایان از كیفیت آموزش مدارس استثنایی در ایران ابرازنگرانی كرد
رئیس كانون ناشنوایان ایران گفت: مسئولان حقوق بشر فدراسیون جهانی ناشنوایان، نگرانی خود را درباره وضعیت ناشنوایان به ویژه كیفیت آموزش آنها در مدارس ایران اعلام كردند.
فریدون خلیلی اظهار كرد: مسئولان حقوق بشر فدراسیون جهان ناشنوایان از این كانون خواستند با همكاری سازمان های دولتی، این مساله را بطور جدی پیگیری كنند.
وی اظهاركرد: خوشبختانه سازمان بهزیستی قول همكاری در این زمینه داده است اما متاسفانه سازمان آموزش استثنایی كه مهم ترین سازمان آموزش برای ناشنوایان است، تمایل زیادی برای همكاری با سازمان های غیردولتی مانند كانون و انجمن ناشنوایان را ندارد.
رئیس كانون ناشنوایان ایران گفت: سازمان آموزش استثنایی به قطعنامه ناشنوایان موسوم به قطعنامه تجمع درسال 95 با موضوع «با زبان اشاره من برابرم» توجهی نكرده اند.
خلیلی افزود: در زمستان سال گذشته، مسئولان حقوق بشر فدراسیون جهانی ناشنوایان بعد از به نتیجه نرسیدن موارد قطعنامه تجمع، ازكانون ناشنوایان گزارشی خواست و ما گزارش خود را به ژنو فرستادیم و كنوانسیون ناشنوایان در فروردین 96 در خصوص هشت ماده از 68 ماده با دولت ایران مكاتبه و درخواست كرد كه این هشت ماده تا سال 2022 در ایران اجرایی شود.
وی گفت: كانون ناشنوایان ایران آمادگی خود را برای حل و فصل این هشت ماده با سازمان های غیردولتی و دولتی اعلام می كند.
اجتمام/1193/9185/1724
خبرنگار: سادات حسینی خواه * انتشار: حسین فتح الهی