اسلام آباد - ایرنا – هلال ماه محرم، ماه خون و قیام، به زودی در پاكستان رویت خواهد شد و به احتمال زیاد، فردا جمعه، مصادف با اول محرم الحرام در پاكستان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شیعیان پاكستان عملا از روزهای گذشته با حضور در امام بارگاه ها (حسینیه ها) و مراكز اسلامی در سراسر این كشور مقدمات مجالس عزاداری برای حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و 72 یار باوفایش را آغاز كرده اند.
در این ایام، شیعیان پاكستان هر روز و هر شب به نوحه خوانی، سینه زنی و زنجیرزنی می پردازند و آیین های سوگواری برای شهدای كربلا، در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی به اوج خود خواهد رسید.
عاشقان سیدالشهدا (ع) در پاكستان با سیاه پوش كردن مراكز محل تجمع شیعیان در ماتم جانكاه شهادت امام حسین (ع)، خود را برای عزاداری تا شام غریبان حسینی آماده كرده و مجالس عزاداری را تا هفتم ربیع الاول ادامه می دهند.
هیات های عزاداری نیز در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در خیابان های بزرگ و اصلی شهرهای مختلف پاكستان از جمله 'اسلام آباد، راولپندی، لاهور، پیشاور، اسكردو، گلگیت، كراچی، كویته، حیدرآباد، مظفرآباد، جهنگ، میانوالی، لاركانا، فیصل آباد، سرگودها، چكوال و كشمیر' تحت نظارت دولت پاكستان به سوگواری خواهند پرداخت.
به احترام امام حسین (ع) و عزاداری شیعیان، شبكه های تلویزیونی پاكستان هم با شروع این ایام به پخش مراسم مذهبی و عزاداری می پردازند و به احترام ماه محرم، از پخش برنامه های موسیقی و دیگر برنامه های شاد خودداری می كنند.
مسلمانان اهل سنت در بسیاری از نقاط پاكستان اگرچه حضور مستقیم در عزاداری ها ندارند، اما به خاطر ارادتی كه به امام حسین(ع) و یارانش قائل هستند و به احترام عزاداران سالار شهیدان، هنگام عبور دسته جات عزاداری، با آب و شربت از آنها پذیرایی می كنند و حتی برای تامین امنیت آیین هایی عزاداری محرم، داوطلب می شوند و به برگزاری هرچه بهترین این آیین ها، كمك می كنند.
روز نهم و دهم محرم كه مصادف با روز تاسوعا و عاشورا است، از سوی دولت پاكستان بعنوان تعطیلات رسمی اعلام شده و مردم در این روز، نذورات خود را بین هیات های مذهبی و فقرا پخش می كنند.
ایرانیان مقیم اسلام آباد و دیگر شهرهای پاكستان نیز با آغاز ماه محرم با برپایی مجالس عزا در غم جانسوز شهادت سومین امام شیعیان حضرت سید الشهدا (ع) همراه با ده ها میلیون نفر از هموطنان در میهن اسلامی، این ایام غم بار را به انجام آیین های عزا داری می پردازند.
مراسم عزاداری، نوحه خوانی و سینه زنی، روضه و دعای زیارت عاشورا در دهه اول محرم در حسینیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در پایتخت پاكستان و نیز در دیگر نمایندگی های كشورمان در شهرهای مختلف پاكستان با حضور پرشور خانواده های ایرانی برگزار می شود.
رهبران سیاسی پاكستان از جمله رییس جمهوری و نخست وزیر همه ساله در ایام محرم با صدور پیام در آستانه روز عاشورا اعلام می كنند كه محرم یادآور ایثار و فداكاری امام حسین (ع) در كربلا بوده و ثابت می كند هیچ چیزی برای مسلمانان برتر از پیروی از آموزه های اسلام نیست. این پیام از سوی عالی ترین مقامات پاكستان همه سال اعلام و مورد تاكید قرار می گیرد.
روسای ارشد احزاب و سازمان های شیعی پاكستان نیز درباره فراهم شدن تدابیر امنیتی برای عزادارای حسینی در تمام مناطق این كشور ؛ از دولت و نهادهای قانونی - امنیتی پاكستان خواستند تا ضمن برقراری تدابیر امنیتی در ایام محرم ؛ علیه گروه های تروریستی كه خواهان ایجاد فضای خشونت و درگیری در این روزها هستند، اقدام كنند.
علمای شیعه پاكستان اعلام كرده اند آیین های محرم امسال در پاكستان مانند سال های گذشت پر شور برگزار خواهد شد.
امنیت، همه ساله اصلی ترین دغدغه شیعیان پاكستان به ویژه در ایام ماه محرم و دیگر ایام و مراسم های ویژه مذهبی شیعیان در این كشور است. شیعیان، بیش از 20 درصد از جمعیت بیش از 200 میلیون نفری پاكستان را تشكیل می دهند.
مقامات دولتی به تمامی مسوولان منطقه ای و ایالتی دستور دادند تا طرح های امنیتی را برای حفاظت از مجالس و محافل عزاداری و دسته جات سینه زنی در ایام محرم و جلوگیری از هرگونه رویداد ناگوار برای مراسم های عزاداری را اجرا كنند.
شبه نظامیان وابسته به گروه های افراطی و تروریستی از جمله گروه طالبان و لشكر جهنگوی در سال های گذشته بارها دسته جات سینه زنی شیعیان و مراسم عزاداری در ایام محرم در مناطق مختلف پاكستان از جمله شهرهای كویته، لاهور، راولپندی، كراچی و دیره اسماعیل خان را مورد هدف قرار داده اند.
سال های گذشته با وجود این كه دولت پاكستان اعلام كرده بود تدابیر امنیتی شدیدی برای تامین امنیت مجالس و محافل عزاداری در نقاط مختلف این كشور اتخاذه كرده، اما در شب های تاسوعا و عاشورای دو سال پیش، حملات تروریستی علیه شیعیان در مراسم های عزاداری در ایالت های سند و بلوچستان، دست كم 36 كشته و بیش از یكصد نفر مجروح برجا گذاشت و بسیاری از قربانیان این حملات و انفجارهای تروریستی، زنان و كودكان بودند.
در انفجار انتحاری كه در شب عاشورا دو سال گذشته در میان جمعی از عزاداران حسینی در منطقه 'جیكب آباد' واقع در ایالت سند پاكستان رخ داد، دست كم 24 نفر از عزاداران از جمله تعدادی زن و كودك به شهادت رسیدند و دهها نفر دیگر نیز مجروح شدند. در شب تاسوعای دو سال گذشته نیز نیز انفجار انتحاری دیگری در مقابل امام بارگاه (حسینیه) كاظمیه در منطقه 'بولان' واقع در ایالت بلوچستان پاكستان، دست كم 12 نفر از عزاداران حسینی را از جمله شش كودك به شهادت رساند و دهها نفر دیگر را نیز مجروح كرد. یكی از خطرناك ترین، افراطی ترین و ضدشیعی ترین گروه های تروریستی پاكستان موسوم به 'لشگر جهنگوی' مسوولیت هردو حمله تروریستی علیه شیعیان و عزاداران حسینی را برعهده گرفت.
امسال نیز دولت فدرال و دولت های ایالتی مختلف پاكستان برنامه هایی را برای تدابیر امنیتی ویژه محافظت از مجالس و محافل عزاداری اعلام كرده اند.
در برخی شهرها یا ایالت های پاكستان، مسئولان به بهانه تامین امنیت، محدودیت هایی را علیه انجام مراسم های مذهبی و سخنرانی عالمان دینی انجام می دهند. از چند روز قبل از شروع محرم، محدودیت هایی برای سفر برخی علمای شیعه پاكستان از شهر خود به شهرهای دیگر برای سخنرانی در ایام محرم اعمال می شود.
به رغم این كه دولت و نهادهای امنیتی و انتظامی پاكستان تلاش می كنند مانع از وقوع حملات تروریستی علیه اینگونه مراسم های مذهبی شوند، اما چنین مراسم هایی در ایام مذهبی خاص نظیر اعیاد یا عزاداری ها، در سال های گذشته، بارها هدف حملات تروریستی مرگبار از سوی گروه های افراطی و تروریستی قرار گرفته اند.
آساق**1723
انتشار دهنده: محمدرضا منافی