به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، دولت با هدف كاهش بیكاری بویژه در مناطق محروم و كمتر توسعه یافته، تسهیلاتی را در نظر گرفته است كه می توان به استفاده از یك میلیارد و 500 میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی در این زمینه اشاره كرد.
با توجه به هدفگذاری دولت برای اشتغال در بنگاه های كوچك و متوسط، تولید صنایع دستی بویژه فرش به عنوان یك هنر- صنعت با قابلیت صادراتی می تواند اهداف مورد نظر دولت را برآورده سازد كه در این زمینه اشتغال 20 هزار نفر جدید در صنعت فرش در سال 1396 در وزارت صنعت، معدن و تجارت هدفگذاری شده است.
در این ارتباط مدیرعامل موسسه فرهنگی و هنری «فرش رسام عرب زاده» امروز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا از اجرای طرح چابك در این موسسه خبر داد و سهم هر یك از 14 استان مجری این طرح را یك هزار نفر اعلام كرد.
«سعیدمحمد زاداكبری» و گفت: این طرح به طور آزمایشی در چهار استان اردبیل، همدان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی آغاز شده است و چهار هزار نفر با مهارت های هنر فرشبافی آشنا شدند.
زاد اكبری با بیان اینكه این طرح زیر نظر استانداری ها و فرمانداری ها انجام می شود تا اشتغال پایدار شكل گیرد، گفت: این موسسه ضمن آموزش رایگان به شركت كنندگان در این طرح، مواد اولیه و دار قالی نیز در اختیار آنها قرار می دهد تا بر اساس نیاز صادراتی بازارهای هدف، فرش تولید شود.
وی با تاكید بر اینكه در دوره تحریم بخشی از بازار فرش ایران بویژه در اروپا و آمریكا از دست رفت، گفت: در شرایط جدید برای احیای بازار ایران باید بر اساس سلیقه مشتریان فرش تولید كرد و از این رو سفارش كار به قالیبافان نیز با این رویكرد انجام می شود.
این فعال صنعت فرش گفت: فرش های تولیدی در این طرح تنها با هدف صادراتی تولید می شوند و از این رو نمی تواند موازنه بازار داخلی را به هم بزند.
زاد اكبری درباره اینكه چه قشری در این فرآیند آموزش و تولید قرار می گیرند، گفت: اولویت ما با مددجوان زیر پوشش سازمان های حمایتی از جمله كمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی است.
وی، افراد كم توان حركتی ، كم بینایان و همچنین ساكنان مناطق روستایی و كمتر توسعه یافته را از دیگر گروه های هدف این طرح دانست تا از این طریق توانمند شود.
مدیر عامل موسسه فرهنگی و هنری فرش رسام عرب زاده همچنین یادآور شد در مرحله دوم اجرای این طرح، بزودی آموزش گروه های هدف در شهرهای استان تهران از جمله ورامین و فیروزكوه با همكاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران آغاز می شود.
زاد اكبری به لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده و خروج فرش از اقلام مشمول معافیت های مالیاتی در آن اشاره كرد و گفت: در شرایطی كه تولید فرش می تواند به بهبود معیشت خانواده های كم درآمد ساكن در مناطق روستایی و كمتر توسعه یافته كمك كند، از دولت و مجلس انتظار داریم كه فرش همچنان از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف باشد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام*2025*1961* مصاحبه: لیلا جودی*انتشار: مریم مسعود
تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۲
تهران- ایرنا- اجرای طرح «چابك» با هدف آموزش 14 هزار قالیباف جدید در مناطق روستایی 14 استان برای تولید فرش صادراتی آغاز شد.