مسكو - ایرنا - همایش دو روزه نانو فناوری ایران و ارمنستان روز جمعه با حضور دانشمندان و كارشناسانی از دو كشور در شهر ایروان گشایش یافت.

به گزارش ایرنا، سورن كارایان وزیر توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری ارمنستان با ارزشمند خواندن برگزاری چنین نشست هایی و حضور شركت كنندگان، انجام تلاش های بیشتر را برای پیشرفت های علمی در زمینه های مختلف نانو فناوری با همكاری پژوهشگران دو كشور مهم برشمرد.
كارایان ضمن شرح پیشرفت های این شاخه از دانش نو در جهان، جمهوری اسلامی ایران را یكی از كشورهای پیشرو دانست و خواهان ارتباط بیشتر محققین دو كشور در زمینه های مرتبط با نانو فناوری شد.
سیدكاظم سجادی سفیر ایران در ارمنستان نیز هم افزایی اندیشمندان دو كشور را در این حوزه ارزشمند خواند و گفت: در سال های اخیر پنجره جدیدی در همكاری ها به ویژه در زمینه های علمی ایجاد شده است كه دست اندركاران و كارشناسان باید از این فرصت بیشترین بهره برداری ممكن را انجام دهند و با توان هم آشنا شوند.
سجادی همچنین با شادباش فرارسیدن بیست و ششمین سالگرد استقلال ارمنستان، لغو نظام روادید بین این كشور و ایران را یكی از زمینه های افزایش روابط از جمله گردشگری و ارتباط آسان تر دانشمندان و كارشناسان ایرانی و ارمنستانی مانند برگزاری همایش نانوفناوری بر شمرد.
وی در پایان سخنان خود نیز با ابراز امیدواری برای افزایش هر چه بیشتر همكاری های دو كشور در حوزه های مختلف، گفت: تلاش‌های پژوهشگران ایرانی در زمینه های مختلف نانو سبب شده است، جمهوری اسلامی جزو كشورهای پیشرو در این عرصه باشد و پژوهشگران ارمنستانی هم باید از این فرصت بهره بگیرند.
در این همایش همچنین حسین اسفهبدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و سعید سركار دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سخنان خود بر اهمیت گسترش همكاری های دو كشور در عرصه های علمی از جمله نانوفناوری تاكید كردند.
پس از سفر دی ماه سال گذشته حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به ایروان و مذاكره با سرژ سركیسیان رئیس جمهوری ارمنستان، مذاكرات اعضای هیات عالی همراه با همتایان و سپس رفت و آمد متقابل هیات های مختلف، برنامه ها و زمینه های فراوانی برای توسعه همكاری های دو كشور فراهم شده است.
ارمنستان با حدود 30 هزار كیلومتر مربع مساحت و سه میلیون نفر جمعیت در منطقه قفقاز كه پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 استقلال یافت، با تركیه، گرجستان، جمهوری آذربایجان و ایران هم مرز است.
اروپام 1516 ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا