تهران- ایرنا- عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان مركزی گفت: عامل اصلی وضعیت امروز شركت های بزرگ هپكو و آذرآب و اعتراضات كارگران آن، سوء مدیریت های داخلی و واگذاری های غیرصحیح و رانتی است.

«ناصر بیگی» امروز (دوشنبه) در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا با یادآوری اینكه سهام شركت های هپكو و آذرآب در دهه هشتاد خورشیدی به بخش خصوصی واگذار شد، افزود: از زمان آغاز واگذاری سهام شركت های دولتی به بخش خصوصی در كشور، این دو شركت نیز همچون دیگر شركت ها روند مناسبی در واگذاری تجربه نكردند.
به گفته وی، امروز شاهدیم افرادی كه شایستگی ندارند، در این شركت ها به عنوان مالك فعالیت می كنند و هیچ كس سر جای خود نیست.
این فعال اقتصادی اظهار داشت: امروز شركت هپكو با تولیدی كمتر از 10 درصد سال های رونق، از بازدهی لازم برخوردار نیست كه محصول حضور مدیرانی است كه به ناحق در واگذاری ها در این شركت ورود كرده اند.
وی تصریح كرد: امروز شاهدیم معوقات بانكی سر رسید شده شركت هپكو بیش از 2 برابر سرمایه گذاری این شركت شده و با این وضعیت نمی توان برای تولید و بهبود فضای كسب و كار تلاش كرد.
بیگی ادامه داد: بر این اساس، فشار اصلی بر كارگران وارد می شود كه شاید بیشتر از حق و حقوق و معوقاتشان، مساله بیمه تامین اجتماعی و آینده خود و خانواده ها برایشان مهم باشد.
نماینده اتاق استان مركزی در اتاق ایران در ادامه خاطرنشان كرد: طی نشست روزهای گذشته نمایندگان مجلس با وزیر صنعت، معدن و تجارت و رایزنی های انجام شده، قرار است معوقات كارگران پرداخت و مشكلات حل شود.
وی با بیان اینكه امروز وضعیت بسیار بهتر از روزها و هفته های گذشته شده است، تاكید كرد: به هرحال باید معوقه های كارگران پرداخت و خواسته های برحق آنان تامین شود.
بیگی با اشاره به زمزمه های تعویض استاندار در این استان، بیان داشت: همه مردم منتظرند كه ببینند چه تحولی در استانداری ایجاد خواهد شد، زیرا استاندار به عنوان نماینده عالی دولت در استان می تواند نقش اساسی در تامین مطالبات مردمی داشته باشد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی استان مركزی گفت: وقتی كارگران شاهد هستند نمایندگان مجلس به دنبال سوال از وزیر كشور هستند و وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی نیز نسبت به موضوع حساس شده و پیگیر موضوع است، احساس دلگرمی می كنند.
به گزارش ایرنا، كارگران دو شركت هپكو و آذراب اراك در چند روز گذشته خواستار حمایت مسئولان برای رفع مشكلات صنفی خود شدند.
شركت مهندسی و تولید ماشین آلات راهسازی، معدنی و كشاورزی هپكو اراك در سال 1386 فعالیت رسمی و جدی خود را به عنوان بزرگترین شركت اقماری شركت تولید تجهیزات سنگین - هپكو با هدف استفاده بهینه از ظرفیت های بالقوه مهندسی و تولیدی آغاز كرده است.
رویكرد این شركت تولید ماشین آلات راهسازی و مشاركت فعال در انجام پروژه های بزرگ كشور در زمینه های نیروگاهی، نفت و گاز و صنایع بزرگ است.
شركت صنایع آذرآب اراك نیز در سال 1363 تاسیس اما فعالیت رسمی این شركت از سال 68 آغاز شده و هم اكنون به عنوان یكی از بزرگترین شركت‌های پیمانكاری عمومی در ایران شناخته می‌شود.
«محمود زمانی قمی» استاندار مركزی درباره تلاش و نشست ویژه دولت برای رفع مشكل كارگران این دو كارخانه گفته است: در این نشست وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر اقتصاد و دارایی، وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی، رئیس كل بانك مركزی، روسای سازمان های امور مالیاتی كشور، سازمان تامین اجتماعی كشور، رئیس خصوصی سازی، مدیرعامل بانك های ملی و صنعت و معدن، معاون امنیتی وزیر كشور، استاندار مركزی، مدیركل صنعت، معدن و تجارت این استان، نمایندگان مردم اراك، كمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی و نمایندگان كارگران این 2 شركت حضور داشتند.
وی برگزاری مجمع عمومی شركت صنایع آذرآب را یكی از مهمترین مصوبات این نشست عنوان كرد و افزود: پس از برگزاری مجمع و تعیین تكلیف مدیریت این شركت، اقدامات و تلاش هایی به منظور تقسیط بدهی به تامین اجتماعی، امور مالیاتی و صدور گواهی ماده 186 انجام و هماهنگی برای ترخیص مواد اولیه این شركت بدون نیاز به ضمانت نامه بانكی در گمرك انجام شود.
استاندار مركزی ادامه داد: همچنین مقرر شد تسهیلات مصوبه كارگروه ملی توسط بانك ملی پرداخت و شركت های هپكو و آذرآب مشمول بخشنامه طرح رونق تولید مبنی بر عدم مشمول شدن چك های برگشتی این 2 شركت قرار گیرند.
وی گفت: پیگیری قراردادهای منعقد شده شركت آذرآب با كارفرمایان و تلاش برای جلوگیری از لغو و فسخ قراردادهای این شركت نیز از دیگر مصوبات این نشست بود.
زمانی قمی در خصوص شركت هپكو نیز گفت: در توافق سازمان خصوصی سازی با سهامدار جدید از وی به طور جدی خواسته شده است كه در چند روز آینده با كارگران تسویه حساب كرده و برای انجام این مهم رئیس سازمان خصوصی سازی نظارت كامل بر عملكرد سهامدار هپكو داشته باشد.
وی افزود: پیگیری برای تمدید قرارداد شركت هپكو با سازمان همیاری شهرداری ها برای ساخت ماشین آلات راه سازی از دیگر مصوبات این نشست بود.
استاندار مركزی بیان كرد: در این نشست مقرر شد تامین اجتماعی نسبت به ارایه خدمات و تمدید اعتبار دفترچه های كارگران هپكو همكاری كند و وزارت كشور مكلف به پیگیری برای اخذ مجوز ترك تشریفات از دولت برای شركت هپكو شد.
زمانی قمی اضافه كرد: همچنین در این نشست مقرر شد قرارداد ساخت سه هزار دستگاه ماشین آلات توسط شركت هپكو و تحویل به وزارت راه وشهرسازی و سازمان مدیریت بحران كشور انجام شود.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام **3065*2025* مصاحبه: محمد ملك دار ** انتشار: لیلا جودی